20130208

appelsiininkuoria ja arvostusta

Erik Bruun on varsinainen graafisen alan veteraani. En usko, että kukaan on voinut välttyä näkemästä niitä Bruunin pensselistä jo 50-luvulla lähteneitä Jaffa-mainoksia. Varsinkaan kun ne nyt hiljattain tuotiin uudelleen katukuvaan ja aika moniin tuotteisiinkin. Itsehän ihastelin Jaffa-tuotteita Brands Scandinavian kanssa mm. täällä. Bruunin tyyli on vetoaa minuun, se näyttää tunteella ja taidolla tehdyltä, mitä se epäilemättä onkin. Nostalgiaa henkivät, hehkuvan väriset työt tuovat hymyn huulille ja nuo aiemmassa postauksessa näkyvät kortit toinkin työhuoneelle antamaan energiaa ja iloa.


Mutta suurimman hatunnoston arvoista on se, että Bruun on tarttunut pensseleihinsä uudelleen, viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja suunnitellut Jaffalle vielä yhden julisteen. Hartwallilta Bruun on kuulemma saanut vapaat kädet joten hän oli hakenut kaupasta appelsiineja ja alkanut leikkiä niillä. Aivan kuin silloin vuosikymmeniä sitten, jolloin Bruun alkoi suunnitella ensimmäistä, sitruunateemaista julistettaan ja kävi ostamassa sitruunoita sitä varten.


Julisteperheen uusin tulokas on myös syntynyt aivan samassa paikassa ja samalla tavalla kuin aiemmatkin työt, Suomenlinnan ateljeessa ja käsin maalattuna. Katukuvassa kyseinen teos alkaa näkyä 11. helmikuuta alkaen. Bruun kertoo myös siitä miten mahtavaa on nähdä omia töitään kaupungilla, kuinka etenkin ratikassa istuessa niitä lipuu ohi niin monta. Tunnistan tuon tunteen ja toivon kovasti, että itsekin tuossa iässä, yli kahdeksankymppisenä, olisin vielä yhtä virkeä ja yhtä valmis tarttumaan toimeen samalla rakkaalla alalla.

Bruun työn äärellä.

Vetoaako Jaffa-mainonta sinuun? Vai tuleeko jo appelsiininkuoret korvista? Olisiko teillä vielä astiakaapissa Jaffa-tuotteen mentävä kolo? (Meillä olisi.) Mahtuisiko seinälle mehukas juliste?

///

3 kommenttia:

  1. Anonyymi8/2/13 17:14

    Olisi, meidän keittiönkaapissa olisi selvästi tilaa jaffa-laseille. Ihania!

    Karamellimaan Piparminttu

    VastaaPoista
  2. Näiden tultua markkinoille ihastuin ja rakastuin palavasti Vallilan Jaffa-verhoihin, joiden täydellinen turkoosi sävy istuu nykyiseen keittiöön kuin nenä päähän. Vuoden aikana printtiin ei ole lainkaan kyllästynyt, päin vastoin! Muutoin en ottaisi näitä kotiini, kuin ehkä postikortin muodossa seinälle.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!