20130505

yöpukudilemma

Meillä on ilmennyt vakavia nukkumisenaikaiseen pukeutumiseen liittyviä kriisejä. Kun napitettavista haalareista päästiin, on yövaatetus vähän hakenut paikkaansa. Kaksi kotia ja kaksi vaatekaappia sotkevat asiaa entisestään.

Talvikylmä mökkikö vai mikä siintää mielessä mutta O haluaisi minun luonani vetää niskaansa ainakin kolme kertaa liikaa vaatetta yöksi. Sukat, housut, pikkuhousut ja mielellään vielä pitkähihainen paita tai huppari. Tästä keskustellaan joka ilta ja lopputulos on yleensä surkuhupaisa kompromissi molempien intresseistä. Eli siis se kolminkertainen vaatetus päällään hiki päässä karjuva O, joka ei usko kun sanon, että tulee kuuma.

Yksi syy yöllisen pukeutumisen levähtämiseen käsiin on kyllä myös aidosti se, että meillä ei oikein ole yövaatteita. Olen antanut O:n pistää päälleen unien ajaksi erilaisia mekkoja, tunikoita ja paitoja. Siis niinä iltoina kun olen onnistunut neuvottelemaan siitä naparetkivarustuksesta. Tämä on toiminut ihan kohtalaisesti mutta koska meillä vaihdetaan vaatteita muutenkin koko ajan, olisi jotenkin suotavaa, että yöasut olisivat erikseen ja päivävaatteet erikseen. Ihan jonkunlaisen henkisen järjestyksen takia.

Niinpä ajattelin, että kas kun kävimme kaupungilla niin voisin samalla ostaa muutaman yöpaidan (on sitten muka valinnanvaraa illalla kun ne neuvottelut alkavat). Ihan sellaisen perusmallisen ja vaikka jollain hauskalla printillä tai kuosilla. Viidettä kauppaa myöhemmin olin jo luopunut toivosta. En tiedä onko tässä nyt kyseessä jokin sukupolvien välinen kuilu vai minun aataminaikuinen lähestymistapani mutta jostain syystä on täysin mahdotonta löytää yöpaitaa.

Minun näkemykseni mukaan yöpaita on siis sellainen mekonmallinen pitkähkö vaatekappale, joka on hihaton tai jossa on pienet hihat. Se ei ole tässä jo tähän aikaan vuodesta hiostavassa kodissa missään nimessä pitkähihainen ja se ei kyllä vaikka estetiikka ei pääosassa olekaan, ole missään nimessä myöskään minni hiiri -kuvioinen tai merimiesraitainen. Ne olivat nimittäin ne ainoat vaihtoehdot tämän mallisissa.

Kaikki muut rekit notkuivat ihmeellisiä paita ja housut -yhdistelmiä, oli pitkää housua ja lyhyttä housua ja shortsia ja caprimittaista. Ainoa minnien ja merimiesraitojen lisäksi löytämäni edes etäisesti yöasua muistuttava mekko oli paitsi röyhelöinen sekä hihoista, että helmasta, myös aivan järjettömän hintainen.

Hetken olin jo kassajonossa Hello Kitty -kuvioisen shortseilla varustetun nukkuma-asun kanssa kunnes tajusin miten alas olin vajonnut. Onneksi tulin järkiini ja päätöstä helpotti kyllä suuresti myös se tolkuton jono, jonka hännillä olimme väsyneen ja nälkäisen O:n kanssa. Palautin siis Kittyt rekkiin ja poistuin.

Ongelma kuitenkin on ja pysyy. Mistä yöpaidan näköinen yöpaita? Tai miksi yöllä ylipäätään edes pitää olla mitään päällä? Okei, on järjettömän helppoa nousta aamulla kun O:lla on jo aamupäiväksi sopivat vaatteet valmiiksi päällä kuten tänään mutta jokin sisäinen voima minua nyt kuitenkin ajaa etsimään sellaista yöpaitulia, jollainen minulla oli pienenä. Hätätapauksessa marssin takaisin kauppaan maanantaina ja ostan vain kasan liian isoja t-paitoja.

Mitä teillä on päällä yöllä?

12 kommenttia:

 1. Anonyymi5/5/13 13:28

  kauhean vaikea hahmottaa minkä kokoinen tuon ikäinen ihminen on, mutta mites henkka-maukka 5-7e painijaolkaintopit kävis? Nykyäänhän ne on tosi pitkänmallisia ja kaposia. (tosin nyt oli kesäksi tullut niitä napavilkkuupituisiakin.)

  Jos niistä ottaisi xs:n tai s:n, miten pituus riittää parhaiten ja sitten harsisi sitä olkainta lyhyemmäksi? Nehän on yksivärisiä, joten O voisi vaikka kangasväreillä tehdä ikiomat yöpaidat!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5/5/13 13:33

  Vanha t-paita ja pyjamahousut. Kesällä ehkäpä puolison bokserit tai ne samaiset pyjamahousut. Oikein kuumalla ei mitään, mutta silloin nukkuu huonosti. Mistähän löytyisi sellainen aikuisille sopiva paituli yöksi? Teininä oli semmoinen mikki-kuvioinen ja se tuli käytettyä puhki. Se oli aika turvallinen.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5/5/13 13:36

  ja marketit (prisma-citymarket-anttila) taitaa olla paituleiden keitaita. Ainakin aikuisille niitä kaupataan eritysesti joulun alla kiihkeästi, edelleen. Olisko niissä lapsillekin?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi5/5/13 13:37

  http://www.kappahl.fi/article/yopaita_467779

  Tuollaisen kävin hakemassa kummitytölle, oli aika neutraali ja kiva musta niiden kaikkien hello kittyjen yms. yms. keskellä. Tyttökin tykkäs. :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5/5/13 14:01

  Lindex-prisma-nanso näistä on parhaat yökkärit löytyneet

  VastaaPoista
 6. Meidän yöpukudilemma on päinvastainen. Tytöt potkivat aina yöllä peiton pois, ja kun ei pidetä varsinaisesti mitenkään trooppista lämpötilaa asunnossa, niin sittenhän ne heräävät yöllä palelemaan, jos ei ole nimenomaan pitkähihainen pusero ja housut päällä. (herätessä ei tietenkään voi vetää peittoa korville, vaan täytyy herättää äiti tai isä tekemään se) Yöpaidoissa nukkumisesta taas ei tule mitään, kun kääntyillessä se sotkeutuu jalkoihin.

  Meillä siis suositaan ehdottomasti paksuja ja pitkähihaisia ja -lahkeisia kaksiosaisia yöpukuja. Kesällä, jos sattuu olemaan oikeasti kuuma, nukutaan topissa ja pikkuhousuissa tai ihan pikkuhoususillaan. Musta taas tuntuu, että kaupoissa on vaan erilaisia yöpaitoja (just niitä hello kittyjä, muumeja, minnejä ja prinsessoja, joista meidän lapset kyllä tykkää) ja kaksiosaisia yöpukuja saa metsästää. Onneksi mun äiti jaksaa ommella niitä lapsille, ilman hello kittyjä.

  VastaaPoista
 7. Meiän poitsu on vielä niin pieni ettei sano juuta eikä jaata yöpukeutumiseen. Kuitenkin ite tykkään käyttää pojalla vetoketjullisia haalareita. Näissä varmaan pysyttelen niin pitkään kun toinen niitä suostuu päälle pukemaan ja kokoja riittää. hikinen tyyppi sekin on, mutta sit ollaan vaan laitettu ohuempaa peittoa. Meillä on kotona melko kylmä, tiedä sitten mikä on meininki uudessa kodissa..

  VastaaPoista
 8. Meillä oli pitkään päinvastainen ongelma, eli että vaatteet riisuttiin ja yöllä paleltiin. Mutta sen hetkisen ongelman pelasti kun käytimme pari kuukautta ainoastaan vetoketjullista yöpukua, jonka vetoketjun siirsimme selkään.

  Nyt meillä on ne perinteiset pitkähihainen paita ja housut yhdistelmä, mikä toimii kunhan on hyvät hahmot. Hellokitteihin en sortunut, mutta ensimmäinen muumivaate oli ostettava, jotta sitä yöpukua oikeasti pidetään sitten päällä.

  Mutta sitä piti tulla sanomaan, että eikös nanso tee? Ja toinen mistä itsellä oli hyvät yökkärit pienenä, oli toki Marimekko. Kallis, mutta olisiko sen arvoinen? :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/5/13 18:46

  Oletko käynyt katsomassa Tarjoustalosta? Jouluna ainakin siellä oli paljon erinlaisia paituleita.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi5/5/13 20:41

  http://www.hm.com/fi/product/07627?article=07627-A

  Tuon löysin meille vähän aikaa sitten :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi6/5/13 00:59

  Meillä on niitä marimekon yömekkoja. Pitkä ja lyhythihaisina. Niissä on pitkä käyttöaika kun ostaa ison koon eli ihan maahan saakka ulottuvan kaavun ;)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi6/5/13 15:36

  Polarn O.Pyretillä on mekkomallisiakin.
  Ja ovat nyt alennuksessakin -20%!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!