20130717

asukuvien valheellisuudesta

Asukuvien tarkoitus on esitellä päivän asu, eikö vain? Vaikka kuinka pyrkisi autenttisuuteen, itse ainakin huomaan, että vaikka asu sinänsä onkin ihan aito niin etenkin asustepuolta tulee karsittua jonkun verran itse kuvaustilanteessa. En nyt puhu niinkään mistään hiuskoristeista tai sormuksista vaan siitä, että harvoin sinne kuvaan oikeasti tallentuu myös se järjetön tavaramäärä, joka minulla on melkein poikkeuksetta mukana.

Minä en ainakaan kuulu niihin tyylikkäinä kaupungilla tepasteleviin ihmisiin, jotka selviävät pelkällä kärpäsenkakan kokoisella clutchilla koko päivän. Suoraan sanottuna iltamenoissakin kannan usein isompaa laukkua mukana vaikka se hetkeksi narikkaan parkkeerattaisiinkin. Näin ollen siis asukuvat, joissa laukut on jätetty kameran viereen kuvan ulkopuolelle eivät todellakaan kerro koko totuutta.

Eilen  päätin ottaa hieman aidomman kuvan töihin lähtevästä kantojuhdasta aka allekirjoittaneesta. Mukana siis päivän asun (Dieselin ikivanha tunika, koko kesän asukuvissa näkynyt musta minihame) lisäksi myös kädessä oleva kassi, jossa on painovedos kirjekuorineen, iso päälaukku, jossa on tietysti aivan järjetön määrä kaikkea tarpeellista, esimerkinomaisesti voit vaikka kurkata mitä sieltä löytyi helmikuussa.

Hupparin taskuun on puolestaan jemmattu mm. puhelin, bussikortti, työavaimet sun muuta pientä tarpeellista, jonka etsimiseen laukun syövereistä menisi liikaa aikaa. Kaulaa koristavat kuulokkeet pääsivät tositoimiin heti kuvien ottamisen jälkeen, samoin päässä keikkuvat aurinkolasit ja käytetyn kaukolaukaisimen sujautin sinne samaan hupparintaskuun talteen.


1 kommentti:

Kerro ihmeessä!