20110612

babyguide - viikon vinkit ja voittaja

Kylläpä olikin mahtava aloitusviikko Babyguide-kilpailulle! Olen oikein ällikällä kuinka paljon teiltä löytyy ihan mahtavia vinkkejä vauvallisille.


Vaikea valintahan tämä on, tekisi mieli palkita teidät kaikki. Tämän viikon paras vinkki -palkinto menee kuitenkin Riikalle Annantalo-vinkistä joka kuulosti siltä, että sitä tekisi mieli mennä mahdollisimman pian testaamaan itsekin.


"Annantalosta puolestaan löytyy ihan pikkuisille ohjelmaa - joka esityskerta on eri teema ja siihen teemaan liittyen on erilaisia pikkupiirrettyjä ja animaatioita. Paikalle saa tulla ja poistua ihan mielen mukaan, joten pienimmätkin jaksaa. Tilassa on säkkituoleja ja lähellä voi lämmittää eväitä.
Ollaan käyty useasti ja ollaan tykätty!"

Onnea Riikka, laitatko yhteystietoja minulle niin Philips Avent pistää sinulle palkintoa postiin. 

Tässä vielä kaikki viikon lukijavinkit, huippusaalis kertakaikkiaan!

 • keskustan Stockalla hyvä lastenhoitotila
 • Itäkeskuksessa (ehkä koko kaupungin) paras lastenhoitotila Stockmannin ja Anttilan välissä toisessa kerroksessa (Stockan lastenhoitotila ahdas ja aina tupaten täynnä)
 • matalalattiaraitiovaunuissa keskitila usein täynnä ja hankala vaunujen kanssa, viimeisten ovien kautta parempi tila rattaiden kanssa kulkemiselle
 • talvisin ja huonolla säällä keskustan läpi paras kulkea parkkihallien kautta (Kamppi-Forum-Stockmann), ei tarvitse riisua ja pukea vauvaa edestakaisin ja säästyy sohjossa puskemiselta
 • Forumin Fazer kahvilaan pääsee helposti vaunujen kanssa ja kahvilassa käytävän puoleisten pöytien viereen saa vaunut hyvin parkkiin jos pöytätilaa vain on vapaana, ja uskaltaisin melkein väittää että siinä juuri useimmiten on ne vapaat :). Tänne pääset myös tuplavaunujen kanssa.
 • Stockmannilla on hyvä lastenhoitohuone lasten osastolla. Stockmannin 8.kerroksessa (kahvilat, ruokapaikat) pääsee hyvin liikkumaan vaunujen kanssa ja ainakin siellä olevaan F8 kahvilaan pääsee tuplavaunujenkin kanssa, ihanan väljää.
 • Stockmannin hisseihin mahdut myös tuplavanujen kanssa.
 • Itäkeskuksen uudella puolella on Roberts Coffee jossa kahvitellessa saat vaunut myös lähelle ja ko. kahvilan läheisyydessä on kiva puuhapaikka vauvaiän ylittäneille. 
 • Hakaniemessä, Ympyrätalon lähettyvillä on hyvä leikkipuisto! 
 • Samoin alueella Alppila/Kallio, Brahen (Aleksis kiven koulun laidalla) aidattu puisto. 
 • Kesäaikaan Helsingissä järjestetään ns. asuinalue ja katu kirppiksiä, joilta voi tehdä aivan loistavia löytöjä vaatteista leluihin ja kalusteisiin. Sellaisille kirppiksille minä vaunuttelisin tekemään löytöjä. 
 • Liittymättä kirppiksiin suosittelen vaunujen tai rattaiden kanssa liikkuville Korkeasaarta. Siellä on nähtävää pienemmillekin ja tilaa liikkua rattaiden/vaunujen kanssa, sekä evästellä ulkosalla. Lautalla matkustaessa mukaan mahtuvat ainakin rattaat. 
 • Kirjastoista löytyy satutunteja ja runohetkiä. Töölön kirjastossa on satutunteja myös ruotsiksi ja englanniksi, Rikhardin kadulla on runoja ruotsiksi.
 • Stokkan lastenhoitotilat minun mielestä muuten huononi remontin myötä, mutta Kampissa on mahtava iso lastenhoitotila. Yhdyskäytävää myöden pääsee Forumiin (yksi hissireissu). 
 • Pikkuhuopalahdessa on Tamine niminen Aladdin aarreaitta. Tavaraa on huisisti ja vaunuilla ei oikein mahdu edes sisälle. 
 • Annantalosta puolestaan löytyy ihan pikkuisille ohjelmaa - joka esityskerta on eri teema ja siihen teemaan liittyen on erilaisia pikkupiirrettyjä ja animaatioita. Paikalle saa tulla ja poistua ihan mielen mukaan, joten pienimmätkin jaksaa. Tilassa on säkkituoleja ja lähellä voi lämmittää eväitä. Ollaan käyty useasti ja ollaan tykätty!
 • Pakilan työkeskus myy Helsingin kaupungilta käytöstä poistettuja kalusteita lähes nimellistä korvausta vastaan. Ennenkuin juoksee Ikeaan, kannattaa sieltä tsekata esimerkiksi 3 euron jykevät lasten puutuolit ja 8 euron puoliympyrän malliset pöydät lastenhuoneeseen (kuvia netissä). Mallit ovat todella kestävää päiväkotilaatua ja puun värisenä ne on helppo maalata kivoiksi. Extrabonusvinkkinä decoupagelakalla suhiminen pintaan ja ohuiden, esimerkiksi lehdestä leikattujen kuvien käyttö koristelussa, voi tehdä lasten kanssa heti kun sivellin pysyy kädessä. 
 • Itse ei ole tullut käytyä nyt hirveän paljon kahviloissa näin vaunullisena, mutta esimerkiksi Stockan yläkerran paikat ovat ihan hyviä - sinne mahtuu kyllä. Yksi lemppareistani, Cafe Esplanad, ei taitaisi olla kovin kätevä - eipä ole tullut käytyä edes yrittämässä. 
 • Vauvakinoja löytyy myös kirjastoista, itse ollaan käyty Kallion kirjaston Baby Kinossa ja kivaa on ollut. Säkkituoleilla voi löhöillä, mikro ja vesipiste löytyy kuten myös vaipanvaihto piste. Suosittelen! Keskiviikkoisin, kaksi näytöstä alkaen 11 ja 13. 

***


Viikkokilpailujahan on vielä kolme jäljellä joten huomenna uudella innolla kaikki mukaan!

1 kommentti:

Kerro ihmeessä!