20120613

vohveleita ja villejä kuoseja

Eilinen oli täynnä kohokohtia niin O:n kuin minunkin kannaltani. Kello viiden meno yhdisti meidän molempien intressit sillä Hotelli Helka oli kutsunut meidät Design-kesän avajaisiin ja varsinaiset kesäjuhlat hotellin sisäpihalle olikin loihdittu. Kaikkea löytyi aina peräkärrysaunasta ja koivuhaloista lähtien.



Illan kestohitiksi O:n kannalta nousi ehdottomasti uima-allas jonne kiipeämisen kieltäminen aiheutti yhden päivän ainoista uhmakohtauksista. Allekirjoittanu ihasteli enemmän leppeästi kelluvia kaarnalaivoja, koristukseksi tuotuja juhannuskoivuja ja lämminhenkistä kesätunnelmaa makkaranpaistoineen ja vohvelintuoksuineen. Kesäisen kevyestä musiikista vastasi mahtava We Love Helsingin Timo, jota oli myös hauska nähdä pitkästä aikaa.




Vaikka porotäytteinen vohveli saikin meiltä molemmilta täydet pisteet, ei se ollut varsinaisesti illan pääteemana vaan tilaisuus huipentui Helkan World Design Capital -vuoteen liittyvän uutuuskuosin viralliseen julkistamiseen. Ville Savimaan käsialaa oleva kuosi on yhdistetty perisuomalaiseen Artekin klassikkoon eli aaltojakkaraan ja yhdistelmä on melkein yhtä herkullinen kuin ne mariannemoussevohvelitkin.



Kuosissa metsäneläimet kokoontuvat haistelemaan saapuvan kesän tuulia ja auringonsäteet halkovat ilmaa. Hiukan Haapaniemimäisiä viboja herättävä kuosi näyttää niin ihanalta että on sääli, ettei (ainakaan vielä?) ole suunnitteilla mitään muita tuotteita aaltojakkaran lisäksi. Ja jakkaroitakin on tehty vain viidenkymmenen kappaleen numeroitu erä. Varsinainen keräilyesine siis!



Kuosin ihastelun lisäksi pääsimme näkemään myös paikan päällä tapahtuvaa reaaliaikaista jakkaroiden verhoilua jota olisin mielelläni seurannut hieman pidempäänkin. O sen sijaan keskittyi enemmän pihan asfalttivieraskirjan jättiliituihin ja loi tummaan pintaan ihan omat kuosinsa. Lopuksi kävimme vielä kantamassa siemenemme kekoon ja istutimme rosmariinia pieneen ruukkuun joka päätyy Helkan kattotasanteelle. Meille luvattiin myös juuri meidän rosmariinimme (ruukku 24!) kuulumisia sähköpostitse hieman myöhemmin syksyllä.




Niinpä kuulumisia odotellessa, mahat täynnä vohvelia ja mieli kevyenä me suuntasimme illan seuraavalle etapille. Kiitos Hotelli Helka ja kiitos Hanna! Ja kiitos Ville, en pahastuisi jos laittaisit esimerkiksi kaikesta tuotannostasi allekirjoittaneelle vaikkapa julisteita tulemaan jos jakkaroita ei riitä meille!

www.villesavimaa.com
www.helka.fi

7 kommenttia:

 1. O on ihan isänsä näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! On ihan uskomattoman kiehtovaa huomata miten tietyissä ilmeissä tai eleissä näkyy jompikumpi vanhemmista. :)

   Poista
 2. tästä tuli mieleen, et pitäskö mennä yhdessä sinne pavilijonkiin lounaalle vai kävitkö jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas joo, voisi mennä. En ole ehtinyt käydä vielä.

   Poista
 3. Onpa O:lla kiva mekko. Mistäköhän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on Ivana Helsingin Pikkuset-sarjaa ja ostettu ihan Anttilasta. :)

   Poista
 4. voi vinde, mä olin unohtanu koko Helka-jutun :( olin agilityssä :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!