20130812

flow toisesta näkökulmasta

Viihtyisän festivaali(aluee)n taustalla häärii uskomattoman suuri joukko ihmisiä. Vaikka tallensinkin kameraani kaikkea mahdollista viikonlopun aikana, on päätyöni flowhun liittyen alkanut jo paljon aiemmin. Festareiden siivouksesta huolehtivan Onno Helsingin visuaalinen ilme logoineen ja oheismateriaaleineen on nimittäin minun käsialaani alusta loppuun.
Onno näkyi alueella paitsi mustaliivisinä siivoajina, myös kahdensadan jätekehikon voimin. Jätteidenlajittelukylttien suunnittelu oli minun vastuullani Onnon muun materiaalin lisäksi. Vietin myös taukoni Onnon Cleaning Centerissä kuten varmasti Instagramin puolella festarointia seuranneet jo tietävätkin.

Siivoustyön arvostus on alamaissa vaikka järjettömän iso osa viihtyvyyttä alueella on näiden yöllä ja päivällä puurtavien harteilla. Haluamme Onnossa omalta osaltamme näyttää mitä kulisseissa tapahtuu ja nostaa esiin myös tätä puolta festivaalielämästä. Niinpä tallensin kameraani paitsi kylttejä ja jätekehikoita, myös itse toimintaa sekä yleisön seassa että aamuyöllä.
Kuvausaiheena tämä on äärimmäisen mielenkiintoista. Miten kuvata siivoamista ja roskaa mielenkiintoisesti, saako jätekylteistä kauniita kuvia, millaista on olla talkoolaisena festareilla siivoamassa, kuinka taltioida tunnelma aidosti. Nostan hattua kyllä hurjassa ihmisvilinässä työskentelylle, tiukoille aikatauluille ja vähille yöunillenne. Kiitos Onno Helsinki, Flow ja ennen kaikkea te ihan huikeat puurtajat!
2 kommenttia:

 1. Jep, KIITOS! Oli kyllä hienot ja informatiiviset kyltit ja hyvin hoidettu homma!

  Ja odotus on nyt palkittu, kun näitä sun kuvia tuolta festareilta pääsee ihastelemaan ja fiilistelemään... Hienoja, niin kuin aina. :-)

  (Vähän on stalkkeriolo, jos nyt tämän paljastan, mutta kerron kuitenkin; vähän toivoin että olisin sut bongannut tuolta ihmismassoista "hornankattilasta" ja päässyt moikkaamaan, mut ei onnistunut!)
  Moikka!

  VastaaPoista
 2. superhyvä tuo palavan jätteen merkki :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!