20130722

sohvan paikka

Olohuonekeittiöruokailutilassa vallitsevat aivan uudet fengshuit kun käänsin eilen sohvan eri päin. Muutos on neliöihin ja olemassaoleviin kalusteisiin nähden käytännössä suurinta mitä täällä voi tehdä. Tuo sohvan paikka suunta mietityttänyt minua aivan alusta asti ja nyt oli pakko vihdoin kokeilla käytännössä.


Ajattelen muutenkin niin, että erilaiset ajatukset ja ideat pitää saada "päästä ulos" eli niitä pitää kokeilla käytännössä jos se vain on mahdollista. Töissäkin usein haluan "piirtää ulos" ideoita tai ajatuksia, joista tiedän jo, etteivät ne ole se mitä lähdetään tekemään. Se ulos saaminen töissä on tärkeää kahdesta eri syystä. Ensimmäinen on se, että jonkun asian kokeileminen ihan paperilla asti saa sen pyörimästä ja häiritsemästä. Piirrettynä ulos siitä näkee heti, että toimiiko se vai ei, vaikka useimmiten minulla on aika vahva aavistus siitä toimimisesta jo etukäteen.


Toinen, tärkeämpi syy on se, että kaikki tekeminen vie eteenpäin. Uusia ajatuskuvioita tai ideapolkuja syntyy kun alkaa tehdä jotain. Se jokin johtaa johonkin toiseen ja niin edelleen. Olen todennut tämän lukemattomia kertoja, pitää ensin saada ulos konkreettisesti se yksi idea vaikka siitä ei olekaan voittajaksi ja vain sen tekeminen käytännössä on johtanut seuraavaan, ratkaisevaan oivallukseen.


Sama tässä sohvajutussakin. Olen ollut vähän jumissa sisustamisen suhteen lähiaikoina. Toki mielessä on ollut aika paljon kaikkea muutakin, eikä tällä pesänrakennuksella nyt niin kiire ole. Olen kuitenkin huomannut, että mikään sisustusidea ei oikein lähde lentoon ja todennut, että tähän pätee varmaan sama juttu. On saatava päässä pyörivät ideat kokeiluasteelle, jotta saa taas lisäideoita.

Sohvan kanssa on siis sellainen ongelma, että niin päin kuin se oli aiemmin, se tuli todella lähelle ruokapöytää ja sen puolen tuoleille pujottautuminen oli aika haastavaa. Toisaalta se on kuitenkin silloin suunnattu kohti telkkaria, vaikka se ei meillä pääaktiviteetti olekaan, tuntuu suunta silti luontevalta. Sohva ei ole kuitenkaan symmetrinen eikä tilakaan, jossa se on, joten käännettynä sen pääty tulee yli makuuhuoneen oviaukosta. Toisaalta se aukeaa kauniisti keittiöön päin ja sekä matto, että sohvapöytä asettuivat paljon paremmin paikoilleen näin. Ja sinne ruokapöytäänkin on helpompi käydä istumaan.


Warhol-julistekin saapui vihdoin ja viimein kotiin väliaikaisesta majapaikastaan vanhempieni luota. Sekin on vasta väliaikaisessa sijoituspaikassaan, koko asunnon ainoassa seinässä olevassa koukussa. Vähän alhaallahan se majailee mutta odotelkoon siinä. Kyllä se vielä paikkansa löytää sekin.


Viisikymppinen rakkauslinssi ei ole oikein omiaan lukaalin kuvaamiseen mutta pitihän tämä uusi maailmanjärjestys tietysti ikuistaa heti. Ja samalla napsia muuten vaan muutamia kuvia täältä meiltä. Saa nähdä saako sohva jäädä noin päin, olkoon nyt hetken. Jään odottelemaan uudesta sijainnista johtuvaa ideatulvaa. Ajattelin tökkiä sitä hieman eteenpäin käväisemällä tänään vihdoin siellä blogimaailman mekassa eli Granitissa.

5 kommenttia:

 1. Pistipä silmään iloisesti.. löytyy joku toinenkin joka järjestää kirjat hyllyyn värin mukaan:)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea tuo kirjojen järjestäminen värin mukaan ! Pakko ottaa itsellekin käyttöön heti kun saan ostettua kirjahyllyt kaikille kirjoilleni :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on todella kaunis koti :))

  new post
  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hei! Oletko sie minun salainen ystävä ;)?

  VastaaPoista
 5. Toi toisen kuvan kirjahtyllyssä oleva teollisuustyylinen valaisin on ihan älyttömän ihana!

  http://omanelamanikuningas.wordpress.com/

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!