20130828

kääpiöpöytä, tikkaat ja muita tarinoita

Kun tutut tavarat tuo tilaan, jonka koko mittakaava on erilainen, alkaa kaikki näyttää kummalliselta. Aiemmassa työhuoneessani majaillut lasipöytä oli mielestäni iso ja nyt tänne viisi metriä korkeaan huoneeseen kannettuna se näyttää aivan säälittävän pieneltä, kääpiöpöydältä.

Sama kutistuminen koskee Ikean mustaa sohvaa, joka muutti kanssani. Se vei melkein koko ikkunaseinän edellisessä paikassa. Täällä se hengailee vähän orpona ja hukkuu huoneen toiseen päähän kokonaan. Tarvitsee kaveriksi ainakin maton ellei kaksi. Vastapäätä mahtuisi helposti toinen samanmoinen.


Mittakaavanmuutos tuntuu yllättävän omituiselta. Sitä on jotenkin tottunut tietyllä korkeudella oleviin asioihin ja kun ne pistetään päälaelleen, olo on vähän orpo. Pöytä on sama kuin ennenkin, samoin tuoli mutta minä olen jotenkin muuttunut muuttanut. Näkökulma on siinäkin mielessä erilainen, että ennen istuin kivijalassa ja nyt tähyilen ikkunasta puidenlatvoja täällä kolmannessa kerroksessa.

Kun kuulin ensimmäistä kertaa tästä työtilasta, näin sieluni silmin ne kaikki klassikkokuvat, joissa istutaan romanttisesti ikkunasyvennykseen laitetulla lampaantaljalla ulos vilkuillen ja kahvia juoden. Täällä se onnistuu ainoastaan jos joku nostaa minut tuonne korkeuksiin. Tarvitsisin melkein tikkaat siihenkin, että näen ikkunasta ulos.

7 kommenttia:

 1. Onnea uuteen toimistoon! :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta työhuoneesta. Ajan kanssa tostakin tilasta varmasti tulee viihtyisä ja toimiva. :)

  VastaaPoista
 3. Muutos kolme ja puoli metriä korkeaan asuntoon oli muös aika huikea. Onneksi huoneet on sitten niin kompakteja, että ihan kaikkea ei tarvinnut uusia. Jouduin silti vaihtamaan (sinkkuna) neljän hengen ruokapöydän kuuden hengen vastaavaan. Ja mikään taulu tai valaisin ei ole liian iso näihin huoneisiin. Lisäksi riittävän valaistustehon aikaansaaminen on hankalaa. Onneksi kahvin juominen ikkunasyvennykseen sijoitetulla lampaantaljalla onnistuu kivuttomasti.

  Onnea uuteen työhuoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Paljon luovuutta uuteen työhuoneeseen!

  VastaaPoista
 5. HItsi, kun kirjoitat hyvin. Näitä on aina kiva lukea :) Onnea uuteen työhuoneeseen!

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen työhuoneeseen! <3

  VastaaPoista
 7. Kuormalavoja ja tukevaa vaneria tms. Niistä "lava" pöydälle ja tuolille ja ehkä se helpottaisi myös kipuamista ikkunalaudalle ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!