20130513

tekniikka vastaan kottarainen

Niinhän se tietysti on, että aina samaan aikaan prakaa kaikki. Samaan aikaan kun prakasi elämä(tm), alkoi hajoilla myös tekniikkaa. Vuoden 2012 kuvat ovat edelleen kateissa, minulla ei ole ollut yhtään sopivaa hetkeä edes tavoitella omenahuollon poikia aiheen tiimoilta. Kuvathan siis ottivat ja hyppäsivät tyhjyyteen TimeCapsulestani tässä hiljattain ja samasta syystä kyseinen masiina ei ole nyt sitten käytössä koska elättelen toiveita, että se osa elämääni kyettäisi vielä pelastamaan ainakin joiltain osin. Kuvien osalta siis, muut osat lienevät mennyttä jo. Ja kohta on varmaan nykypäiväkin kun varmuuskopiointi on pois päältä.

Myös tietokoneeni vetelee aivan viimeisiään ja syykin on selvillä. Kasa kuvatiedostoja, jotka RAW:ksi kuvattaessa vievät triplamäärän tilaa entiseen verrattuna. Harmi vain, että sen mitta täyttyi juuri nyt kun olisi suoraan sanoen vähän muutakin hommaa. Koska kuvia on yksinkertaisesti liikaa, ei Bridgekään jaksa enää pyöriä kovin kauan kerrallaan. Siis se kuvien esikatseluohjelma, jota tarvitsen joka päivä.

Voitte vain arvailla miten näppärää on tehdä blogipostauksia (muista hommista nyt sitten puhumattakaan) kun valitakseen kuvat pitää ne ensin ladata koneelle, sitten avata Bridge ja sitten osua juuri oikeaan kohtaan jossa Bridge on ehtinyt ladata itsensä käyttökuntoon mutta ei kaatua vielä. Jos kuvia etsii liian aikaisin, ne eivät näy ja jos liian myöhään, kone ilmoittaa, ettei muisti riitä ja kehottaa sulkemaan ohjelman.

Ymmärrettävästi myöskään kovin moni muu ohjelma ei toimi enää yhtä smoothisti kuin aiemmin. Kuten sanoin, tiedän kyllä missä vika on mutta en ehdi korjata sitä. Sen kohtuullisen harmittoman kuvakasan siirtämiseen kun menee monta tuntia kerrallaan joten ainoa vaihtoehto on melkein tehdä se kotona yöllä. Työskentelyn aikana se hidastaa konetta entisestään ja toisaalta töissä ei välttämättä riitä töissäoloaika vaan kone pitäisi jättää sitten yökylään Siivouskauppaan. Kiireisenä minulta meni jonkin aikaa jo siihen, että sain aikaiseksi ostaa kapistuksen jonne ne kuvat voi tunkea.

Tänään olen kuitenkin vihdoin ylittänyt itseni. Tekniikan massiivisesta yleislakosta huolimatta (tai ehkä juuri siitä suivaantuneena) päätin tarttua härkää sarvista ja ensitöikseni tartuin erääseen koodiin. Se ei toki varsinaisesti ole mitään tekniikkaa mutta tällaiselle tumpelolle tarpeeksi lähellä sitä, jotta se lasketaan. Olin pyytänyt jo apuakin kyseiseen pätkään mutta koska luotettava koodikontaktini petti, päätin yrittää itse.

Onneksi yritin. Sain nimittäin koodin toimimaan ja näin ollen korjattua letaalin kohdan eräästä työn alla olevasta sivustosta. Henkseleitä paukutellen päätin, että perhana, tänään onkin oikea tekniikkapäivä ja aloin asentaa Hulluilta päiviltä ostamaani verkkokovalevyä samalla tohinalla. Vaan niin jäi asennus kesken, mukana oli ainoastaan vääränmallinen pistoke. Päätin olla lannistumatta ja pakkasin valkoisen kapistuksen kotiin mukaan, ihan vain varalta. Varjelin oikein sateeltakin matkalla bussipysäkiltä kotiovelle.

Ja onneksi pakkasin. Paketista putkahti myös tavallinen töpseli ja olkaahan vaan hiljaa siellä kaikki te ATK-nerot, onnistuin myös asentamaan koko masiinan sekä tekemään siitä toimivan verkkokovalevyn johon vain minulla on pääsy. Ja mikä parasta, minulla on pääsy sinne myös töistä vaikka tuo valkea laatikko sijaitseekin kotona. Reteästi nimesin kapineen Lokiksi, se jatkaa hyvin Pulun, Kottaraisen ja Harakan linjaa. Minulla kun on tapana antaa teknisille laitteille lintujen nimet. Varsinainen lintukirja onkin mutta olkoon kun kerran toimii.

Tekniikka vastaan Kottarainen. Kottarainen voitti.

Nyt tosin täytyy odotella vielä yksitoista tuntia, että siirtyväthän ne kuvat sinne varmasti mutta uskallan kyllä jo tuulettaa. Ensimmäinen erä on ainakin minun.

2 kommenttia:

  1. Ota seuraavaksi Crashplan! On ihanaa kun ei tarvitse muistaa varmuuskopioida vaan se tekee sen itse (kuin Time Machine), mutta siinä on rajattomasti tilaa. Ei myöskään tarvitse pelätä kovalevyn kosahtamista (tai sen palamista kesämökin mukana, kuten mulle kävi), kun tiedostot sijaitsee jossain Data Centerissä... varmaan jossain Utahissa. Mutta niihin pääsee käsiksi mistä vaan. Kuus kymppiä maksaa vuodessa suunnilleen.

    VastaaPoista
  2. Ihana voittajafiilis!

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!