20130806

hyllytetyt

Kuten hehkutin sivulauseessa, sain vihdoin ne yrttihyllyt keittiön kattoon kiinni. Sain tosin heti myös erään kaksilahkeisen kommentin, että kai minä tiedän, että hyllyt tulevat yleensä seinään eivätkä kattoon. Pyh, nämä kyseiset hyllyt kuuluvat nimenomaan koukuilla kattoon ja sulostuttavat nyt keittiötä vihreillä asukkaillaan.

Asukkaat puolestaan ovat laiskuussyistä suurimmaksi osaksi suoraan lähikaupan vihannesosastolta ja kaksi keskimmäistä puolestaan niitä O:n ja minun toissavuotisista siemenistä kasvatettuja. Molempi parempi, kunhan ovat vihreitä ja mielellään syötäviä.

Mitään kukkia en edelleenkään kotiini halua mutta kasvit tuovat tänne kuitenkin jotain sellaista tunnelmaa, jota olen kaivannut. Ylärivi odottelee vielä asukkaita mutta alarivinkin täyttäminen muutti keittiön ilmettä kummasti. Ja nämähän näin avokeittiöstä näkyvät muuallekin olohuoneeseen koko ajan mikä ei haittaa ollenkaan.

Hyllyt itsessään ovat ne täälläkin moneen kertaan nähdyt kierrätysmateriaaleista valmistetut pleksit rautalangoin. Jokin näissä tekstinpalasissa ja keveässä ulkomuodossa puhutteli minua silloin samantien ja edelleen. Sijoituspaikkakin oli tiedossa heti kun näin tulevan keittiöni. Sen kaappien ja ikkunan välissä kun on täydellinen kapea railo kuin näille tehtynä.

Nyt ei tarvitse enää kuin onnistua pitämään nämä hengissä. Onneksi lähikauppa palvelee tarvittaessa joka päivä.


3 kommenttia:

 1. Onpas kätsä juttu kissatalouteen. Meillä nimittäin kissat syö yrtit ja lisäksi levittää mullat jos jotain alemmas yrittää laittaa. Tuollainen olisi hyvä vaihtoehto.
  Vinkkaan samalla, että blogissani on kohta julkaistavan Molli lastenkirjan arvonta menossa jos O haluaa hienoilla kuvituksilla olevan kirjan ystävyydestä :). Odotan ainakin itse innolla tuon kirjan ilmestymistä, ja jospa lapsetkin tykkäävät :D.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavaa! Harmi että meillä on keittiössä niin snadi ikkuna, että siihen ei paljon laiteta roikkumaan mitään :D

  VastaaPoista
 3. Mistä nuo hyllyt ovat vai oletko itse tehnyt? Tuollaiset olisivat nimittäin aivan mahtavat kun meidän kissa tuppaa syömään kaikki vaivalla hengissä pitämäni kasvit :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!