20130514

vihreää ja vaaleanpunaista

Onni (O)on siisti koti. Ja vielä suurempi onni ovat kauniit siivousvälineet. Tästä aiheesta olen toki paasannut täällä useammin kuin kerran tai kaksi vaan seison edelleen sen takana. Vaikka kyse onkin käyttöesineistä, minä ainakin haluan, että ne eivät sen lisäksi häiritse silmää. Ihan samalla tavalla kuin haluan kotini ylipäätään miellyttävän minua visuaalisessa mielessä. Onneksi siivoukseenkin on (nykyään) saatavilla moneen makuun sopivaa tarviketta ja välinettä.


Siivouskaupan valikoima on tietysti tässä nenän edessä koko ajan ja uutuudet suorastaan hyppäävät silmille kun tulee töihin. Jonkin aikaa sitten valikoimiin tuli Onni Oon tyylikkäitä tarvikkeita ja sanoin heti, että näissä on potentiaalia. Niitä ei ole pelkästään suunnitellut ja toteuttanut suomalainen perheyritys vaan ne ovat myös ekologisia, kauniita ja osa tuotosta menee hyväntekeväisyyteen. Mikä mainio konsepti sanon minä. Pakkauksetkin suorastaan hivelevät silmää selkeydellään.

Kaikkia kyseisen merkin tuotteita ei valitettavasti täältä (vielä?) löydy mutta onneksi Stockmann pelasti tällä kertaa. Uudessa kodissa on moni perusasia vielä vähän hankkimatta ja täydennän tarvikkeita pikkuhiljaa, sitä mukaa kun jokin asia alkaa tuntua akuutilta. Mopin hankkiminen hävisi juustohöylälle monta kuukautta mutta tuli yhtäkaikki ajankohtaiseksi jossain vaiheessa.

Sinilläkin siivous tietysti sujuu mutta valinta oli kyllä aika helppo kun nämä Onni Oot löytyivät. Täytyy tosin sanoa ettei minulle ei tullut mieleenkään ensin, että Stockmannilla siivousvälineet löytyvät Herkun puolelta. Olin jotenkin pitänyt sitä pelkkänä ruokakauppana vaikka ruokakaupassahan niitä tietysti myydään muutenkin. Joka tapauksessa löysin tieni oikeaan paikkaan ja kotiutin moppiosan, teleskooppivarren ja yhden ylimääräisen moppiliinan samalla kertaa.

Räikeänvihreä (minut on kirottu!) tehosteväri on kuin tehty kaveriksi Tolun minulle joulun alla lahjoittamalle sankolle (oli siellä sangossa sisältöäkin, siitä ehkä joskus toiste). Ei meillä tietysti muutenkaan saa tehdä mitään yksin mutta selkeästi kirkasvärinen setti vetosi heti myös O:hon ja karvakavereihin. Riesan mielestä se oli Maailman Pelottavin Asia (tm) ja Rukkanen puolestaan tuli heti tarkastamaan tilannetta. O totesi samantien, että anna äiti tuo siivousväline ja moppasikin loppuillan niin tehokkaasti, että minua suorastaan harmittaa etten kastellut sitä moppiliinaa. Olisi tullut varmasti putipuhdasta yhdestä sun toisestakin kohdasta.


En edelleenkään varsinaisesti pidä siivoamisesta enkä vihreästä mutta jotain taikaa tässä yhdistelmässä on kun tekisi aidosti mieli minunkin tarttua moppiin samantien. Teleskooppivarren olin alunperin ajatellut tilansäästämiskeinoksi varastoidessa mutta loppujen lopuksi se taitaa palvella enemmän minimittaisen siivojan selän säästämiseksi. Ja erinäisten särkyvien esineiden joihin täysimittaisella varrella olisi parempi osumatarkkuus.


Kävin myös juuri äsken tuossa kaupan puolella hamstraamassa lisää sitä hehkuttamaani vaaleanpunaista yleispuhdistusainetta. Aion tosin lorauttaa sen siihen vanhanmalliseen pulloon sillä minun esteettinen näkemykseni ei kyllä sulata tätä pakkausuudistusta, jonka Method hiljattain tuotteilleen teki. Pilkunviilaaja mikä pilkunviilaaja mutta ainakin tulee puhdasta.///


2 kommenttia:

  1. Lisää viheriää! Juuri noin se alkaa: Annat vihreälle pikku(potan)sormen ja kohta se vie koko kodin.

    Itse pyrin pitämään vihreät puutarhassa. Tai ehkä ihan pikkiriikkisissä yksityiskohdissa kuten esim. kynttilöissä. Saa poltettua pois >;-)

    Olen samaa mieltä arjen käyttötavaroista. Ihan harmittaa köyhänä opiskelijana saadut ja haalitut tavarat. En raaski heittää käyttökelpoista tavaraa pois, kukaan lähipiirissä ei tarvitse ja silmiä särkee sietää pakkohankintoja. Nykyisin kotiini ostan keittiörättejä myöten silmää miellyttävät vaihtoehdot. Kutsun näitä pieniä ilahduttavia asioita arjen kukkasiksi. :)

    VastaaPoista
  2. Bluehost is ultimately one of the best hosting company for any hosting services you require.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!