20130805

työnteon strategia

Päiväkodin aloittamisesta johtuen tämän viikon työt saavat löytää paikkansa toisenlaisen päiväohjelman riekaleista. Suomeksi siis pääosin O:n päiväunien aikaan tai yöllä. Jotkut projekteista eivät kuitenkaan valitettavasti odota, että jälkikasvu sopeutuu päiväkotiin, joten illalla piti hetkeksi keksiä äkkiä toimiva harhautustaktiikka. Strategiani oli melko improvisoitu mutta toimiva.

Otetaan Elloksen syyskuvasto ja annetaan lapselle käteen pienet sakset. Tämä toimi ylivoimaisesti pisimmän aikaa (se kuvasto on aika paksu) ja vaikka taktiikka aiheuttaakin jonkin verran jälkisiivousta, ovat siivottavat partikkelit helposti poistettavissa.

Annetaan lapsen tehdä omia muistiinpanoja samaan paperiin, jossa on työmerkintöjä ja lisäksi improvisoidaan nopeasti minitoimisto kirjahyllyn alatasolle ja väitetään, että värikäs roskis on toimistotuoli. Samalla voi itse naputella tietokonetta ylemmällä hyllyllä ja tulosta syntyy. Molemmissa kerroksissa.


Viimeisen rutistuksen ajaksi avataan telkkari sokkona ja toivotaan, että sieltä tulee lastenohjelmia. Tuli sieltä, ne olivat tosin ruotsiksi mutta se ei tuntunut haittaavan.

Lopputuloksena tyytyväinen lapsi, riveittäin lisää salaperäisiä to do -asioita paperilla, valmiit työt, tyytyväiset asiakkaat ja helpottunut äiti.

2 kommenttia:

 1. Haasteita uudenlaisen arjen pyörittämiseen liittyy valtavasti. En voi kuin ihailla tota sun tapaa luovia pikkujutuista toimivia ratkaisuja. :)

  Tossakin vähän tollein leikin kautta soveltaen, että "molemmat tekis tässä nyt niinku vähän aikaa omia projekteja".

  VastaaPoista
 2. ISO KIITOS!

  Oon aloitellut omaa yritysta kodiaitina olemisen rinnalla....miettinyt etta milla viihdyttaa 4v. ja kohta 6v. poikia. Kokeiluun tama sun idea ehdottomasti!

  Pienin osaa nukkua viela aika kivasti paikkareita. ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!