20130604

balleriinapakkomielle

Vaikka auki repsottavat tennarit toimivatkin mainiosti kesäasun kaverina, toivat lämpimät säät heti mieleen myös balleriinat ja valitettavasti myös sen, että viime kesän hittikengistä ei ole enää tänä vuonna jatkajiksi. Lähdin siis metsästämään niille seuraajaa mutta touhu osoittautuikin yllättävän hankalaksi. Olen käyttänyt samanmallisia kenkiä jo monta kesää, ostanut aina uuden parin puhkikulutetun tilalle.

Jälleen kerran kiikarissa oli täsmälleen samanlainen pari tai ainakin samanmerkkinen vaikka sitten hieman eri väreissä. Jostain syystä himoitsemiani kenkiä ei vain näytä olevan enää olemassa koossa kolmekymmentäyhdeksän. Kolmeseiskan jalalle olisi kyllä löytynyt valinnanvaraa yllin kyllin mutta koska varpaiden katkaisu ei ole vaihtoehto, jouduin pohtimaan korvaavia kenkiä.


Pikagooglaus tuotti tulosta ja huomasin, että korkopuolella luottomerkikseni noussut Iron Fisthän tekee muutakin ja mm. siis aivan syötävän suloisia balleriinoja. En kuitenkaan halua niihin liikaa väri-ilottelua vaan toivoisin enemmänkin sellaisia kaiken (mustan) kanssa sopivia kenkiä. Niinpä kirkuvimmat vaikkakin herkulliset limenvihreät zombiet sun muut ovat kyllä poissa laskuista heti kättelyssä.


Sitten löysin haluamani, mustat, selkeät ja hienoisella mausteella olevat tossukat. Vaan arvaapa mitä, ei niitäkään saa minun koossani mistään. Sen sijaan sitä kolmeseiskaa näkyi kyllä löytyvän kuin tätä ironiaa alleviivatakseen. Lopulta minulle valkeni, että ei niitä kolmeseiskojakaan niin vain voi ostaa, on  kaikkialta loppunmyyty tuo malli. Lohdutuspalkinnoksi samasta mallista on kaksi eri versiota mutta itse en halua kenkien olevan avoimet kärjestä. Eipä sillä, ei sitäkään versiota saa enää mistään.

Nielin pettymykseni ja suuntasin katseeni yleiseen hakuun Ebayssa ja tokihan sieltä balleriinoja löytyy, ei siinä mitään. Minulla on vain aika nirso maku ja jokaisessa tuntui olevan jotain vikaa, milloin väri ja milloin malli. Vihdoin bongasin kevyet, taiteltavat jumppatossuja muistuttavat kengät ja päätin, että piru vie, nuo minä hankin. Olin jo tilaamassa mustia kunnes huomasin saman valmistajan hopeanväriset yksilöt ja pistin ne samantien tulemaan.

Et voi edes kuvitella pettymystäni kun kengät saapuivat ja minulle valkeni, että olin mennyt sekaisin US- ja UK-kokojen kanssa. Ne ovat auttamattomasti liian pienet ja etsivät nyt sitten uutta kotia (vink vink). Minua harmitti tämä kömmähdys sen verran paljon, etten ainakaan heti viitsinyt tilata samaisia tossuja isommassa koossa. Kun muutaman päivän toivuttuani meinasin näin tehdä, ei sitä isompaa kokoa enää saanut. Tämä alkaa tuntua jo oikeasti hieman veetuilulta maailmankaikkeuden taholta. Minut on siis tuomittu repsottaviin tennareihin koko kesäksi.

Minua viehätti Iron Fisteissä erityisesti tuo vetoketjuyksityiskohta, joten siitä inspiroituneena vaihdoin hieman hakusanaani ja aloinkin etsiä vetoketjuin koristeltuja kenkiä. Tämähän ei sinänsä ole mitään uutta, yhdet luottokorkkareistani ovat juuri tällaiset ja muutamasta laukusta ja korustakin löytyy samaa henkeä. En ole vain tullut ajatelleeksi, että sama saattaisi toimia myös balleriinapuolella.


Vihdoin löysin etsimäni. Niitä ei vain valitettavasti ole olemassakaan mustina mutta koska koko balleriinapakkomielteeni oli jo muuttanut muotoaan niin monta kertaa, päätin joustaa periaatteistani ihan kunnolla ja pistin tilaukseen villin harmaan leopardikuosin. Kokoasiassa teki hieman tiukkaa nytkin, tasan minun jalkani kokoa ei ollut enää varastossa mutta asiakaspalautteessa mainittiin kenkien olevan todella pientä kokoa joten otin riskin ja tilasin hieman liian isot.


Viime viikolla ne vihdoin saapuivat ja mikä parasta, ne ovat täsmälleen sopivat. Ja tietysti muutenkin aivan ihanat. Siitäs saitte kenkäkeijut, minä aion liihotella tämän kesän leopardikuosissa ja vetoketjuissa. Jollain oudolla tavalla näissä yhdistyvät oikeastaan kaikki noiden mainitsemieni vaihtoehtojen hyvät puolet. Luojalle kiitos Kathy van Zeelandista.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi5/6/13 14:19

  Liittymättä mitenkään tähän, mutta aah: http://www.asml.fi/luonnos-blogimainonnan-ohjeistukseksi-nyt-kommentoitavana/

  Vielä kun olisi noudattajiakin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5/6/13 14:22

  Ja toi ballerinojen vetoketjujuttu lienee kopioitu Vagabondilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/6/13 16:57

   Kuka lienee kopioinut ketäkin ;)

   Poista
  2. Anonyymi7/6/13 01:35

   En tiedä niin, mutta Vagabondilla tuo oli muutama vuosi sitten (olen koittanut kys. kenkiä metsästää, mutta eipä niitä enää saa).

   Poista
 3. On muuten iron fistin balleriinat kummasti pienempiä kuin mitä koko antaa ymmärtää, ostin viime vuonna (kröhöm..) kahdet ja kävi köpelösti ja joutui vaihtoon molemmat, korkkareissa heillä ei oikeasti edes ole samalla lailla, mitä nyt muutamat olen ostellut ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!