20110614

babyguide - syöttötuoleja vaikka millä mitalla


Aika usein kun pitää hoitaa nopeasti muutamia asioita, suuntaan Jumboon vaikka en varsinaisesti mikään kauppakeskustyyppi olekaan. Kuten varmasti moni muukin, mieluiten asioisin pienissä idyllisissä putiikeissa ostoskeskuskolossien sijaan. Aina ei kuitenkaan voi mitään ja Jumbo on lähellä ja siellä on lähes kaikki tarvittava.

Haettaessa tarvittavia asioita tarvitaan myös tankkausta. Eräällä kerralla oli Mummukin mukana ja jo raskausajalta tutuksi tullut Fazer -kahvila houkutteli. Kysyin sitten varovasti kassalta, että mahtaakohan teillä olla syöttötuolia ja oli heillä kuulemma, tuolla perällä. Myyjätyttö myös tarjoutui tuomaan syöttötuolin meille pöytään mistä isot pisteet palvelusta vaikka tässä tapauksessa lupauduimmekin kantamaan itse kyllä koska meitä oli kaksi. Yksin olisin ollut tosi kiitollinen.

Tuolla perällä oli loppujen lopuksi vähän muutakin kuin muutama hassu syöttötuoli. TrippTrappia oli rivissä melkoinen määrä, vauvakaarella ja ilman ja koko kahvilan pääty oli leikkitilaa autotiemattoineen sekä ruokailutilaa lapsillekin matalampine pöytineen ja mikroineen. Olin oikeasti vähän ällistynyt sillä en osannut odottaa ihan näin kattavaa palvelua. Kalliihkojen leivosten vieressä tiskillä myydään myös purkkiruokaa jos sattuivat eväät unohtumaan.

Kyllä, tulemme toistekin kun on asioita hoidettavana.

Lisätiedot kyseisestä kahvilasta täältä.

***

Samalla pistetään uusi viikkokisa käyntiin. Jos et tiedä mistä on kyse, klikkaa sivupalkin pampulaa ja katso lisätiedot. Vinkkejä vauvallisille siis haussa pääkaupunkiseudulta! Viikon paras palkitaan jälleen sunnuntaina kuuden jälkeen.

5 kommenttia:

 1. Ihan kahvilakategoriaan tämä ei mene eikä edes voi kartalle laittaa, mutta laitampa tähän nyt kuitenkin linkkivinkin: http://www.kultus.fi - taidetta ja kulttuuritapahtumia lapsille pääkaupunkiseudulla. Hakukriteereinä on mm. ikäsuositus ja taiteenala.

  VastaaPoista
 2. Mulla onkin aika pitkä lista keskustasuosituksia. :)

  Lastenvaateliikkeitä:
  Bulevardi 15:ssa on ihana lastenvaateliike Kids Avenue, jossa myydään pääasiassa ranskalaisia ja italialaisia lastenvaatteita. Vaatteet ovat vöähän kalliimpia, mutta itse käyn tekemässä kerralla kasan ostoksia aina alennusmyyntien aikaan. Liikkeessä nimittäin myydään aina edellisen kevään mallistot vähintään puoleen hintaan sesongin päätteeksi.

  Ihan tähän viereen on juuri avattu myös uusi pääosin Espanjalaisia vaatteita myyvä liike, Muy. Sieltä löytyy asuja myös äideille, lasten vaatteiden koot alkavat n 3v eteenpäin. Näissä vaatteissa on todella iloiset, raikkaat ja reippaat värit! Vaihtelua niihin iänikuisiin vaaleanpunaisiin ja kulutettuihin sinisiin.

  Kahviloita:
  Bulevardin pään Waynes on nyt remontissa, mutta sieltä löytyy ihan toimiva lastenhoitohuone, syöttötuolit, piirustuspaperia, kyniä, muutama kirja ja lapsiystävällinen henkilökunta.

  Klassinen Ekberg sekin Bulevardilla voi olla sisällä pöytiintarjoiluineen hitaudessaan hiukan tuskastuttava lasten kanssa, mutta täältäkin löytyy lapsille pehmoleluja ja lastenkirjoja viihdykkeeksi. Terassilla on itsepalvelu, ja jäätelöä syödessä voi seurailla ratikoita ja ohikulkevia ihmisiä.

  Meidän perheen ehdoton suursuosikki on kuitenkin Sinebrychoffin puisto ja sen kahvila Fanny Goes to Hollywood. Puisto on kauni, viihtyisä, suosittu ja aivan keskustassa, mutta silti suojainen. Varsinkin terassin uudistuksen jälkeen lapset viihtyvät Fannyssa helposti parikin tuntia. Lounaalla on todella runsaat (tosin melkoisen suolaiset) salaatit, ruoka ihan hyvää ja iltakeittiö aukeaa nykyisin jo heti lounaan jälkeen. Pillimehua ja jäätelöä löytyy lapsille ja tosiaan se terassi: terassilla on kaksi yhden istuttavaa riippukeinua, joiden alla on pehmeää hiekkaa. Löytyy myös pari ulkokäyttöön soveltuvaa Fatboy outdooria ja tietysti paljon tuoleja ja pöytiä. Luonnollisesti lastenistuimet ja lastenhoitotilat myös. Parin ulkoleikkeihin soveltuvan auton ja lapion kera vietimme viimekin lauantaina reilut 3 tuntia terassilla 3 ja 4v lastenkin viihtyessä oikein hyvin. Koffin puistossa on myös tilaa liikkua, ottaa aurinkoa, käydä piknikillä ja mikä parasta, Fannyn vessaa saa vapaasti käyttää vaikka ei varsinaisesti asiakas olisikaan (mikä mahtava ympäristöteko!)! Viiden jälkeen Koffin puiston mäen yläpäässä olevat päiväkoti Haukan pihatkin ovat vapaasti käytettävissä, ja sinne voi vielä mennä keinumaan (vauvakeinukin löytyy) ja laskemaan liukumäkeä ihan vapaasti. Päivällä pihat ovat päiväkodin käytössä.

  S

  VastaaPoista
 3. Jäi vähän suositukset kesken, kun tuli kiire toisaalle. Jatketaan.

  Vähän kun siirrytään syrjemmälle ihan keskustasta, löytyy aivan mahtava leikkipuisto Seppä, jota kutsutaan tuttavallisemmin Sepän puistoksi. Siellä on grilli eväiden grillaamista varten, uima-allas lapsille, sisätilat sadesään varalle ja ruokailua varten, ilmainen leikkipuistoruokailu lapsille, sekä paljon ohjattua toimintaa vauvasta pikkulapsille, sekä äideille myös. :) Leikkipuistossa on omat alueet ihan pienille ja vähän isommille, ja paljon erilaisia kiipeilytelineitä sun muita.http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/leikkipuistot/seppa

  Sepästä onkin enää ihan lyhyt kävelymatka ehkäpä kaupungin lapsiystävällisimpään merenrantakahvilaan Caruselliin. On hyvä lastenhoitohuone, ja runsaasti tilaa sekä terassilla, että sisällä. Kahvilan ympäröimät kilpikonnan malliset betoniporsaat herättävät aina lapsissaihastusta ja niiden päällä on mukava ratsastaakin. Aurinkoisina päivinä viikonloppuisin brunssin aikaan voi olla aika ruukaista, ja silloin vältämme tänne menoa, sillä ruokia ja juomia voi joutua jonkin verran odottamaan.

  Ja brunssista tulee vielä mieleen Viiskulman Primula. Edullinen hinta aikuisillekin, muutaman euron yli kympin, ja ihan pienet syövät ilmaiseksi ja vähän isommat puoleen hintaan. Ruoka on hyvää, lajikkeita on paljon, lasten suosimia pikkukarjalanpiirakoita käytännössä aina ja tietysti lapsille löytyy myös syöttötuolia, värityskirja ja kyniä, että jaksavat paremmin viihtyä syötyään, kun vanhemmat vielä jatkavat. :)

  S

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, jos meille tulee asiaa Jumboon, niin minäpä tiedän minne perheeni vien :). Tähän asti olemme suunnanneet Hesburger/Rosso osastolle, jossa ei ole leikkipaikkaa, eli ei mitään tekemistä lapsille jotka ovat usein valmiita ensimmäiseksi poistumaan pöydästä. Hyvä kun Fazer on keksinyt ratkaisun tähän :).
  Samaisessa kauppakeskuksessa saisi olla myös HopLop tai joku muu seikkailupaikka lapsille, jonne saisi lapset ja isin siksi aikaa kun äiti shoppailee :).

  VastaaPoista
 5. Jos äiti ja taapero kaipaavat hemmottelua löytyy Lauttasaaresta oiva paikka siihen. Äitien ja vauvojen ikioma luomuhoitola Organic spirit. Paikka sijaitsee myös kätevästi bussipysäkin vieressä. Lisätietoja löytyy nettisivuilta http://organicspirit.fi/
  -MiiaS

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!