20130506

kuinka monta nespresso-postausta mahtuu yhteen pieneen blogiin?


Aika monta, tässä nimittäin taas yksi, skippaa suosiolla jos kahvia tulee jo korvista. Keittiöni kaunistukseksi muutti hetki sitten upea (Nespressolta saatu) korkeakiiltomusta kaunotar. Kyseessä on tietenkin kahvikonesarjan monipuolisimpia masiinoita eli Lattissima +. Alunperin olin valinnut jo valkoisen mutta kun tuo mahtava musta tuli vihdoin markkinoille ja minulta kysyttiin, että haluaisinko sitten kuitenkin sen, oli valinta aivan itsestäänselvä. Punainen hyvinpalvellut Pixie sen sijaan jäi P:n hellään huomaan ja minä nautin nykyään aamuisin lattea maitovaahdolla (ja tietenkin sillä vaniljasiirapilla!).

Lattissiman paras puoli onkin nimenomaan siihen integroitu maito-osa, jolla pyöräyttää sekä latten, että cappuccinon käden käänteessä. Hiukan liian hätäinen kahvintekijä saattaa kyllä ensimmäisellä (ja vielä toisellakin mutta ei puhuta siitä) kerralla pyöräyttää myös maidot pöydälle. Jotenkin aamukohmeisiin aivoihini ei vain mennyt perille, että se pieni musta putkilo kannattaa ehkä kääntää sinne mukiin päin ensin.

Kun tulimme vähän tutummiksi, sujuu kahvinteko nykyään kuin tanssi. Itse olen kovin tykästynyt maitokahveihin mutta hyvin on tällä tehty ne peruskahvitkin eli espressoa ja ristrettoa. Aamuisin etenkin on ihana saada eteen höyryävä maitovaahdolla höystetty kupillinen ihan oikeaa lattea. Jaksan myös edelleen ihmetellä kapselikoneen helppoutta. En toki väitä, että MoccaMasterilla keittäminen olisi mitään rakettitiedettä (eräät kahvia juomattomat työkaverini saatte olla toki vapaasti eri mieltä) mutta kyllä tämä yksinkertaisuudessaan on sulattanut sydämeni täysin.

Osasyynä on myös se, että nykyisessä elämäntilanteessani citysinkkuna, on useimmiten tarvetta vain yhdelle kupilliselle kerrallaan. Se on ehdottomasti tuon erikoiskahvien teon helppouden lisäksi yksi kapselimasiinan etuja. Ei enää pannussa aamusta asti lilluneita haaleita jämiä vaan juuri sen verran kahvia kuin tekee mieli.

Maito-osa myös mietitytti minua etukäteen. Ajatus sen putsaamisesta ja maidon lämpenemisestä pöydällä epäilytti. Onneksi Nespressolla on ajateltu tätäkin etukäteen ja maitolootan päältä löytyy paitsi vaahdonmääränsäädin (ei, tämä ei ole oikea termi, minä keksin sen juuri), myös nappula, jolla maito-osan voi putsata paineella sisäpuolelta. Tämän voi tehdä myös silloin kun maitoa on vielä jäljellä, mistä erityskiitos.

Käytännössä säiliö majailee maitoineen jääkaapissa silloin kun lattenkipeitä käyttäjiä ei ole näköpiirissä ja kun se tyhjenee, sen voi pistää myös astianpesukoneeseen. Itse tosin usein pesaisen sen käsin ja siihen ei montaa minuuttia saa kyllä kulumaan.

Kaikin puolin tämä on siis mainio masiina. Se on nyt jo pelastanut monta aamua ja minut (luoja paratkoon!) pikakahvilta. Tavallista kahvinkeitintä minun kotiini tuskin enää tulee. Kapseleita sen sijaan jatkossakin. Hintapolitiikka on myös puhuttanut näiden kapselikoneiden osalta. Itse ajattelen niin, että olen valmis maksamaan hyvästä kahvista vähän enemmän ja toisaalta sitä tosiaan menee myös vähemmän hukkaan. Toki jos halvimpaan markettikahviin vertaa, maksavat kapselit reilusti enemmän. Toisaalta, kuka ihme muka haluaisi vapaaehtoisesti juoda sitä halvinta markettimerkkiä? En minä ainakaan.

Joko sinä olet antautunut kahvikoneelle? Löytyykö kotoa masiina vai MoccaMaster? Kenen kahveja juot?


///

10 kommenttia:

 1. Pienen lobbauksen jälkeen taivuin hankkimaan punaisen mocca masterin keittiötämme kaunistamaan. Kahviksi kelpaa lähinnä vain ja ainoastaan Arvid Nordqvistin Reko luomutsufe. Viime aikoina olen jopa oikeasti oppinut nauttimaan kahvin pehmeästä paahteisuudesta sekä kirpeästä puraisusta! En tiedä onko kyseessä kahvi, keitin vaiko vain aikuisena kehittynyt makunautinto. Ennen join kahvia vain kofeiinin vuoksi, nyt aamun kahvihetki on jo aistielämys.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/5/13 22:55

  Varmasti todella hieno laite, mutta sisäinen hippityttöni itkee Nestleä. Ahdistaa, että tuo saastayhtiö porskuttaa menemään noinkin onnistuneesti.

  VastaaPoista
 3. Moccamasteri löytyy, tosin nykyään lähinnä vieraita varten. Pauligin Cupsolo ja mutteripannu ja maidonvaahdotin aktiivikäytössä, vaivalloisempaahan noilla on säätää, mutta ku en oo parempaa maistanut.

  VastaaPoista
 4. Mulla ehdottomasti ykkönen on mocca master, sillä pidän enemmän suodatinkahvista. Kapselikone on käytössä usein aamuisin, jolloin ei jaksa kikkailla yhtään. Silloin käytän dolce guston maitokapseleitakin ja hyvää on. Mua vaan jotenkin tosi paljon ahdistaa tuo jätteen määrä mitä noista koneista tulee. Varsinkin nyt kipuisena oon ollut ihan hiilenä, kun jätettä syntyy muutenkin liikaa mun kierrätysvoimilleni. Mutta tuo maitohommeli nespressossa kuulostaa kätevälle! Tosin: meillä on yleensä aina kahvimaito loppu ja siksi dolce guston kapselimaidot pelastavat kriiseiltä :)

  VastaaPoista
 5. Juon kahvini useimmiten töissä, kotona keitän vain miehelleni. Työpaikalla on vähän vastaava masiina kuin tämä esittelemäsi, mutta kapseleiden sijaan koneeseen kaadetaan kahvipapuja, joista se jauhaa halutun kokoisen annoksen kerrallaan. Kätevää ja hyvää, vaikka makuaistini ei kovin erottelevaksi vielä ole kehittynytkään (siis kahvin suhteen).

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7/5/13 09:21

  Mä en ole koskaan ollut mikään erikoiskahvien fani. Miehen töistä voittama dolce guston kapselimasiina löysi hyvin äkkiä uuden kodin, ei vaan ollut mun makuun yhtään. MoccaMasteriin luotan, sillä meillä keitellään kaikki kahvi. Eri suodatinkahvilaatuja sitten kokeillaankin ahkerasti, siis ihan niitä erikoisempia sekoituksia... Edes moccamaster kun ei saa hyvän makuista mistään kahvista mikä on saanut kylkeensä sanan pirkka tai rainbow... :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7/5/13 09:52

  Löytyy sekä uusin Moccamaster että Nespresson Pixie. Olisin halunnut Nespresson maitosäiliöllä, mutta silti tärkeämpää mulle oli kompakti koko, joten maidot lämmitetään erikseen. Mies halusi peruskeittimen, itse juon lähes pelkästään Nespressoa (tosin juon kahvia vain kupin päivässä töiden jälkeen iltapäivällä) ja maksan enemmän kuin mielelläni hyvästä kahvista. Huvikseni en huonoa joisikaan.
  Ja siis jätteestä sen verran, että Nespresson kapselithan voi kierrättää pienmetallikeräyksessä peltipurkkien kanssa, joten omatunto on siltä osin puhdas. :)
  -Lilith

  VastaaPoista
 8. Anonyymi8/5/13 08:53

  Iloitsen kaikista kahvipostauksista, niiden ja työsi kuvauksen takia blogiasi luenkin! Meillä olen ainut kahvin ystävä ja vannon tuoreen pavuista jauhetun espresson nimeen. Minulla on teräksinen ruuvipannu ja pöyräytän sillä kahvit joka päivä. Ja jauhamiseen käytän käsikäyttöistä kahvimyllyä. Rakastan sitä tuoksua, joka nousee jauhamisen aikana, sekä myöskin liikettä, jolla se syntyy. Papuja ostan eri paikoista ja saan usein lahjaksi. Tumma paahto ja samettinen maku...

  VastaaPoista
 9. Nespressoon ei taida saada kaakao kapselia? Oletko kokeillut voisiko Cupsolon Tazza kapselin laittaa Lattissimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä Nespressoon saa ainoastaan kahveja, tosin valikoimaa onkin sitten niiden osalta todella paljon. :)

   En ole itseasiassa kokeillut eri kapseleita tuohon koneeseen, mutulla veikkaan, että eivät taida sopia kyllä. :/ Kerro ihmeessä jos joku on saanut onnistumaan!

   Poista

Kerro ihmeessä!