20130321

kirjoissa ja kansissa

Harmittelen aina välillä hiljaa itsekseni, etten ehdi oikein kirjoittaa niin paljon kirjoista kuin haluaisin. Minulla oli jopa suureellisia suunnitelmia listata kaikki tänä vuonna lukemani kirjat mutta sekosin jo laskuissa ja nyt on vasta maaliskuu. (Listaan siis ainoastaan syömiäni sushiannoksia.) Minä kuulun niihin ihmisiin, joilla on aina joku kirja kesken. Useimmiten useampia. Luen poikkeuksetta joka päivä jotain ja kirjahylly ja sen täytteet olivat myös ensimmäisiä ja tärkeimpiä muutettaviakin uuteen kotiin.

Vaikka en ehdikään naputella teille edes etäisesti kirja-arvosteluja muistuttavia tekstejä (pääsin tosin mukaan Oi Mutsin minikirjasuosittelusarjaan!), voin nyt ilokseni ainakin sivuta aihetta. Minulta kysyttiin jonkin aikaa sitten haluaisinko testata Pocketfodralin nahkaiset pokkarikannet. Olin tietenkin innoissani, että tarjotaan yhteistyötä, joka oikeasti sopii tekemisiini kuin nenä päähän. On nimittäin yksi sun toinenkin kirja nuhjaantunut tämänkin vuoden puolella sen puolijoukkueteltan (eli laukun) pohjalla.

Värivalintani ei ole kovin yllättävä, halusin ehdottomasti mustat kannet. Idea on yksinkertainen mutta toimiva, mukana oleva pokkari (tai miksei kovakantinenkin) kulkee siistinä ja mikä parasta, siihen saa myös kirjanmerkin. Itse olen jo vuosia sortunut taittamaan sivuja koirankorville kirjanmerkin sijaan koska siellä kassinpohjalla ei mikään irtonainen merkki pysy menossa mukana.

Tällä hetkellä värivalikoima (vaikka oma valintani tylsä olikin) on vielä aika pieni mutta jotain laajennusta tähän lupailtiin lähitulevaisuudessa. Oikeastaan ainoa miinus tämän lisäksi on mielestäni standardikoko. Kirja, joka minulla tällä hetkellä on patjan vieressä makuuhuoneen lattialla kesken, on esimerkiksi näihin kansiin liian suuri. Peruspokkari sen sijaan sujahti sukkana sisään. Mainittakoon, että molemmat kesken olevat ovat kuitenkin samalta kirjoittajalta. Kuvissa oleva ja siellä kotona makaava Pintaviiltoja-niminen.


Käytössä kannet eivät ole minulla ehtineet olla vielä kuin hetken. Lupaan raportoida kuvien kera miltä ne näyttävät vaikkapa muutaman kuukauden aktiivisen käytön jälkeen. Uskon nahkapinnan kestävän kovaakin kulutusta mutta aikahan sen lopulta näyttää. Ainakin nämä jäivät heti aktiivikäyttöön ja saavat sisälleen luultavasti hyvin pian seuraavankin teoksen. Sen taidan hakea Akateemisesta kirjakaupasta, samasta paikasta mistä näitä kansiakin kuulemma saa ostettua.

Mitä sinä luet juuri nyt?

///


11 kommenttia:

 1. Sain juuri suosittelun kera lahjaksi kirjan 4-Hour Workweek (http://www.fourhourworkweek.com/blog/overview/) eli sitä olen nyt aloitellut.

  Kannet kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, en tiedä, olisiko ne ihan minulle suunnatut.

  VastaaPoista
 2. Sama vika rahikaisella! Aina pitää olla joku kirja kesken, ja noi kannet on kyllä tosi hienot! Luen ihan kaikkea sekalaista, mutta tällä hetkellä kesken Torey Haydenin Auringonkukkametsä.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin toi toiseksi viimeinen kuva näyttää raamatulle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinki, että miksi mun mielestä noissa jokin mättää! Siinäpä se vastaus tuli :D

   Poista
 4. Siilin eleganssi, näin elokuvan ja se ihastutti, piti kirjakin saada lukuun. Toinen on Suomen kartanoista kertova kirja, minulla on välillä huono tapa lukea useaa kirjaa yhtä aikaa, usein jokin niistä jää kesken.

  VastaaPoista
 5. Terry Pratchettin Mort tällä hetkellä kesken. Taas, mitä sitä lempikirjailijaansa pois vaihtamaan. Kauniit kannet nuo nahkaiset.

  VastaaPoista
 6. Aika ihanat kannet! Itsellä on kesken Bret Easton Ellisin Lunar Park.

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä meneillään Lankakaupan joulu. Sopivan kevyttä luettavaa iltaisin ennen nukahtamista. Luin jo Pienen Lankakaupan ja Lankakaupan tytön. Jos seuraavaksi lukisi vaikka jotain enemmän aivotoimintaa vaativaa. :)

  VastaaPoista
 8. Täällä myös monta rautaa tulessa; Konrad Lorenzin Koiran elämää, Jussi Viitalan Miten maailma loppuu ja George R.R. Martinin Valtaistuinpeli, joita tosin en ole juurikaan avannut vaan pölyttyvät yöpöydällä. Kesällä tulee luettua enemmän, kun saa lukea ulkona auringossa istuskellen. Ollaan myös alettu harrastamaan enenevissä määrin äänikirjoja, joita kesällä road tripeillämme kuunnellaan ja illalla, kun on vaikeuksia saada unta. On kuunneltu Harry Pottereita, Taru Sormusten herrasta kokonaisuudessaan ja Tove Janssonin Muumi-kirjoja.

  VastaaPoista
 9. Mäkinb haluan tuollaisen!!! Mulla kanssa aina kirja kesken - aina! usein kanssa kaksi - se laukkukirja ja se ns. "pääkirja" jota luen kotona! Uni ei tule ellei edes yhden sivun luen ennen nukkumattia!! tuollainen täytyy kyllähankkial... aivan upea tuote!

  VastaaPoista
 10. Niin luen tällä hetkelle Yön talo sarjan osaa nro 7 - vampyyrisarjaa - äidin ja tyttären yhteistyön tulosta!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!