20130823

välikausivaateviidakossa

Olen aivan outsider mitä tulee tämän syksyn vaatetrendeihin vaikka se varsinainen outsider eli ulkoileva lapsi on suoraan sanoen kipeästi uusien vaatteiden tarpeessa. Sisävaatetta ja ties mitä tunikaa on kyllä yllinkyllin mutta varusteet syyssateisiin ja kohta kuitenkin perässä seuraaviin pakkasiin ovat kyllä kertakaikkiaan puolitiessä eli siis täysin miettimättä.

Tähän mennessä on nyt edetty viimevuotisella Reiman keltapilkullisella välikausitakilla, itseasiassa se meneekin vielä hetken kai, koko on sen verran reilu ja väri pirteä (kyllä, tämä on tärkeää!). Sitten seuraakin se seuraava ongelma, millaiset niiden ulkohousujen pitäisi olla? Leggareissa on pärjännyt hellekeleillä ja aika pitkään niiden jälkeenkin, nyt pitäisi olla jo paksumpaa. Toppahousut ovat talvea varten ja aivan liian kuumat eli pitäisi varmaan löytää jotkut välikausimallit? Henkseleillä vai ilman? Millaisella pinnalla? Apua?

Kiertelin minä kaupungillakin tässä männä päivänä nämä ulkovaatedilemmat takaraivossani ja lopputulos oli se, että näin kaikkea hauskaa ja ostin lisää niitä kivannäköisiä sisävaatteita ja kehitin itselleni pakkomielteen Molo Kidsin pesukarhupipoon*.

Kaupunkikierros auttoi kuitenkin sen verran, että selkeästi joukosta erottui ainakin tätä syyskautta ajatellen tuo mainittu Reima, jonka uudistuneen ilmeen myötä vaatteissakin on taas reilusti väriä ja vauhtia. Melkein jokainen hyllynreunasta huomion kiinnittänyt vaate oli tämän samaisen merkin, se kertonee jo jotain. Pikapyräys nettisivuilla poiki vielä lisää ihanuuksia. Kirkkaankeltaisen välikausitakin* lisäksi ihastuin suuresti myös Hanna-mekkoon*, jonka leikkaus näytti hauskalta ja joka toimisi sisävaatteen lisäksi myös teknisenä alusvaatteena.

Kierroksestani intoutuneena muistin saaneeni myös tunnukset Reiman materiaalipankkiin joten päätin käydä kurkistamassa sen samalta istumalta. Sieltähän löytyi tietenkin vielä lisää kaikkea sellaistakin mikä ei ole ehtinyt vielä kauppoihin asti. Ei tämä päätöksentekoa ainakaan helpota millään lailla.


Tiedän, että nyt riittäisivät vain nämä välikausipohdinnat mutta kun se talvi tulee varmasti ihan yhtä salakavalasti. Suurin ongelmani talvipukeutumista koskien on tällä hetkellä valinta haalarin ja housujen ja takin välillä. Kumpi sen nyt pitäisi olla? Olisiko haalari kuitenkin näppärämpi O:n (eli päiväkodintätien) pukea vai sujahtaisiko kaksiosainen ulkoiluasu kuitenkin nopeammin ylle kun pihaleikit kutsuvat? Meneeköhän se viime vuoden musta haalari vielä päälle? Edes hetken? Ja voisinko kuitenkin ostaa vielä yhden hupparin O:lle?

Jotenkin olen aiempina vuosina ollut huomattavasti paremmin kartalla näistä kaikista kiemuroista tai ainakin minusta on tuntunut siltä, että homma on hanskassa. Jotkut hanskatkin muuten pitäisi varmaan hankkia pieneksi jääneiden tilalle.

Mitä teillä on pienillä päällä juuri nyt ja mitä aiotte vielä hankkia? Onko joku ihan yhtä pihalla kuin minä (ja lapseni)? Auttakaa nyt naista mäessä ja lasta kohta satavassa lumessa!

10 kommenttia:

 1. Päikkäritätien kannalta se haalari on näppärämpi (:

  VastaaPoista
 2. Päikkäritätien kannalta se haalari on näppärämpi (:

  VastaaPoista
 3. Itsellä ei ole muksua, mutta muistan omasta muksuudestani että olisin kaivannut joskus haalaria koska se oli todella inhottavaa kun lumessa leikkiessä lunta aina pääsi sinne takin alle. Sit oli paita märkänä.

  Haalarissa luulis lämmön muuten pysyvän paremmin tallessa kun on yks yhtenäinen kappale. Vertaa esim lapasia sormikkaisiin. Sormikkaissa jäätyy aina näpit sama mimmoset vuoritetut karva tuppelot ne on.

  VastaaPoista
 4. Miten olisi tällainen välikausi haalari, siinä olisi sitä epäsymmetriaakin :) Ja tietysti siis se vaaleanpunainen vaihtoehto:

  http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/lasten-ulkovaatteet/lassie-vauvojen-lassietec-haalari-2862092

  VastaaPoista
 5. Vk-pukuina henkselihousuja ja takkeja, päikyssä jos sotkuu/kastuu eikä ehdi aamuksi kuivua niin kahdet kandee olla. Lisäks on myös vk-haalarit. Toppana ehdottomasti haalarit, ja alle villahaalarit pakkasia ajatellen. Lisäks kuravermeet :D kaikkea sai ostaa kun muksuja päikkyyn vaatetti. Ipanat on vajaa 4 v ja just 2 v täyttänyt. Maanantaina alkaapi päikkytaival.

  VastaaPoista
 6. Henriikka23/8/13 19:43

  Meillä lapsilla on päiväkotia varten haalarit ja koti käytössä takki ja housut. Haalari on helpompi tarhassa, mutta kodin kauppareissuilla on sitten helpompi riisua pelkkää takkia pois. Ja jos haalari sattuu olemaan märkä tai likainen käy takki+housut varavaatteina päiväkotiin.
  Mä ostan aina laadukkaat haalarit (lassie g-tech todettu hyväksi) mutta kotikäyttöön sit söpöstelytakit h&m:ltä.

  VastaaPoista
 7. Meillä 3 muksulla on välikautena käytössä nämä molemmat setit hoidossa joissa hoitaja laittaa mieleisensä kelin mukaan ja on toiminut kohta viisi vuotta todella hyvin

  Haalari
  http://www.ellos.fi/tretorn/tretorn-kids-sadehaalari/361619

  Takki ja Lappuhousut
  http://www.jesperjunior.fi/fi/mallisto/tahtijonathan

  Pakkasilla sitten onkin käytössä toppahaalari viimeisin ostos oli Rasavil joka oli hinta-laatu suhteeltaan erittäin mieleinen.

  VastaaPoista
 8. Kuorihousut pelastavat, kun sisähousut eivät enää ulkona riitä, mutta toppahousut ovat vielä liikaa. Näistä olen tykännyt: [url]http://www.kappahl.fi/article/kuorihousut_205609[/url]

  VastaaPoista
 9. Mutta mitä tehdä siinä kohtaa kun ikää on 27 ja tahtoo Hanna-mekon itelleen :D

  VastaaPoista
 10. Anonyymi9/9/13 19:54

  Se teidän neidin keltainen, valkopilkullinen takki on kyllä kiva:) Oletko käynyt Vector Factory-kaupassa Lauttasaarentie 6:ssa? Siellä on (ainakin ollut) lapsille yksittäiskappaleita ja koeversioita myynnissä ihan naurettavan pienellä hinnalla, mm. uusi välikausihaalari 25-30 euroa. Ja ei tule vastaan samanlaisia:)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!