20110619

babyguide - viikon vinkit ja voittaja 2Kakkosviikonkin vinkkisaalis on mainio! Kiitoksia teille kaikille, ihan huikeita ja hyödyllisiä vinkkejä on sadellut kommenttiboksiin taas.


Tällä viikolla parhaan lukijavinkkipalkinnon saa viime tingassa mukaan hypännyt MiiaS vinkillään hoitolasta vauvoille ja äideille. Laitatko MiiaS minulle yhteystietoja mailiin niin pistävät Philipsiltä sinulle palkintoa tulemaan.


Voi kun joku olisi vinkannut tästä minulle jo raskausaikana. Mutta onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä hemmottelulle, yhdessä ololle ja hyvälle ololle. Olen myös iloinen siitä, että tällaisia raskauden ja vauvan huomioivia hoitoloita löytyy. Muistan itse joskus järjestäneenä polttareita raskaana olevalle ja muutamassa hoitolassa oltiin aika öönä kun kysyin mahdollisia vaikutuksia vauvaan ja kerroin raskaana olevasta asiakkaasta.


MiiaS:n vinkki siis tässä:


Jos äiti ja taapero kaipaavat hemmottelua löytyy Lauttasaaresta oiva paikka siihen. Äitien ja vauvojen ikioma luomuhoitola Organic spirit. Paikka sijaitsee myös kätevästi bussipysäkin vieressä. Lisätietoja löytyy nettisivuilta http://organicspirit.fi/


Ja kaikki viikon lukijavinkit koottuna yhteen tässä:
 • Toinen lapsiystävällinen kahvila on Sanomatalossa, mutta sen ovat muutkin löytäneet. On syöttötuoleja ja lapsille leikkipaikka.
 • Mäkelänrinteessä on muuten meidän pienen etsiskelyn mukaan lämpimimmät lasten altaat, ei ihan vauvauintilämpötiloja, mutta melkein.
 • Ihan kahvilakategoriaan tämä ei mene eikä edes voi kartalle laittaa, mutta laitampa tähän nyt kuitenkin linkkivinkin: http://www.kultus.fi - taidetta ja kulttuuritapahtumia lapsille pääkaupunkiseudulla. Hakukriteereinä on mm. ikäsuositus ja taiteenalat
 • Bulevardi 15:ssa on ihana lastenvaateliike Kids Avenue, jossa myydään pääasiassa ranskalaisia ja italialaisia lastenvaatteita. Vaatteet ovat vöähän kalliimpia, mutta itse käyn tekemässä kerralla kasan ostoksia aina alennusmyyntien aikaan. Liikkeessä nimittäin myydään aina edellisen kevään mallistot vähintään puoleen hintaan sesongin päätteeksi. 
 • Ihan tähän viereen on juuri avattu myös uusi pääosin Espanjalaisia vaatteita myyvä liike, Muy. Sieltä löytyy asuja myös äideille, lasten vaatteiden koot alkavat n 3v eteenpäin. Näissä vaatteissa on todella iloiset, raikkaat ja reippaat värit! Vaihtelua niihin iänikuisiin vaaleanpunaisiin ja kulutettuihin sinisiin.
 • Bulevardin pään Waynes on nyt remontissa, mutta sieltä löytyy ihan toimiva lastenhoitohuone, syöttötuolit, piirustuspaperia, kyniä, muutama kirja ja lapsiystävällinen henkilökunta.
 • Klassinen Ekberg sekin Bulevardilla voi olla sisällä pöytiintarjoiluineen hitaudessaan hiukan tuskastuttava lasten kanssa, mutta täältäkin löytyy lapsille pehmoleluja ja lastenkirjoja viihdykkeeksi. Terassilla on itsepalvelu, ja jäätelöä syödessä voi seurailla ratikoita ja ohikulkevia ihmisiä.
 • Meidän perheen ehdoton suursuosikki on kuitenkin Sinebrychoffin puisto ja sen kahvila Fanny Goes to Hollywood. Puisto on kauni, viihtyisä, suosittu ja aivan keskustassa, mutta silti suojainen. Varsinkin terassin uudistuksen jälkeen lapset viihtyvät Fannyssa helposti parikin tuntia. Lounaalla on todella runsaat (tosin melkoisen suolaiset) salaatit, ruoka ihan hyvää ja iltakeittiö aukeaa nykyisin jo heti lounaan jälkeen. Pillimehua ja jäätelöä löytyy lapsille ja tosiaan se terassi: terassilla on kaksi yhden istuttavaa riippukeinua, joiden alla on pehmeää hiekkaa. Löytyy myös pari ulkokäyttöön soveltuvaa Fatboy outdooria ja tietysti paljon tuoleja ja pöytiä. Luonnollisesti lastenistuimet ja lastenhoitotilat myös. Parin ulkoleikkeihin soveltuvan auton ja lapion kera vietimme viimekin lauantaina reilut 3 tuntia terassilla 3 ja 4v lastenkin viihtyessä oikein hyvin. Koffin puistossa on myös tilaa liikkua, ottaa aurinkoa, käydä piknikillä ja mikä parasta, Fannyn vessaa saa vapaasti käyttää vaikka ei varsinaisesti asiakas olisikaan (mikä mahtava ympäristöteko!)! Viiden jälkeen Koffin puiston mäen yläpäässä olevat päiväkoti Haukan pihatkin ovat vapaasti käytettävissä, ja sinne voi vielä mennä keinumaan (vauvakeinukin löytyy) ja laskemaan liukumäkeä ihan vapaasti. Päivällä pihat ovat päiväkodin käytössä.
 • Vähän kun siirrytään syrjemmälle ihan keskustasta, löytyy aivan mahtava leikkipuisto Seppä, jota kutsutaan tuttavallisemmin Sepän puistoksi. Siellä on grilli eväiden grillaamista varten, uima-allas lapsille, sisätilat sadesään varalle ja ruokailua varten, ilmainen leikkipuistoruokailu lapsille, sekä paljon ohjattua toimintaa vauvasta pikkulapsille, sekä äideille myös. :) Leikkipuistossa on omat alueet ihan pienille ja vähän isommille, ja paljon erilaisia kiipeilytelineitä sun muita.http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/leikkipuistot/seppa
 • Sepästä onkin enää ihan lyhyt kävelymatka ehkäpä kaupungin lapsiystävällisimpään merenrantakahvilaan Caruselliin. On hyvä lastenhoitohuone, ja runsaasti tilaa sekä terassilla, että sisällä. Kahvilan ympäröimät kilpikonnan malliset betoniporsaat herättävät aina lapsissaihastusta ja niiden päällä on mukava ratsastaakin. Aurinkoisina päivinä viikonloppuisin brunssin aikaan voi olla aika ruukaista, ja silloin vältämme tänne menoa, sillä ruokia ja juomia voi joutua jonkin verran odottamaan.
 • Ja brunssista tulee vielä mieleen Viiskulman Primula. Edullinen hinta aikuisillekin, muutaman euron yli kympin, ja ihan pienet syövät ilmaiseksi ja vähän isommat puoleen hintaan. Ruoka on hyvää, lajikkeita on paljon, lasten suosimia pikkukarjalanpiirakoita käytännössä aina ja tietysti lapsille löytyy myös syöttötuolia, värityskirja ja kyniä, että jaksavat paremmin viihtyä syötyään, kun vanhemmat vielä jatkavat. :)
 • Samaisessa kauppakeskuksessa saisi olla myös HopLop tai joku muu seikkailupaikka lapsille, jonne saisi lapset ja isin siksi aikaa kun äiti shoppailee :).
 • Kiasman kahvila on kanssa aika kiva! Ja lapsiystävällinen. 
 • Toinen, missä oman yksivuotiaan kanssa käydään paljon on Hakaniemen Piritta. Sielläkin on välillä vaunuruuhkaa, mutta sopu sijaa antaa. 
 • Niin ja tietty Arabian Dylan. Ihan mahtipaikka, vauvat tosi tervetulleita. 
 • Ja vielä tulee mieleen Koffarin Fanny.
 • Pakko kyllä sanoa, että olen aina kokenut Linnanmäen lapsiystävälliseksi paikaksi.Vaunujen kanssa on ollut aina helppo liikkua eikä vaippatouhuissa ole tullut ongelmaa. Henkilökunta on ollut avuliaita auttamaan ja neuvomaan, jos tullut ongelmia. Linnanmäellä on muutamia laitteita, jotka sopii pienenkin ihmisen ajettavaksi. Meillä ainakin pienet olleet aina mukana menossa siinä kuin isommatkin ja hyvin on viihdykettä ja katseltavaa löytynyt.
 • Mä voisin mainostaa Kumpulan Intiankadulta löytyvää Vekarakirppistä. Leppoisa tunnelma ja löytöjäkin sieltä on tullut tehtyä kohtuuhinnoin (mm. Aventin tuotteita ;)).
 • Sanomatalon Wayne´s Coffee on oiva kohtaamispaikka mammoille vauvojen ja taaperoiden kera. Rattaat mahtuu usein hyvin parkkiin :)... Ellei ole kovin täynnä suuren suosionsa ansoista.
 • Lisättäköön vielä, että Kiasmankin kahvila oli hyvin toimiva vaunujen kanssa :)
 • Jos äiti ja taapero kaipaavat hemmottelua löytyy Lauttasaaresta oiva paikka siihen. Äitien ja vauvojen ikioma luomuhoitola Organic spirit. Paikka sijaitsee myös kätevästi bussipysäkin vieressä. Lisätietoja löytyy nettisivuilta http://organicspirit.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä!