20130821

ötökkä katossa

Satuin mainitsemaan äidilleni, että Stockmannilla* olisi ihana Ivana Helsingin Lento-varoitin* kantistarjouksessa ja että se näyttäisi huomattavasti paremmalta kuin olohuoneen näkyvimmälle paikalle sijoitettu tavisvaroittimeni. Äitini totesi siihen, että he ovat joskus moisen kapistuksen saaneet lahjaksi eikä sillä ole oikein mitään paikkaa. Tänään ötökkä sitten lennähti olohuoneen seinälle katonrajaan ja vanha varoitin sai lähtöpassit. Pieni mutta mukava muutos tämäkin. Pidän siitä, että arkiset ja tarpeelliset asiat näyttävät kauniilta ja tässä tapauksessa toiveeni toteutuu kyllä täysin.

*Myin sieluni markkinavoimille, joten nämä ovat mainoslinkkejä

14 kommenttia:

 1. Eikös toi varoitin oo väärässä kohdassa? Varoittimenhan pitäisi olla keskellä kattoa. Savuhan välttää nurkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palovaroitin tulee asentaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Suositus on asentaa palovaroitin keskelle huonetta kattoon. Jos se ei ole mahdollista, palovaroitin suositeltava asentaa vähintään 50 cm etäisyydelle katon ja seinän rajasta kattoon, tai seinään 15 cm etäisyydelle katosta.

   Poista
  2. Kiitos Aikku selventävästä vastauksesta, mietin itsekin tuota seinälle asentamista kyllä. Nurkassahan varoitin ei itseasiassa ole vaikka kuvasta sellaisen kuvan saattaakin saada. Se on olohuoneen toisessa päässä, melkein puolivälissä asuntoa ja seinänkaistaleella, joka jää keittiön ja eteisen väliin.

   Poista
 2. Blogiton Tonton21/8/13 21:19

  Millä sie saat tuon pysymään seinässä? Omani tippuu kokoajan. Palovaroittimen tumma liimapinta ensimmäisen kerran tippuessaan vei maalipintaakin mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sen ihan sillä liimapinnalla kiinni, seinä on melko sileä joten ajattelin kokeilla pysyisikö se sillä ennenkuin alan ruuvailla mitään. Näkyy pysyvän kyllä.

   Poista
  2. Blogiton Tonton22/8/13 23:44

   Toivottavasti pysyy omalla liimapinnallaan kiinni. Mie tiedän omani lisäksi toisenkin tippuilevan. Toivottavasti nämä kaksi tietämääni olisivat vain liimapinnoiltaan maanantaikappaleita, ettei varoittimen kupu olisi rakenteeltaan liian raskas tmv. liimapinnalle. On se vaan komea palovaroittimeksi.

   Poista
 3. Mä oon saanut joskus joululahjaksi tuollaisen, mutta öh, syvästi inhoamassani värissä, vaaleanpunaisena. Sijoitin sen kuitenkin vitivalkoisen makuuhuoneeni kattoon ja (sinkkuilujan kämpässä) vehje on saanut lukuisia huomioita parilta miesvieraalta: "mikä toi on" "vähän siisti" "mistä tollasia saa" "mikä toi perhonen sun katossa on" ja forreal, eräs palomies sitten meni ja hankki itselleen samanlaisen, vaaleanpunaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repesin jotenkin ihan täysin tuolle palomiehelle! :D

   Poista
 4. Palovaroitinta ei saa asentaa seinälle. Nyt sulla on tuollainen muovinen "koriste" ihan ilman mitään funktiota. Nice?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieli, etenkin ylempää löytyvän, ammatti-ihmisen kommentin jälkeen, todeta että juu, sehän lopettaa täysin toimintansa siirryttyään seinään katon sijasta mutta tyydyn sanomaan, että mietin asiaa kyllä ja totesin sijainnin olevan sellainen että mahdollinen savu osunee varoittimeen joka tapauksessa vaikka se ei vaakatasossa katossa olekaan.

   Poista
 5. Mutta erityisen tyhmää on se, että valmistaja käyttää mainoskuvina kuvia, joissa tuo on seinällä. Lisätä saisivat, että ei silti näin, paitsi jos haluaa koristeeksi.

  Itsellä tuo on mustana, mutta pöydällä nököttää, sillä enpä kattoon ylety.

  VastaaPoista
 6. Ylikiva idea! Koska mä en yhtään tykkää ötököistä, jään odottelemaan jotain kivempia malleja, ennenkuin hankin omani! :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!