20120903

voiko kahvikoneeseen rakastua?

Kun sydämiä alkoi syntyä työpöydän ääressä, oli oma punainen Pixieni oikeastaan vasta postissa tulossa vaikka Nespresson konsepti sinänsä tuttu minulle olikin. Nyt kun se on ehtinyt hieman kotiutua, olen sitä mieltä, että kuvitussarjani nimen on pakko olla jonkinlainen enne. Minä olen nimittäin korviani myöten rakastunut tuohon masiinaan. I love pixie todellakin

Olen ehkä vähän vanhanaikainen ja kasvanut vuosien varrella niin kiinni punaiseen MoccaMasteriimme, että en ole oikeastaan aiemmin edes harkinnut mitään sen rinnalle. Vasta Nespresso tyylikkäine muotoiluineen ja luksusimagonsa kanssa onnistui tunkeutumaan minun ja meidän punaisen paholaisemme väliin. Toisaalta nyt testattuani käytännössä, olen sitä mieltä, että keittiön työtason toiseen päähän muutti enemmänkin tytärpuoli kuin vihollinen tai syrjäyttäjä.


MoccaMaster palvelee edelleen aamuisin, Pixie pitää sen verran hurinaa, että O herää, vaikka ääni ei varsinaisesti mitään desibelirajoja hivokaan. Päivällä päästän sitten Pixien niin sanotusti irti ja hemmottelen itseäni kahveilla joilla on persoona juuri silloin kun huvittaa. Kun ensimmäisen kerran kokeilin Pixietä, olin suorastaan äimistynyt siitä, ettei tarvitse tehdä muuta. Jäin vähän tyhmänä seisomaan siihen viereen ja tivasin käyttöohjeisiin paremmin tutustuneelta P:ltä, että siinäkö se nyt sit oli. Että nytkö painan vaan nappia?


Suorastaan naurettavan helppoa, sanoisin. Helppokäyttöisyyden lisäksi minuun vetoaa laaja kahvivalikoima. Olen vaihtelunhaluinen tuuliviiri ja kaipaan ihan samaa kuin kaksivuotias, haluan valita asioita. Tehdä päätöksiä. Nespresso on luonut näiden mielihalujen toteuttamisella mahtavat puitteet esittelemällä kaikki kahvilaatunsa pienessä opaskirjasessa ja kuvailemalla niitä niin adjektiivirikkaasti, että ensimmäinen lukukerta kirvoitti paitsi hihitystä, myös mm. ranskalaisittain korrrroostavan P:n.


Me olemme nyt yhteistyössä (ja myös ihan suomalaisittain) testanneet melkein läpi koko kavalkadin, aina voimakkaasta ja kontrastisesta hedelmäiseen ja herkkään asti. Omat suosikkini löytyvät tuolta keskivaiheilta, vihkosessa näkyy myös paahtoaste ja tässä suhteessa olen vähän lälly. Minuun vetoavat kaikki nämä makeat ja silkinpehmeät, kevyet ja sitruunaiset sekä hedelmäinen ja tasapainoinen. Paahtoaste pysytelköön alle vitosen asteikolla 1-10.

P puolestaan on miehekkäästi mieltynyt voimakkaaseen ja mausteiseen, täyteläiseen ja tasapainoiseen sekä strukturoituun ja voimakkaaseen. Paahtoasteetkin pyörivät tuolla kuudesta ja seitsemästä ylöspäin. On niillä kahveilla toki nimiäkin mutta meillä päädyttiin hyvin nopeasti kysymään, että otatko kukkaista ja virkistävää vai paksua ja voimakasta.


Mukavana yllätyksenä mukana on myös vähäkofeiinisia vaihtoehtoja ja vaikka itse kuulunkin siihen ihmisryhmään, joka voi huoletta ryystää kahvia yölläkin unien häiriintymättä, on päivän melkoisen kofeiiniannoksen vähentäminen maun kärsimättä mainio juttu. Ainoa mitä jäin ehkä hieman kaipaamaan (ja mihin käytän aamukahvin lisäksi MoccaMasteriamme edelleen) ovat makukahvit. Siis toki ymmärrän eri kahvilaatujen erot ja nautin myös näiden pienempien vivahteiden ja persoonallisuuksien löytämisestä juomastani mutta yksi osa minusta toivoo päivään myös vaikkapa  kaneli- tai piparkakkumaustekahvia.


Kaiken kaikkiaan näinkin lyhyellä käyttökokemuksella olen kuitenkin korviani myöten rakastunut tuohon pieneen punaiseen laitteeseen ja harkitsen vakavasti sen viemistä mukanani uudelle työpöydälle varmistamaan, että hyvää, hedelmäistä ja herkkää kahvia on aina saatavilla. Saavat asiakkaatkin valita neuvottelukuppiinsa sitten palaverin tunnelmaan sopivaa juomaa. Visuaalisesti vaativana tosin toivoisin, että työpöydän yksilö olisi vaikka musta ja P alkaa olla aika vahvasti sitä mieltä, että saavutetuista eduista (eli täyteläisyydestä ja tasapainoisuudesta) ei luovuta ja kone pysyy kotona. Saa nähdä mihin ratkaisuun päädymme, onhan tämä nyt ehdottomasti to do -listan kärkipäässä tämä päätös.Sillä aikaa kun me neuvottelemme koneen jatkosijoituspaikasta, sinä ehdit vielä osallistua villinä käynnissä olevaan Pixie-kisaan. Ykkösvaihtoehto anatomisine sydäminen taitaa johtaa mutta melko niukasti. Käy äänestämässä sinun mielestäsi paras kuvitus ja olet mukana mahtavien Nespresso-oheistuotteiden arvonnassa. Aikaa on vielä tuonne seitsemänteen päivään asti. Kisa löytyy täältä.


1 kommentti:

  1. Hei!

    Olen juuri perustanut uuden mammablogeja listaavan blogin, johon toivon sinun käyvän tutustumassa ja ehkä jopa liittymässä!

    http://mammabloggarit.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!