20130121

pääjohtajan pakeilla

Niin. Se uusi tukka. On ollut niin vuoristorataa tämä elämä uuden pään kanssa, etten ole ehtinyt edes naputella koko juttua tänne tarkemmin. Vaan nyt korjataankin koko tilanne mitä pikimmiten.

Jonkinlaisesta blogiyhteistyöstä kampaajalla käynnin muodossa oli puhetta jo viime vuoden puolella mutta suoraan sanoen olin niin urautunut nutturaani, että idea tuntui vähän pliisulta. Olisin ollut sellainen tusina-asiakas, vähän latvoista ja joku tumma ruskea väri päälle, kiitos. Ei sillä, etteikö ammattitaitoinen kampaaja tekisi tätäkin huolella ja taidolla mutta noin niinkuin blogissa raportoinnin kannalta koko homma tuntui vähän turhan lattealta.Olen monessa muussakin asiassa aika joko tai -tyyppiä eikä hiusten laitto tai leikkauskaan tee poikkeusta. Ensin hiihdetään samassa nutturassa kesät talvet ja kun se halu muutokseen iskee, on muutosta sitten kanssa tultava oikein olan takaa. Tai olan yli. Kun olin hautonut hiustenlyhennyshimoani tarpeeksi kauan, päätin, että nyt on mainio aika mennä testaamaan se kampaajan tuolikin siinä samalla.


Minun kampaajahistorianihan on melkein yhtä köyhä kuin se ympäri viime vuoden nähty nutturakin. Olen yhtä poikkeusta (ne työhuoneen avajaiset) lukuunottamatta saksinut ja värjännyt pehkoni itse sitten ylioppilasjuhlien. Ja uskokaa kun kerron, että niistä on aika kauan. Tuntui hassulta istua jonkun toisen käsittelyyn ja varsinkin kun muutos oli niin suuri. Onneksi kampaamo Pääjohtajan omistaja Sari oli heti mukana ideassani ja sai myös kiinni visiostani varsin pian. Ensimmäinen iso nippu leikattiin ponnarista irti alle puoli tuntia ovesta saapumiseni jälkeen.Seurasin suurella mielenkiinnolla Sarin taitavaa työskentelyä, etenkin raidoituksen työstämisessä. Välillä tuntui siltä, että käsiä oli triplasti enemmän kuin tavallisella kuolevaisella. Prosessi etenkin mallin saksimisesta suurin piirtein, raidoituksen ja värjäyksen kautta viimeistelyyn. Folioita, klipsejä ja violettia mönjää ei puuttunut. Eikä vauhtia, värin pois pestyään Sari pyöräytti vielä kulmakarvanikin kuosiin pinsettien ja sopivan värin avulla niin näppärästi, että olen vieläkin vähän äimänä.

Lopputulos oli ja on uskomaton ihan kaikin puolin. Olin itse asiassa niin innoissani jo puolivälissä, etten muistanut edes kuvata kampaamoa muilta osin vaikka se tarkoituksena olikin. Olin kuullut paikasta paljon hyvää, eräs trendikäs ystäväni käy aina aika ajoin hakemassa Pääjohtajasta uuden pään ja olen joka kerta ihastellut lopputulosta. En silti kiellä, etteikö minua olisi jännittänyt etukäteen. On minua jännittänyt joka kerta itsekin saksiin tarttuessani, saati sitten kun joku muu lähestyy niillä päänahkaani.

Sarin päästän kyllä päänahkani lähelle mielihyvin toistekin. Tunnelma oli rento ja juttu luisti. Minusta tuntui, että toiveitani kuunneltiin ja ne huomioitiin täysin. Jälkeenpäin jännittäminen tuntui vähän hassulta, miksi ihmeessä en ole tehnyt näin jo aiemmin. Uusi pää tuntuu kevyeltä niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Uhkuin oikein hyvää tuulta suunnatessani työhuoneelle käsittelyn jälkeen.

On suorastaan hämmentävää miten paljon energiaa voi saada uudesta kampauksesta. Kaikki vaatteetkin näyttävät aivan erilaiselta, meikkisävyistä puhumattakaan. Varsinainen laittopuoli ja -aineet ovat vielä vähän hakusessa mutta siihenkin sain Sarilta oivia vinkkejä. Palaan hieman myöhemmin tarkemmin arjen sujumiseen puolet lyhyemmän pehkon kanssa, tämän postauksen pääanti olkoon innostus ja riemu. Voisipa jokaisen päivän aloittaa (tällaisen) kampaajan tuolista.


Parturi Kampaamo Pääjohtaja sijaitsee aivan ydinkeskustassa, Mikonkatu kolmentoista sisäpihalla. Ihan siis siinä rautatientorin kupeessa. Auki liike on omistajansa sanoin säännöllisen epäsäännöllisesti joten jos uusi pää (tai vaikka se alussa mainittu latvojen tasaus) on suunnitelmissa, poikkea ihmeessä paikalle tai soita vaikka samantien.

Käytkö sinä kampaajalla? Löytyykö luottoleikkaaja? Saksitko itse summamutikassa mieluummin?

///

7 kommenttia:

 1. Upea fleda! Ihana!

  Itse olen ehdottomasti luottokampaajan käyttäjä. Mulla oli ensi 12v tutustuminen kampaajaan Leenaan (1980). Siellä kävin niin kaua kunnes kuopukseni syntyi ja tarvitse ensimmäisen kerran kampaajaan. Leenalle tuli lasten hiuksia leikkaamaan henkilö, jonka tyyli ei ollut mieleiseni lapsille.

  Silloin v. 2002 sitten vaihdettiin kampaajaa! Tämä Minna, kenelle mentiin oli ollut ennen Leenalla töissä ja oli leikannut ennen esikoiseni hiukset. Minna oli perustanut oman fiman ja mentiin sinne lasten vuoksi.

  Päätin sitten kokeilla itsekin Minnan käden jälkeä... ja sillä tiellä ollaan. Ensimmäisellä parturilla kävin 22v ja nyt tällä toisella käynyt jo 10v.... ja tuskin vaihdan, ellei MInna lopeta työtään.

  Minä vaadin kampaajalta kokeilun halua, sopiva yllytyshulluutta jne... minusta kun ei koskaan tiedä mitä värejä ehdottelen jne. Ennen vanhaa leikkauksetkin oli mitä vaan... mutta nyt olen 8v ollut aika uskollinen kampauksen suhteen ... tämä on vaan niin helppo ja lyhyt!

  Käyn kerran viikossa. Perussääntö on kun eläke kolahtaa tilille, niin samana päivänä on kampaaja!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, mikä ero on noissa kulmakarvoissa! Sun pitää ottaa tavaksi kyllä muotoiluttaa ja värjäyttää ne säännöllisesti - sun kasvojen ilme piristyi huimasti, ne suorastaan kehystää sun kasvojasi :) Hiuksiahan siis ihastelin jo aiemmin, noi on u-p-e-a-t!

  Voisin suunnata pääjohtajan pakeille, ellei mulla olisi jo megaihanaa kampaajaa. Aika hauskaa on, että oltiin ennen asiakassuhdetta vain tuttavia ja päädyin sinne kaverin suosittelemana, mutta kampaajakäyntien myötä meistä tulikin tosi läheisiä ja alettiin nähdä kampaamon ulkopuolellakin. Hän on paitsi paras ystäväni, myös meidän vauvan tuleva kummitäti. Varo vaan, folioraidat saattaa poikia piristyneen ilmeen lisäksi jotain aivan muutakin. ;)

  VastaaPoista
 3. Mun lapsuudesta asti ollut kampaaja on tossa naapurissa, mutta siellä ei ole varaa käydä kuin hyyyyvin harvoin. Kammottavaa, kun mulla oli ~10v tauko etten käynyt hällä, ja jopa hänen tyttärensä muisti miut. "Sähä oot käyny tossa mun äidillä?" ja äippäkin tunnisti heti, kamala kuulumisten kysely.. :D Käsittämätöntä oli myös, että frouva ei ollut muuttunut yhtään ja vaikka heil on uudet tilat, niin siellä hais ihan samalta ku vanhaski paikas x)

  Tosin sillon ku siellä käyn, saan hyyyyyvin violetin tukan <3 Mutta onneksi kauempana naapurissa on eräs parhaan kaverin kummitädin&luottoleipurin tytär, joka pitää tämmöselle työttömälle sopivia hintoja, tosin hällä ei yllättäen ole violettia ekovärivalikoimassaan niin joudun tyytymään vaan leikkaukseen. Pitäs kyl värjäyttää varmaan lähelle omaa väriä, koska suurimman osan ajasta mulla on kuitenki lähinnä hervoton tyvikasvu päässä ku ei aina ole varaa tai "varaa" ostaa violettia kaupastakaan. Varsinni, ku en oo siihe iha tyytyväinen mut parempaakaan ei oo tarjolla :P

  Mä itseasiassa asun jossain kampaajien keskittymässä, oikeasti tässä kilsan-puolentoista säteellä on ainakin neljä kampaajaa ja kaikki samalla suunnalla.. Toisesta suunnasta varmaan löytys lisää :D

  VastaaPoista
 4. Megaupee fleda!

  Mulla on ihan kiva kampaaja. Mulla oli aivan mahtava kampaaja, jonka löysin heti Hesaan muutettuani 2007. Meillä synkkasi älyttömän hyvin heti ensikerrasta ja hän ymmärsi puolesta lauseesta, mitä tarkoitan. Hänpä meni kuitenkin rakastumaan ja muutti miehen perässä jonnekin Pohjanmaalle. Sen jälkeen etsin pitkään kampaajaa. Kaikki kokeilut olivat enemmän epäonnistumisen kuin onnistumisen puolella. Nyt olen todennut helpoksi ratkaisuksi käydä tuossa sata metriä kotiovelta sijaitsevassa kampaamossa.

  VastaaPoista
 5. Ihanat hiukset!

  Tää postaus tuli ku tilauksesta :) eilen just huutelin blogissani josko jollain ois suositella hyvää kampaajaa/kampaamoa helsingissä :)

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pssst, meinasin tehdä tästä nopean vinkkipostauksenkin mutta laitan nyt tännekin, että mainitsemalla blogini saat viel 15% alennusta Pääjohtajasta. :)

   Poista
  2. Ähh no nyt ei oo ainaskaan enään yhtään tekosyitä olla menemättä kampaajalle :P vieläkun keksis minne vauvan voi työntää siks aikaa. Tuollakun näyttää olevan enimmäkseen aamupäiväaikoja vapaana(joo o hätähousuna pitäis päästä nythetimahdpian :D)

   Poista

Kerro ihmeessä!