20110519

kirahvikekkerit

P ei paljon kysellyt kun kerroin meneväni syömään kakkua kirahvikekkereille. Ja melkoiset kekkerit olivatkin. "Täällä on niin paljon enemmän elämää nyt", totesi joku skumppalasi kädessään, lapsikatraan  juoksennellessa onnellisena paikasta toiseen. Katsottavaa ja ihmeteltävää kun oli joka puolella.


Päivänsankari oli tietenkin Sophie the Giraffe, eli Sofie. Tunnettu luonnonkuminen leluklassikko joka on niittänyt mainetta joka puolella maailmaa. Sofie täyttää toukokuussa 50 vuotta ja sen kunniaksi oli Pipsa pistänyt pöydän koreaksi ja Oi mutsi mutsi -blogin kirjoittaja haastoi minut mukaan syömään juhlimaan.


Kumikirahvin luvataan tekevän melkein ihmeitä, vähentävän itkuisuutta ja antavan vauvalle tunneperäisiä kokemuksia ja elämyksiä. Minun on pakko myöntää, että saatuaan kyseisen kopukan käsiinsä, O oli myyty. Kekkereiden jälkeisellä kahvituokiollakin (itse kemuissa oli tarjolla vain teetä) uhkaavasti alkava kitinä loppui kuin seinään kirahvin ilmestyessä näköpiiriin suuhun. Miksei kukaan antanut minulle tällaista jo paljon aiemmin, kysyn vaan? Ja hei, Oi mutsi mutsin vauvalla on tämä jo alusta asti, mikä onnenmyyräkirahvi.Vaikka herkut olivatkin taivaallisia ja skumppa kimaltelevaa ja kuplivaa, oli kutkuttavin asia kuitenkin jotain ihan muuta. Sophie ei pelkästään täytä vuosia vaan on myös innoittanut erilaisia taiteilijoita ja vaikuttajia tekemään omat versionsa. Ympäri maailmaa on tehty huikeita Sofie-teoksia, katsokaa nyt näitä!

Nähtyäni yllä olevat ihanuudet, alkoivat omatkin sormeni syyhytä. Tekisi niin mieli kokeilla mihin kaikkiin kirahvista on. Taidan kuitenkin jättää sen homman muille osaajille. Suomessa nimittäin Sofien kimppuun hyökkäävät niin Tiia Vanhatapio kuin Ninja Sarasalokin ja 18 muuta villein ideoin varustettua tekijää. Syksyä odotellessa siis!


Poislähtiessä ujutin Sofien vaivihkaa laukkuuni O:n nukahdettua. Ihan vain siltä varalta ettei se karkaisi kotimatkalla. Ties minkälainen itku ja poru siitä olisikaan tullut. Onneksi Oi mutsi mutsi vinkkasi minulle juuri äsken eräästä elintärkeästä kapineesta. Pitäähän joka Sofiella nyt pelastaja olla. Sofienpelastin, Sofienpelastusasia, turvalaite. Nauha.


***

Osa kuvista: vulli.fr

Sofiesta lisätietoa täältä.

6 kommenttia:

 1. Ai hitsi! Sun pitäs kyllä tosiaan saada tuunata oma Sofie! Huomasin muuten, että toi pelastajahan on jonkun ihan itse tekemä. Semmoset originaalit maksoi ebayssakin enemmän, mutta toi oli musta kyllä hienompi.

  Ps. teen sitten raportin beibi mutsimutsista ja reklamoin heti jos se itkee yöt :D

  VastaaPoista
 2. No älä! Olis niin hienoa kokeilla!

  Ja hei, eikö sen pitäisi olla 'Oi beibi' ;P

  VastaaPoista
 3. mä haluun veijon soffulle sit hirttonarun mallisen pelastajan :D

  äänestän tuota oi beibiä, alkoi het soida päässä :D

  VastaaPoista
 4. Vullit on kyllä makeita. Olen myös lukenut blogistakin jos toisestakin, että ovat suunnilleen maailman paras esine ikinäkoskaanmissään.
  harmi ettei ole vielä omaa lasta jolle tuollaisen voisi lykätä. :P

  VastaaPoista
 5. Oi beibi :D :D IHANA! Se se on!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!