20110627

babyguide - vedenkestävä"Hophopdäpädäpähophophuiii!"


Pukuhuoneellinen turvakaukaloita ja vanhempia vauvoineen. Äitejä pukemassa vauvalle uikkaria, uimavaippaa tai etsimässä shampoota, kantamassa kaukaloa, miettimässä tuliko pyyhe mukaan ja onko isi jo tullut saunasta napatakseen vauvan puettavaksi.

Altaallinen onnellisia hymyjä.


Vauvauinti on ollut meille ainakin ihan ehdoton ykkösjuttu alusta asti. Itse olin alunperin vähän skeptinen koko homman suhteen mutta nyt olen todella onnellinen, että P sai minut ylipuhuttua. Koko perheen yhteinen sunnuntaiharrastus on ollut aivan mahtavaa. O on onnesta soikeana, sukeltaa ja touhottaa. Laululeikit tempaavat mukaansa jopa tällaisen epälauluäidin ja vedestä tulee samalla leikin varjolla tuttu elementti. En voi kuin suositella lämpimästi. O:sta on tullut ehdottoman vedenkestävä ja meillä vanhemmillakin on ollut oikein mukavaa aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta.


Me olemme sijaintisyistä uiskennelleet Vantaan Vesikoissa, joiden vauvauinti oli tämän kevään Havukoskella Hakunilan ollessa remontissa. Nythän ollaan siis jo kesätauolla O:n suureksi harmiksi. Etsiessäni meille sopivaa paikkaa tulivat vastaan myös Kultakalat ja Pikkudelfiinit. Ylipäätään ryhmät tuntuvat täyttyvän nopeasti joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Mukaan pääsee kun vauva on noin kolmikuinen tai painaa vähintään viisi kiloa.

Meidän uinnista vähän lisää täällä.

Vantaan Vesikoiden vauvauinnista lisää täällä.

Kultakaloista täällä.

Pikkudelfiinit löydät täältä.

***

Mitä sinä harrastat vauvan kanssa? Oletteko kokeilleet vauvauintia? Missä? Musisoitteko muskareissa vai  harrastatteko hikiliikuntaa vauva painona? Mistä löytyvät parhaat ryhmät? Mukavimmat vetäjät? Tilavimmat pukuhuoneet? Kerro lisää kommenttiboksissa ja voita viikon parhaan vinkin palkinto!

"Ja ne uivat ja uivat sen uskotte!"


Kuvat vauvauinnissa kuvia ottaneen kuvatoimisto Molskiksen käsialaa.

2 kommenttia:

  1. Me uitiin esikoisen ollessa pieni Kultakaloissa ja tykättiin kovin. Lähialtaassamme sai uida vai 1-vuotiaaksi saakka, joten siirryttiin sitten Folkhälsanille, jossa siirryttiin sisarusryhmään, kun pienempi typy ehti uinti-ikään. Kultakalat oli aloitusryhmänä toimivampi ja kaikki järjestetty hienosti, Folkhälsan käy hyvin, kun on jo yksi vauvauimari takana, joten ei tarvitse niin paljon ohjausta.

    Käytiin sellaisessa musiikkituokiossa Folkhälsanilla esikoisen kanssa aikoinaan kerran viikossa. Muskari aloitettii 1-vuotiaana Sandelsissa ja värileikeissä ollaan käyty kummankin kanssa. Myös Annantalon Naperokino on tuttu paikka. Satutuokioissa ollaan myös käyty, Korkeasaaressa, taidemuseoissa ja Arne Alligatorin keikalla, jossa meno oli hurjempaa kuin yhdelläkään hevikeikalla, jossa olen ollut. Sellaista moshpittiä ei ole ollut missään, millaisen pienokaiset saivat aikaan tuolla keikalla!

    VastaaPoista
  2. Elixia-kuntokeskusten vauvajumppa on aivan loistava. Haastetta riittää kokeneellekin treenajalle ja vauvakin tykkää kovasti.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!