20130721

kinuskia ja kahvikapseleita

Meillä täällä Café Kottaraisessa oli näin pilvisen ankeasta sunnuntaisäästä huolimatta kuitenkin varsin mukava aamiaismenu. Pääosassa ovat tietenkin kahvit ja koska olen kallellaan aivan lääpälläni edelleen meillä asustavaan Nepresson Lattissimaan*, pyöräytetään ne tietysti sillä. Samaisella putiikilla on tapana perusvalikoiman lisäksi lanseerata aika ajoin myös kausimakuja. Muistatte varmaan kun koukutuin kookokseen niin, että oksat pois?

Nyt kesän kynnyksellä lanseeraattiin uusimmat erikoismaut ja nyt valikoimassa on vihdoin niitä minunkin jo alun alkaen peräänkuuluttamia makeita makukahveja. Sain kaikki kolme makua testattavaksi ja kookos oli selvästi vasta alkusoittoa, nyt kapseleista löytyy siis myös vaniljainen Vanilio, tummasuklainen Ciocattino sekä kinuskinen Caramelito.

Makean ystävänä odotin uutuusmakuja suurella innolla ja ne ovatkin pörisseet keittimessäkin kovasti heti kun ne käsiini sain. Vanilja on aivan ehdoton ykkönen, se on pehmeä, täyteläinen ja juuri sopivan vaniljainen. Ei sokerinen vaan lämmin ja täydellinen suosikkijuomaani latteen.

Caramelito sen sijaan oli vähän pettymys, odotin siltä jotenkin enemmän. Hienoinen kinuskinen vivahde löytyy kyllä jos oikein kaivelee mutta jotain jää silti kaivelemaan. Karamellisuus ei jotenkin välity mausta vaikka kahvina tämä on toki hyvää silti.


Suklainen Ciocattino on taas varsin suuhunsopiva myös, senkin suklaisuus on enemmän tiramisumainen ja tumma kuin sokerinen ällömakea. Tumma suklaa maistuu meikäläiselle muutenkin joten tämä hienostuneesti suklainen kahvi sulatti myös sydämen. Vaniliota ei kuitenkaan mikään voita vaan se on tällä hetkellä aivan kirkkaasti kärkisijalla ja taitaa siellä hetken aikaa pysyäkin.


Kausimaut eivät yleensä jää pysyvään valikoimaan vaan ovat nimensä mukaisesti kausimakuja. Kookoksista jemmailin vielä pitkään viimeisiä kapseleita suurina aarteinani, kunnes eräänä aamuna se viimeinen kapseli oli kadonnut. Paljon myöhemmin se löytyi sohvan alta kissankynsillä lävistettynä, joten viimeinen kuppi kookoskahvia jäi nyt iäksi saamatta. Onneksi nämä uudet ovat varsin kova vastus kookoksellekin ja mikä parasta, nämä jäävät pysyvään valikoimaan! Ei enää koskaan sunnuntaiaamua ilman vaniljakahvia!


Hifistelijät osaisivat varmasti kertoa näille myös täydelliset makuparit mutta mepä löysimmekin sellaisen  itsekin. Ei ole kahvia, joka ei maistuisi hyvältä itse leivottujen kahden suklaan vadelmamuffinssien kanssa.

Mitä teillä syödään ja juodaan sunnuntaiaamuna?

///*Kahvikone ja uutuusmakukapselit saatu Nespressolta


4 kommenttia:

 1. Tuoreita vadelmia ja kirsikoita sekoitettuna alpro soyan mansikkaraparperijogurttiin, ai että!
  En ole itse kahvin ystävä mutta kinuskikahvi kuulostaa aika ihanalta :)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli Nespresso koko kolmen viikon veneilyreissun ajan aktiivisessa käytössä, ja vitsit, miten hyvää kahvia sillä tuleekaan! Vaniljakahvi kuulostaa niin hyvältä, että taidanpa tilata satsin seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
 3. Mistä moisia mukeja saa?

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvälle nuo makukahvit. Itse tykkään kahvin kanssa nauttia jäätelön tai suklaata. Tällä hetkellä suosikki suklaa on maraboun sitruuna-inkivääri.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!