20130307

dottailua

Juustohöylän lisäksi puuttuu yllättäen muitakin arkisia tarvikkeita kun lusikat menevät jakoon (ne on sentään kirjaimellisesti jaettu ja niitä on, luojan kiitos, molemmissa paikoissa). O on tulossa luokseni viikonlopuksi, täällä ei ole mm. keittiön pöytää vielä. Selvinnemme tästä dilemmasta helposti leiriytymällä olohuoneen lattialle. Sehän on vain jännittävä seikkailu eikö vain?


Sen sijaan vessassa käyntiin liittäisin, jos mahdollista, mahdollisimman vähän mitään seikkailua ja tajusin tänään, että jonkinlainen pottakin voisi tietenkin olla ihan tarpeen vielä hetken. Kohta tosin ollaan varmaan siinä supistajarengasvaiheessa (en olisi muuten muutama vuosi sitten uskonut käyttäväni näinkin sujuvasti kyseistä sanaa). Korokejakkarallekin on käyttöä kun niitä pieniä käsiä pitäisi ylettyä pesemään ite.

Ratkaisu löytyi onneksi näppärästi löytämällä internetin syövereistä sairaan hieno kapistus, jossa yhdistyvät nämä kaikki ja soittamalla Lauttasaaren Vaunuaittaan. DotPot on paitsi potaksi tyylikäs, myös purettuna se supistajarengas (jo toinen kerta, yhtä smoothisti!) sekä pilkullinen jakkara. Vaunuaitan viimeinen kappale kyseistä pottaa on valitettavasti vihreillä (hhnnngghhh!) pilkuilla mutta toisaalta yli 50% alessa ja nyt varattu minulle. Haen sen huomenna.


Dottailuviikonloppua odotellessa. 

///

16 kommenttia:

 1. Mä olen haaveillut samasta potasta. Tosin en tiennyt, että siitä saa kääntämällä jakkaran. Vähänkö näppärä!

  Kun pitäähän molemmilla lapsilla olla omat potat, eikös vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen katsonut tuota joskus kauan sitten mutta en myöskään tajunnut silloin tuota, että siitä saa sekä jakkaran, ETTÄ sen supistajarenkaan. Siis kaikki kolme tarpeellista juttua samassa paketissa.

   Ja tottakai pitää olla omat potat! :D

   Poista
 2. Meillä on tuo, mutta se toimii vain jakkarana. Pottana se on mun mielestä hankalan mallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millälailla se on hankala? Osaatko selittää tarkemmin?

   Poista
  2. Pottaosa on mun mielestä hankalan mallinen, lapsi joutuu siinä istuessaan nojaamaan taaksepäin. Aiemmin ongelmana oli lisäksi se, että jalat eivät ulottuneet lattiaan asti ja Aino pelkäsi koko laitosta. Voi olla, että tilanne olisi nyt toinen, tytön kasvettua, mutta meillä toimii peruspotta ja sitten tuo korokkeena vessassa.

   Poista
  3. Meillä on vähän samanlaisia kokemuksia. Eikä supistaja sopinut meidän vessanpönttömalliin! :-O Lisäksi osat pysyvät mielestäni vähän huonosti kasassa pottamoodissa. Kannattaa ehkä vähän tunnustella sitä ennen kuin lyöt kaupat lukkoon...

   Poista
 3. jotenkin huvittavaa. ensin purkauduit ettet hirveästi välitä vihreästä, ja melkein heti perään se mitä hankit, onkin vihreä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieli sanoa, että tässä ei ole mitään huvittavaa. :D Olen edelleen aivan järjettömästi vihreää vastaan mutta nyt puhuu kyllä budjettikin ja se, että en ehdi odotella nettitilauksia kun potta pitää olla jo lauantaina paikallaan. Tyydyn siis hammasta purren vihreäääääärrrghhjn. ;)

   Maailmankaikkeudella lienee jotenkin vähän kiero huumorintaju. Se puhelu meni niin, että myyjä sanoi, että heillä on yksi, hänpä tarkistaa sen värin. Sitten minä manaan hiljaa mielessäni, että eivihreääeivihreääeivihreää ja sitten myyjä tulee takaisin puhelimeen; "tää on vihreä." :D

   Poista
 4. Miten mä ennustin tän :D

  VastaaPoista
 5. Olohuoneen lattialle leiriytyminen ON jännittävä seikkailu! Oikeasti kannattaa hyödyntää keittiönpöydätön aika ja tehdä siitä leikki (kun ei se aika varmaan kovin kauaa kuitenkaan tule kestämään)! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7/3/13 20:06

  Meillä vajaa 2v istuu mielellään supistajan kanssa pöntöllä, eli josko tuossa toimisi se osa hyvin, vaikkei itse potta. On meillä toki pottakin käytössä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on käytössä 11kk pojalla pottana, leikeissä jakkarana ja vatina ja renkaan käyttöä harkitaan vasta.
  Hyvä ostos on ollut ja lastentarvikkeista innostumaton isäni on jopa huvittavan usein kertonut, miten nerrrrrokas kapistus tuo onkaan. Ja on ollut täysin vakavissaan.

  VastaaPoista
 8. Itseasissa mietin tätä postausta katsoessa, että mikä tässä tökkii.... loistavan näköinen tuote ja tarve selvästi ajankohtainen .... kunnes mainitset ne vihreät pisteet.... hym... pitäisi luottaa vain silmään, etät joku ei nyt sovi...

  oikein onnistuneita pottailuja ja retkiä olohuoneen lattialle teille O:n kanssa. Minä aion aloittaa 15.3 epämääräisen ajan kestävän Ikea-sulkeiset. JOka päivä jonkun hyllyn, lipaston yms koonti. Voinen olla jonkin ajan päästä aika pro - mutta myös kypsä!

  VastaaPoista
 9. Minäkin haaveilin tästä kun piti ostaa potta, mutta en löytänyt mistään. Nyt kun katson kuvaa, niin mieleen hiipii epäilys... Jos tuo on pottana, niin pitääkö tuo istumaosa irroittaa ennenkuin saa vaihdettua jakkaraksi? Ja sama toisinpäin? Eli pitääkö äidin tulla aina tekemään tuo vaihto jotta lapsi pääsee seisomaan jakkaralle?

  VastaaPoista
 10. Vau, kaikki samassa paketissa :)
  Eipä tullut meille tuollaista vastaan, kun oli niiden hankinnan aika...

  VastaaPoista
 11. Anonyymi8/3/13 18:07

  Meillä on ja suosittelen!! Ei ole yhtään hankalan mallinen, päinvastoin. Isommille lapsille varsinkin hyvän korkuinen. JA on tosi helppo tyhjentää ja putsata. Eikä ole liukas tai susiruma, sekin tärkeetä!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!