20100709

surffisuihkesota

Minä pidän pörröisestä, vähän sotkuisesta hiuspehkosta. Unelmissani siintää sellainen sekaisen huoleton kuontalo, joka näyttää aina hyvältä. Viimeinen osa toiveestani ei tietenkään aina toteudu mutta vasta hiljattain minulle valkeni, että on olemassa tuotteita joilla saan lässähtäneeseen kasaan jotain eloa, lasimaiseen ohueen luikeroon volyymia ja karheutta ja mikä parasta, niissä on vielä kaupan päälle aivan huumaava tuoksu.

Kyllä, nämä ovat niitä monessa muussakin blogissa esiteltyjä suolasuihkeita joista puhun. Minulle nämä avasivat aivan uuden hiustenmuotoiluaikakauden. Olen testannut nyt kahta eri versiota samasta ideasta ja ajattelin jakaa tulokset teidän kanssanne myös.

Fudgen salt sprayn puteli näyttää uskomattoman hauskalta ja oli minulla oikeastaan ihan ensimmäisenä toivelistalla kun aloin kyseisistä suolasuihkeista haaveilla. Saatavuudeltaan se olikin loppujen lopuksi hieman hankalampi kuin sen kilpailija Tigi jota päädyin tästä syystä kokeilemaan ensin.

Fudgen hauskan näköinen pullo olikin yllättävän mutkikas käyttää ja täytyy myöntää, että kiroilen erikoisen suuttimen kanssa ajoittain edelleen. Ehdottoman ranta- ja katu-uskottavahan tämä toki on mutta aavistuksen kyllä nyt sen käytettävyyden ehdoilla. Suihku on myös melko suuri ja märkä, hiukset tuntuvat kastuvan aivan kokonaan. Itse lisäilen tuotetta siis nimenomaan kuiviin hiuksiin ja pöyhin ne sen jälkeen.

Tuoksu on ihanan kookoksinen ja hiukset todella saavat rakennetta kunhan ne malttaa kuivattaa myös. Ehkä suuresta määrästä johtuen rakenne jää tosin melko märän näköiseksi mikä näinkin lyhyessä pehkossa ei ole ihan parhaimmillaan. Luulen, että toimisi paremmin jollain rantamisulla pitkässä, laineikkaassa tukassa.

Lisäbonuksena anoppikokelaani väittää tämän myös vaalentavan hiuksia. En ollut tullut itse edes asiaa ajatelleeksi mutta sittemmin alan kallistua tämän väitteen suuntaan itsekin. Ihan hienoinen vaaleampi vivahde lienee kyllä minunkin päässäni nähtävissä tämän tuotteen käytön aikana. Osansa on toki varmasti myös auringolla tai näiden yhdistelmällä.

Toinen aine nykyisen urbaanin surffisotkuni takana on monessa muussakin paikassa hehkutettu Tigin Totally Beachin' jonka siis ensimmäiseksi otin testiin. Täytyy myöntää, että turhaan ei ole tätä putelia kehuttu. Melko vaatimaton ulkomuoto ei ole mitään verrattuna sisältöön. En usko, että tulen enää ikinä toimeen ilman tätä.

Suihku on hienojakoinen ja leviää tasaisesti hiuksistoon. Tuoksu on vaniljainen ja kookoksinen, selkeästi kesäinen. Pehko ei jää märän näköiseksi mutta saa aivan uudenlaista rakennetta ja tuuheutta samantien. Aamuista on tullut todella paljon helpompia tämän kanssa. Jos on eilen pessyt tukan, sen kun suihkuttelee vähän ja pöyhäisee juuria. Jos taas hiukset ovat eilisen jäljiltä, riittää pelkkä pöyhäisy.

Hintaa molemmilla on minun kukkarolleni pikkuisen liikaa mutta toisaalta testauksen perusteella etenkin Tigi on kestänyt päivittäisessä käytössäni useita kuukausia kun taas epämääräiset muut hiuslakkapullot kiukuttelevat keskenään käyttämättöminä kylpyhuoneessa.

Yhteenvetona siis molemmat toimivat, tuoksuvat hyvältä ja maksavat melkoisesti. Fudge istuu paremmin outoon esteettiseen silmääni mutta Tigi toimii omaan päähäni paremmin. Kävin siis eilen ostamassa jo toisen vihreän pullon ja en voisi olla tyytyväisempi.

7 kommenttia:

 1. Kiitos testituloksistsa! Pähkäilin jo viime kesänä tuollaisen suihkeen perään ja nyt vinkistäsi taidan tilata tuon Tigin. Vaikka minuakin mielyttää enemmän tuon Fudgen ulkonäkö.
  t.taustaileva Tuittu

  VastaaPoista
 2. Itse olen Tigien suurkuluttaja, ja niiden hinnat ovat kyllä Suomessa hivenen suolaiset... Kannattaa ehdottomasti tilata ulkomailta, varsinkin tuollaiset hg-tuotteet mitä tulee käytettyä paljon... :)
  esim www.feelunique.com

  VastaaPoista
 3. Tuittu, mukavaa jos tästä oli apua. :)

  Hanna, itseasiassa olen tilannutkin usein ulkomailta erinäistä kosmetiikkaa ja hiustuotteita juuri hintasyistä. Tällä kertaa Tigi tarttui mukaan Stockalta ihan siitä syystä, että sen saatavuus oli yllättävän huono niissäkin nettikaupoissa joissa muuten tätä Love, Peace, Planet -sarjaa myydään. Tuntui olevan todella kiven alla koko tuote. :/

  VastaaPoista
 4. Muakin on kiinnostaneet nämä suolasuihkeet, ja olisin tuon Fudgen varmaan jo ostanutkin, jos olisin siihen jossain törmännyt mutta ei tosiaan ole näkynyt nettikaupoissa, joista olisin keksinyt muutakin tilattavaa, eikä missään kaupan hyllylläkään. Tämän luettuani taidankin mennä Stockalle etsimään Tigiä :D

  VastaaPoista
 5. Katarimaria, tuota Fudgea tuntui olevan lähinnä kampaamotuotekaupoista ja hintaa oli kolme-neljä euroa enemmän kuin Tigillä. Mukavaa jos postauksistani saa tosiaan jotain irti ihan käytäntöön asti. :)

  VastaaPoista
 6. Onko tietoa et myydäänkö tota tigiä missä muualla kun nettikaupoissa ja stocalla? Nimittäin asun lahessa ja olen ettinyt joka puolelta kyseistä tuotetta mutta mistään ei tunnu täältäpäin löytyvän! Tilata en raaskisi joten olisi kiva löytyä jostain täältä oman kodin läheltä ja hintahan ei ole ongelma! Joten olisi kiva jos vastailisit :)

  VastaaPoista
 7. Minna, todella moni kampaamo myy Tigiä, kannattaa kysyä vaikkapa Lahden keskustan joistain isommista kampaamoista, veikkaan että löytynee aika helposti. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!