20130730

pahan maan lumoissa

En ole koskaan omistanut pleikkaria enkä seuraa pelimaailmaa muutenkaan. Tiedän kyllä mikä on vihainen lintu ja mitä sille pitäisi tehdä mutta pelaaminen on ikivanhan koneenlouskun pasianssia ja satunnaisia nettipelejä lukuunottamatta minulle aivan vierasta maaperää. Satunnaisen tapaamisen johdosta astuin sille maalle ensimmäistä kertaa innoissani viime viikolla sillä minulle esiteltiin jotain niin supersuloista etten voinut vastustaa.

Se maaperä on paha maa eli Badland ja kyseessä on pienen suomalaisfirman debyyttipeli, jonka grafiikat hivelevät paatuneimmankin graafikon silmää. Eikä suotta, niitä on kehuttu myös arvosteluissa ympäri maailman. Badland on pieni, simppelillä yhden sormen (siis tällaiselle melkein kädettömällekin pelaajalle sopivalla) ohjaustekniikalla varustettu tasohyppely, jossa pieni lepakon ja animepallukan risteytys seikkailee nimensä mukaisesti, noh Badlandissa.

Peli on paitsi visuaalisesti järjettömän kaunis, se on myös äärimmäisen koukuttava. Minulla ei todellakaan ole aikaa oikeasti tällaiseen mutta niinpä vain istun nykyään bussissa (ja tuota öö ehkä hieman muulloinkin) pientä mustaa palleroa pomputtelemassa. Palleron ohjaaminen on hauskaa myös O:n mielestä, joka käytännössä olemattomalla (eli yhtä suurella kuin minulla) pelikokemuksellaan pelaa tätä myös aivan innoissaan. Hauskuuden lisäksi täytyy nostaa hattua kavereille, jotka tekivät jo kuukaudessa aivan satumaisen myyntituloksen keskivertopeliä kalliimmalla sovelluksellaan.

Badland on tehty iLaitteille ja suoraan sanoen minun tekisi kovasti mieli iPadia ihan vain sen takia, että pääsisin nauttimaan näistä pahan maan maisemista hieman isommalta ruudulta kuin pelkästään puhelimesta. Voisikohan joulupukille kirjoittaa jo? Taidan kuitenkin ensin pelata taas yhden kentän läpi.


Screenshotit lainattu Badlandin pressipankista.

///

5 kommenttia:

 1. Upean näköinen - rohkaisin poikaa lataamaan pelin, mikä oli hänestä selvästi hämmentävää (yleensä lähinnä ragetan liiallisesta pelaamisesta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, voin niin kuvitella sen hämmennyksen. :D

   Poista
 2. Pelasin tuon läpi ja nyt pitäisi sitten ostella lisätasoja... Tosi hyvä peli kyllä, sopivan hankala, muttei älyttömän vaikea. Yksi uusi zombiepeli nimeltään Deadlight on kans mahdottoman kaunis, kannattaa kurkistaa, jos uskaltaa tehdä Steamiin tunnukset ja ostella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, pitääkin vilkaista. Tästähän tämä peliura selkeästi urkenee. :D

   Poista
 3. Mä en ollut ihan niin mykistynyt tuosta visuaalisuudesta kuin mitä odotin olevani. Aika pimeätä ja synkkää on paljon, joten parhaita kohtia ovatkin kenttien loppupätkät, joissa usein on maisemia vähän enemmän.

  Käytettävyyden suhteen miinus siitä, että jos kentän jättää kesken, se alkaa seuraavana päivänä alusta, vaikka olisi mennyt jo monta välietappia läpi.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!