20130529

nukkumisen vaikeudesta

Ette usko miten vaikeaa on näköjään nukkua pitkään yhtenä aamuna. Päätin eilen, että tänään annan itselleni hieman aikaa ja paikkaan huojuvia univelkoja makoisilla aamu-unilla. Laitoin kuitenkin kello soimaan ennen puoltapäivää, ihan varalta vain.

Heräsin ensimmäisen kerran aivan pirteänä siinä seitsemän pintaan. Vaikka olo tuntui mainiolta, osaan kuitenkin sen verran laskea, että tiedän nukuttujen tuntien jääneen liian vähiin ja siihen vielä ne muiden öiden univelat päälle. Ei näin.

Vedin siis pimennysverhon alas ja kävin uudelleen nukkumaan. Parin tunnin päästä havahdun toisen kerran, säntään ylös ja katson kelloa. Huomaan sen olevan vasta yhdeksän joten päätän mennä takaisin nukkumaan vaan uni ei tule. Tartun kirjaan ja muutama kymmenen sivua saa silmät luppaamaan lupaavasti. Painun pehkuihin ja juuri kun olen saamassa unen päästä kiinni, soi puhelin.

Vastaan, kerron olleeni nukkumassa, vastaan muutamaan päivän ohjelmaa koskevaan akuuttiin kysymykseen ja yritän pitää koko ajan silmät kiinni jottei raukeus karkaisi. Minulle annetaan epämääräisiä koordinaatteja päivän palaveriin ja pyydän lähettämään tarkan osoitteen minulle tekstiviestillä koska aion edelleen mennä sinne nukkumaan enkä halua muistella jotain käänny siitä vasemmalle ja sitten keskellä sitä on sellainen juttu -litaniaa samalla.

Kun tärkeimmät on hoidettu, alkaa kuulumistenvaihto ja toki se perinteinen "missäs meet?" tahtomattanikin sanon aika tiukasti, että ajattelin mennä takaisin nukkumaan. Seuraa välitön kysymys siitä, olinko eilen radalla. Onneksi vielä painokkaampi "en, vaan töissä", lopettaa puhelun vihdoin.

Ehdin kuitenkin herätä niin paljon, että tartun taas kirjaan, odotan väsymyksen uutta aaltoa ja kun se vihdoin tulee, kaivaudun tyytyväisenä lakanoihin. Herätäkseni siihen eilen laittamaani herätykseen, jonka olen unohtanut puhelimeen.

Uusi yritys, pää tyynyyn, silmät kiinni ja aaaatttsssshhiiiiiiih!

Päätän käydä ostamassa lisää allergialääkkeitä heti ensitöikseni ennen palaveria kunhan saisin nyt hetken nukkua ensin. Niistettyäni käännän kylkeä, asettelen jumissa olevan niskani paremmin, laitan silmät jälleen kiinni ja kappas, se pyytämäni osoite saapuu tekstiviestillä.

Myönnän, että yritin vielä kerran sen kirjankin avulla mutta ei siitä mitään tullut. Olisi varmaan pitänyt nousta silloin seitsemältä.

4 kommenttia:

 1. Mulle on käynyt samanlailla monen monta kertaa varisnkin päikkäreitä ottaessani.. Puhelin soi tai piippaa ihan saletisti just silloin kun on pääsemässä uneen. Se on kans kumma juttu!

  VastaaPoista
 2. sen puhelimen voi laittaa äänettömälle, Iphonessa ainakin toimii herätys vaikka masiina olisikin äänettömällä...

  VastaaPoista
 3. Ja pimennysverho kannattaa laittaa kiinni jo nukkumaan mennessä ;) ja tämä olkoon itselleni muistutus siitä että muistaisin ja saisin aikaiseksi käydä ostamassa kaksi pimennysverhoa makuuhuoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Toi on niin tuttua! Ja sitten kun joku asia keskeyttää uneen vaipumisen juuri väärällä hetkellä (täällä se on yleensä paloauto, kirskuva ratikka tai kadulla huutava ihminen, niitä kun ei saa äänettömälle) mua alkaa ärsyttää. Ja mitä enemmän ärsyttää, sitä varmempi homma on etten saa unta. Vaikka väsyttäisi kuinka. Vihaisena ei vaan voi nukkua. Silloin yleensä luovutan ja menen keittämään teetä, oli kello mitä tahansa.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!