20130803

valaisinvalinnanvaikeuksia

Vaikka kuulaat kesäyöt eivät juuri lisävaloa kaipaakaan, alkaa pikkuhiljaa olla aika miettiä hieman kodin valaisimia. Tai siis lähinnä niiden ostamista. Tämä, kuten muutkin sisustusratkaisut, on jäänyt täysin puolitiehen saanut hautua ihan rauhassa ja käytössä ovat vuokranantajat jättämät perusvalaisimet sekä yksi Block-kuutio ikkunalaudalla.


Hankalin (ja kallein) on haaveeni isosta, kulahtaneesta teollisuusvalaisimesta, joka saisi hallita koko olohuonetta ruokapöydän päällä. Jos jollakulla sattuu olemaan takataskussa ylimääräinen tällainen tai edes kaukainen vihje ostopaikasta, olisin superonnellinen. Oma käytännön toteutukseni on tällä hetkellä vasta googlen kuvahaun asteella.


Sen sijaan (toivottavasti) nopeammin hoidettavissa oleva valaisincase liittyy makuuhuoneeseen. Katossa on tällä hetkellä valkoinen perusvalaisin, joka saa muuttaa minun puolestani kellariin pölyttymään. Suunnittelin alunperin sen paikalle samaa kuin työhuoneellakin, blogiklassikko 1:stä, eli Clas Ohlsonin roikkavalaisinta, mielellään kolmin kappalein. Olin oikeastaan jo menossa ostamaan niitä kunnes päätöstäni alkoi horjuttaa blogiklassikko 2, eli Granitin musta valosarja.

 vai


Molemmat olisi tarkoitus ripustaa huolettomaan vyyhtiin, johdot roikkuen näkyvissä. Nyt en vain enää tiedä kumpaan kallistuisin. Kolmikko vaatisi hieman askartelua sillä niissä ei ole katkaisijoita, joten ne pitäisi saada katkaisijallisen pistokkeen taakse kaikki. Toisaalta aidosti sekainen vyyhti mustaa johtoa kiehtoo mieltä kummasti, olen tosin hieman skeptinen tuon Granitin valosarjan suhteen, että valaiseeko se jopa liikaa pientä tilaa tai lämpeneekö käytössä vaarallisen paljon jos lamput ja johdot roikkuvat kasassa.

Apua? Käyttökokemuksia? Osta ihan tavallinen valaisin ja ole hiljaa?


Kuvat lainattu Trendhunterilta, Ohlsonilta ja K som Karinilta.

20 kommenttia:

 1. Hyvänen aika, mulla on kerrankin annettavaa! Kaipaamasi teollisuuslamppu löytyy Helsingin Fasaanista (vai Helsinki,Second Hand?) korkkarilta. Siellä oli jättikokoinen, maailman kaunein tehdashallilamppu 560€ ja muita pienempiäkin. Ja Se Granitin valosarja lämpenee ihan superpaljon, en ehkä uskaltaisi tehdä vyyhtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Kuulostaa aivan täydelliseltä ja samaan aikaan valitettavasti aivan liian kalliilta. :D Tuntuvat tosin olevan kovasti hinnoissaan kun olen jälleen kerran trendien aallonharjalla. :D

   Hyvä tietää tuo kuumenemisjuttu, siksi kyselinkin kun epäilyttää jo valmiiksi. :/

   Poista
 2. Auttaisin mielelläni, mutta meidänkin asunto (tai no kaksi asuntoa, kun muutettiinkin jo) on ollut pimeäni jo kolmisen vuotta.. :D

  VastaaPoista
 3. Siskolla on tuo Granit vyyhditettynä käytössä. Voin kysäistä käyttökokemuksia. Lamppuja vaihtamalla pienempi tehoisiksi luulisi valaisutehoa saavan laskettua ja samalla lämpeneminenkin pienentyisi.

  Itselläni on eteisvalaisinongelma. En oikein tiedä millaista sinne edes haluaisin. kaapista löytyisi kaksi ötökkävalaisinta, jotka vaatisivat saman sähkötyön kuin Clasun roikkalamput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysy ihmeessä, tuo on kyllä ihan totta, että vaihtamalla saisi vähemmäksi. Tulee vaan melkoinen projekti siitäkin ja jää kasa lamppuja käyttämättä. :/

   Ötökkävalaisin kuulostaa mahtavalta! Vaadimme kuvia!

   Poista
  2. Siskolle laitettu kyselyä ja ötökän kuvia naamakirjan inboxissa.

   Poista
 4. Tsekkaappa Peroban valaisimet! Ainakin verkkokaupassa on juuri sellaisia mitä voisin kuvitella että haaveilet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Perobassa olenkin käynyt fiilistelemässä jo! Ihania! Sielläkin tosin aika pienikokoisia, haluaisin sellaisen ylisuuren ja sitten hintaakin on heti enemmän. :/

   Poista
 5. Mulla on myynnissä yksi Peroban teollisuuslamppu, kunhan saan sen naputeltua Huuto.nettiin. Ei kyllä ole kattovalaisin, joten ei taida sopia sun tarpeisiin. Kyseessä on matala lattialla/pöydällä pidettävä valaisin, jossa jättimäinen käännettävä varjostin ristikolla. Harmaata kulunutta terästä ja sopivasti ruostetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikä!!! Ostin just halpislattialampun tänään! Pöh!

   Kuulostaa aivan täydelliseltä tuo sinun, saisiko kuvia? Minkälaista hintaa olit ajatellut? Uusi työhuone voisi nimittäin kaivata juuri tuollaista!

   Poista
 6. Anonyymi3/8/13 20:48

  Saisiko tarkennusta millaisesta teollisuusvalaisimesta on kyse? Yleensä tuollaiset kuvan mukaiset isot kuupa valaisimet ovat 100W->1000W suurpaine natrium tai monimetalli valaisimia ja sellaisenaan kelpaamattomia asunto valaisimeksi.
  Vai onko etsinnässä tällainen ja tarkoitus muuttaa se normi E27 lampulle niitä kun on tehtailla roskalavat pullollaan aina remontin yhteydessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi siis nimenomaan löytää valmiiksi asuntokäyttöön muutettu tai mahdollisesti modata itse jos aihio löytyy muualta. En koskaan ole sattunut tuollaisen satumaisen roskalavan luo oikeaan aikaan, olisiko sinulla sisäpiirivinkkejä sellaisesta? :D

   Poista
 7. Turussa on sisustusliike Avelia jossa oon nähnyt paljon just ton tyylisia valaisimia, eivätkä oo muistaakseni edes kovin kalliita. Että jos siihen suuntaan oot joskus menossa niin sieltä niitä löytyy :)

  VastaaPoista
 8. Valaisimet on oikeasti hankala juttu. Meillä on se sama perintölokki aina joka asunnossa, joko olkkarissa tai makkarissa. Jotenkin olohuoneemme on täällä niin matala ja lampunpaikat niin hölmösti kulkuväylien kohdalla että patenttiratkaisuni Ikean riisipaperivalaisimet (lapsuusklassikko, silloin ei tosin ollut vielä Ikeaa) ei vaan toimi. Olohuoneessamme roikkuu tällä hetkellä ukin perintövalaisin jostain ehkä 60-luvulta: mun mielestä ihana, miehen mielestä kamala. Eteisessä on vuokranantajan kamala häkkyrä, keittiössä ilmeisesti edellisen vuokralaisen vanha ruma roikotin. Kun talvi tulee niin alan varmaan taas kiroilla kokonaisvaltaista pimeyttää. Kanssaeläjäni taas kannattaa hämärää ja käy napsimassa kattovaloja pois päältä aina kun silmä välttää. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äh, valaisinavautuessani unohdin ihan, että mähän tulin tänne linkkaamaan sulle inspiraatiokuvia: http://pointlessprettythings.blogspot.fi/2013/07/dream-interiors-industrial.html

   Poista
 9. Anonyymi7/8/13 00:03

  Isyyspakkauksen Tommi oli tilannut keittiönsä teollisuusvalaisimet täältä http://360volt.com
  Koko juttu on luettavissa täällä http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/remonttikonsultti-osa-12-kymmenen-ideaa-keittioremonttiin

  VastaaPoista
 10. Heips!
  Valaisinongelmia ratkottu täällä mm. clasun partylightseilla, ovat tavallaan kuin granitin valosarja mut ei kuitenkaan nii hieno, ledilamput tosin eli eivät kuumene. Kannattanee kuitenkin tsekata. Niin ja pistorasiaan sellanen mötikkä ennen pistoketta, sitä mötikkää ohjataan kaukosäätimellä. Miulla on yhessä huoneessa sellanen kolmensarja niitä mötiköitä eli yhellä kaukosäätimellä voi ohjata kolmea pistorasiaa eli niissä olevia valoja (jotka ovat se clasun roikkalamppu, ne partyvalot ja sit yks muu pöytälamppu). Sekavasti selitetty varmaan mut valoisa homma kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 11. KAnnattaa katsoa ebaysta :) Katselin eilen ja löytyi myös vanhoja valaisimia :)

  VastaaPoista
 12. Tässäpä ikealta uutuus

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60215205/

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!