20130726

melonit ja melonit

Eiliseltä kauppareissulta tarttui mukaan tarjouksessa ollut minimeloni. Se osoittautui yllättäväksi hitiksi. Kaikenlaista muuta raikasta ja makeaa meillä on syötykin siivuina, lohkoina, puolikkaina ja paloina mutta jostain syystä se on harvoin melonia. Useimmiten ostan viinirypäleitä, ne ovat jotenkin niin näppäriä. Osaksi melonit jäävät kauppaan varmaan siksi, että ei näitä nyt kovin montaa viitsisi viikossa kantaa kotiin, minä kun käyn usein kaupassa työpäivän päätteeksi, joten mukana on kaikki muukin tärkeä ja painava samalla kertaa. Minimelonikin painoi kuulkaa yllättävän paljon etuliitteestään huolimatta.

Meloni upposi iltapalaksi niin siivuina kuin pieninä paloinakin. Molempien suuhun sujahti kyllä aika monta kuutiota. Meillä usein etenkin iltapala tuppaa menemään juustovoileipälinjalle vaikka muut ateriat ovatkin monipuolisempia ja mietinkin juuri hiljattain, että pitäisi taas ottaa siihen enemmän vaihtoehtoja mukaan.

Melonit tuntuivat olevan pinnalla illalla muutenkin, O nimittäin kysyi minulta kesken meloninsyönnin, että "onko sulla äiti isot tissit?". Mitä tuohon nyt sitten sanoisi. Tähän pätee varmaan se vanha sanonta, että jos sitä pitää kysyä niin ei taida olla.

O oli aivan tohkeissaan meloneista vielä aamullakin joten annoin aamiaisen kylkeen muutamia eilisiä siivuja. Itse jätin valitettavasti aamuiset väliin. Olen varmasti maininnut joskus sekalaisen laajasta allergiakirjostani ja ikävämpi yllätys illan siivuista oli se, että minä olen näemmä allerginen myös niille. Tai jollekin aineelle tai osalle niissä. Tiedän, että siellä ruudun takana on ainakin yksi epäuskoinen naama, että "eihän nyt kukaan voi olla vesimelonille allerginen!!". En minäkään uskoisi mutta kun on jo allerginen käytännössä kaikille muille hedelmille paitsi sitrusversioille, alkaa kummasti uskoa löytyä erikoisempiinkiin oireiden aiheuttajiin.

Harmi sinänsä, melonia tulee sen verran runsaasti aina kerralla (kts. ensimmäinen kappale) että pelkkää O:ta varten ei tule ehkä jatkossakaan ostettua ainakaan kovin usein. Pienemmät hedelmät on helpompi mitoittaa yhden minimittaisen syöjän mukaan kuin tällaiset jalkapallot.


Ollaanko teillä melonin ystäviä?


8 kommenttia:

 1. Olen myös tässä muutaman viikon sisään kaupassa käyntien lomassa ihmetellyt hevi-osastolla myytäviä minimeloneja. Mikä mini? Eivät ne kovinkaan mineiltä oo ikinä näyttänyt!

  VastaaPoista
 2. Entäs jos se allergisoiva tekijä onkin jokin kasvinsuojeluaine? Kokeile luomuhedelmiä, ne saattavat sopia paremmin! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mies on myös allerginen vesimelonille, sillä alkaa ikenet ja suupielet kutisemaan.

  Ja useinhan noita vesi- ja muitakin meloneja saa ostettua esim. puolikkaina, kun vaan kaupassa pyytää jonkun halkomaan.:) Tai ainakin meillä täällä landella se halkominen onnistuu.:D

  VastaaPoista
 4. Normaali kokoinen vesimeloni on aikamoinen jössikkä joten kyllä noi minit on minejä niiden rinnalla :D

  Itse teen joskus meloni sekoitusta, eli ostan vesimelonia, hunajamelonia, verkkomelonia ym niiden sukulaisia. Kuutioin (youtubesta löytyy muuten hyviä vinkkejä kuinka pilkkoa meloni parhaiten/siististi) ja nakkaan kulhoon sekaisin. Sitten jääkaappiin joksikin aikaa kylmettymään ja kuumana kesäpäivänä on sitten kiva nassutella kylmiä melonin palasia :)

  VastaaPoista
 5. Joskus kaupassa on myytävänä vesimelonia lohkoina. Määrä on tällöin pienempi... eli O:ta voisit hemmotella sillä tavoin vesimelonilla.

  VastaaPoista
 6. Isonkin määrän melonia saa kerralla nautittavaan muotoon surauttamalla sen teho- tai sauvasekoittimella ihanaksi kesäjuomaksi. Joukkoon sitruunamehua, limsaa, vissyä, mansikoita tai jotain muuta maun mukaan.

  VastaaPoista
 7. Vesimeloni ei oikein uppoa, mutta herkkusalaatti, johon tulee shvarzwaldinkinkkua tai prosciuttoa ja hunaja- tai verkkomelonia, paahdettuja pinjansiemneiä ja perussalaattia, niin sitä voisin syödä loputtomiin. Tai hunajamelonia ja vadelmia ja mansikoita!

  HannaHoo

  VastaaPoista
 8. Kaikelle luonnontuotteelle voi olla allerginen, ikävä kyllä. Eräs allergialääkäri kertoi, että kaikki hedelmät missä on siemenet sisällä on koivun kanssa ristireagoivia. Itse en kahden ensimmäisen lapsen välissä voisnut syödä mitään muuta hedelmää kuin banaania. Jhmeesti joko toinen raskaus tai sitten sitä seurannut 7kk imetysdieetti paransi allergiat jotta voin syödä melkeinpä mitä vain. Toivotaan että sinullakin jossakin vaiheessa allergiat helpottaa. - LeenaK

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!