20130527

kolmen tilaisuuden vaatepaniikin ratkaisu

Viime perjantain kolmea erilaista tilaisuutta koskeva vaatepaniikki sai mustan mutta onnellisen lopun. Inspiroiduin kommenttiboksissa mainitusta pikkumustasta ja sen asustamisesta eri tavoin eri tilaisuuksiin. Minua neuvottiin pakkaamaan autoon kenkiä, laukkuja ja huiveja, joita vaihtaa sen kanssa. Autoahan minulla ei ole joten halusin selvitä myös mahdollisimman vähin kantamuksin eli lisäosien tuli olla sellaisia, etteivät ne paina kovin paljon tai vie tolkuttomasti tilaa.

Aloitin siis koko rumban pikkumustasta ja väänsin sen uuteen uskoon pienin muutoksin. Aamun ensimmäinen meno oli lehdistötilaisuus ja sinne naamioiduin arkivaatteiseksi OnePiece-hupparin ja huivin avulla. Tilaisuus oli Sokoksen meikkiosastolla enkä halunnut erottua erityisesti joukosta. Huppariin yhdistettynä mekko näytti mustalta minihameelta ja kengätkin enemmän tennareilta vaikka niissä korkoa onkin.

Puoliltapäivin hyppäsin bussiin ja hurautin Arabianrantaan publiikkia valokuvaamaan. Mekko sinänsä olisi sopinut tilaisuuteen oikein hyvin itsekseenkin ellei sen selkä olisi niin auki. Jossain toisessa tilaisuudessa (tai olkaimettomin rintsikoin, joita minulla ei ole) tämä olisi ollut ihan ok mutta täällä se häiritsi. Olen nimittäin valtaosan tilaisuudesta muiden edessä ainakin osittain ja tietenkin selkä yleisöön päin kuvatessani lavan tapahtumia. Asustin mekon siis pitkällä valkealla liivillä, jossa on puvuntakkihenkiset kaulukset. Mustavalkoinen toimii aina ja kengät olivat samaa yhtenäistä linjaa. En toki normaalisti ole missään pukutilaisuudessa tennarit jalassa mutta kyseessä on minulle tuttu (ja ehdottoman rento) tapahtuma joten siellä voin hieman venyttää rajoja.

Loppuillaksi riisuin hupparin ja edustin pelkässä mekossa ensin kesäterassin avajaisissa. Oli tarpeeksi lämmin mekolle, se oli tarpeeksi arkisen ja juhlavan välissä sopiakseen kyseiseen tilaisuuteen ja se näytti silti minulta koska kyseessä oli puhtaasti vapaa-aikaan liittyvä tapahtuma. Koko päivän palvelleet kengät ja liukuvärjätyt sukkahousut sopivat sekaan myös mainiosti. Loppuillaksi siirryin rokkibaariin enkä usko sielläkään näyttäneeni kovin joukosta poikkeavalta lähes kokomustissani.

Mainio mekko siis ja vielä mainiompi tuo vinkki yhden vaatteen ympärille rakennetusta kokonaisuudesta. Tarvittaessa mukana olisivat ehkä kulkeneet vielä yhdet näyttävämmät kengät ja meikkiä toki paitsi hieman korjailin, myös lisäsin iltaa kohti selkeästi. Ja mekkohan on siis eräästä ystävämyynnistä pelastamani Vainio&Seitsonen, joka on näkynyt aiemmin päälläni mm. täällä. Tästä eteenpäin se saattaa näkyä vähän useamminkin kun nyt oikein innostuin.

Hyvin siinä mekossa maistui skumppakin kuvaamisen jälkeen!9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. :) Ja nuo rintsikoiden olkaimet näyttävät aivan kuin kuuluvan tuohon mekkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samaa! Tavalliset rintsikat olisi näyttäneet ehkä vähän homssuisilta (näin paremman sanan puutteessa), mutta nuo ei pistä silmään yhtään niin pahasti kun voisi luulla että ne ovat osa mekkoa. :)

   Poista
  2. Joo, tavalliset rintsikat kokonaan avoimen selän kanssa eivät tule kyllä kuulokaan. Olen yleensä käyttänyt ristikkäisolkaimia jos tällainen tilanne on tullut eteen mutta nämä tilasin varta vasten tätä tarkoitusta varten aiemmin, että saavat näkyäkin jos siltä tuntuu. :)

   Poista
 2. Todella hienosti kasattu kokonaisuus yhden mekon ympärille pienillä ja helposti mukana kulkevilla muutoksilla mutta omaa silmää häiritsi todella paljon joka kokoonpanossa auki repsottavat lenkkarit.
  Ja olisiko niistä saanut ilta tilaisuutta varten juhlavammat vaihtamalla niihin mustat nauhat?

  Mistä nuo liivit ovat ostettu ihan huippu selkä niissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan näin, että auki repsottavat tennarit ovat enemmänkin tavaramerkki allekirjoittaneen garderobissa ja siksi auki näissäkin. Tuo eri väristen nauhojen vaihtaminen sen sijaan oli aivan mahtava vinkki! Täytyy pistää korvan taakse seuraavaa paniikkipäivää odottelemaan!

   Liiveistä on itseasiassa ihan oma postauksensakin, ovat & Other Stories -putiikista. :)

   http://visuaalisestivaativa.blogspot.fi/2013/03/tissikat-ja-muita-tarinoita.html

   Poista
 3. Mua taas häiritsee nuo näkyvät rintsikat iltatilaisuudessakin :P Osta ihmeessä olkaimettomat rintsikat, selkä siistiytyy heti. Tuo mekko kun ei kuitenkaan ole mikään siistiäkin siistimpi Tiger of Sweden -peruskotelomekko, joten en lähtisi itse yhdistelemään ihan hirveästi montaa eri "homssua" (joten tennarit oisin mäkin vetänyt siististi kiinni). Itselläni on sellaiset olkaimettomat rintsikat, joissa olkaimia voi myös käyttää halutessaan ja monella eri tavalla... olkaimet suoraan, ristiin jne.

  VastaaPoista
 4. Voi luoja miten ihana tuo sun musta mekko on! :) Toimi joka tilanteessa! :)

  VastaaPoista
 5. Olin itse publiikissa saamassa todistusta ja ilahduin sut siellä nähdessäni, vaikken enää aulasta löytänytkään sinua - mielellään pitkäaikainen lukija olisi moikannut.

  Onkohan kuvia mitään mahdollisuutta saada kauttasi? Edes juuri sitä, jossa oma koulutusohjelma seisoo edessä ;) Aallosta en tiedä mistä niitä voisi edes lähteä pyytelemään vaikka joku muisto olisi kiva!

  tildamaa

  VastaaPoista
 6. Vähänkö näytit taas upealta?!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!