20130514

ankkalampi

Pienempi kylpyhuone asettaa tiettyjä haasteita pesurutiineihin, amme on esimerkiksi aivan poissuljettu pikkuruisen suihkukopin kanssa. Ei sillä, haaveilen silti edelleen vähän salaa siitä FlexiBathista mutta tällä hetkellä vesileikit on järjestettävä toisin. Onneksi kaksi ja puolivuotias viihtyy mainiosti suihkussakin kunhan oheistoimintaa on riittävästi.


Meillä suihkussa käydään melkein joka päivä, O:n iho ei ole tästä ollut koskaan moksiskaan ja itsekin mieluiten huuhdon päivän tomut illalla pois. Mainitussa suihkukopissa on tullut myös venyttyä melkoisiin akrobatiasuorituksiin. Oletko koskaan yrittänyt sheivata alle neliömetrissä, jonka sisäpuolella on paitsi salaman lailla vilistävä liukas kaksivuotias, myös neljä ankkaa.

Värikäs ankkakavalkadi on karttunut pikkuhiljaa. Mustan rakettikuvioisen nappasin joskus mukaan joltain shoppailureissulta, sinisen toi eräs ihana PR-tyttö tuodessaan minulle muutakin. Oli löytänyt jostain kätköistä ja muisti O:n.

Pieni ankka on Mummun tuoma ja isompi keltainen se vasta ihana onkin. Sen sain töiden puolesta ja se on ihka ehta kumiankka. Tehty luonnokumista ja käsinmaalattu. Sen tärkein ominaisuus (tasaisen kellunnan lisäksi!) on se, ettei siinä ole reikiä joista vesi pääsisi sen sisälle pilaantuman. Tämä on tietenkin  meidän pienen (pun intended!) ankkalampemme helmi.

Kaiken kaikkiaan tällä porukalla kelpaa polskutella niin suihkussa kuin satunnaisesti lavuaarissakin. Ja tehdä sen jälkeen pyyhekäärö niin äidistä kuin tyttärestäkin. Ankkoja ei sentään kuivata pyyhkeeseen mutta ne asetellaan nätisti riviin pesukoneen päälle kuivumaan. Ainoaksi ongelmaksi jääkin kaksivuotiaan saaminen pois sieltä suihkusta.


Millä teillä leikitään suihkussa? Vai leikitäänkö? Ja millä te saatte ne vesipedot sieltä ulos?

//

13 kommenttia:

 1. "Oletko koskaan yrittänyt sheivata alle neliömetrissä, jonka sisäpuolella on paitsi salaman lailla vilistävä liukas kaksivuotias..." Olen! :)

  VastaaPoista
 2. Ainiin. FlexiBath mahtuu ainakin meidän suihkukaappiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta minkä ikäinen lapsi mahtuu sinne FlexiBathiin? :D

   Poista
  2. Minun mielestä sinne mahtuu hyvin vaikka minkä ikäinen lapsi, jos lapsi vain malttaa istuen leikkiä vedellä ja leluilla. Pulikoida sinä ei enää tuommoinen parivuotias kamalan hyvin onnistu - tosin meidän vesihullulle ei taida riittää tavallisenkaan kokoinen lastenamme... :)

   Meidän vähän yli 2kk kuopus on tällä hetkellä FlexiBathiin vähän "liian iso", kun tietenkin kylpee vielä selällään ja jaloissa alkaa potkuvoimaa olla --> pää iskee koko ajan laitoihin ja kädet napsuu reunoihin ikävästi.

   Poista
  3. Sinne mahtuu yksi 2,5v, yksi 1v2kk, neljä ankkaa, ämpäri ja kaivinkone. Ja sopu.

   Poista
 3. Meillä asuu kylppärissä kans iso ankkaperhe, joka kasvoi taas synttäreiden aikaan kahdella uudella ihanalla ankkaleidillä! Ankat onkin meidän yksveen lemppareita! :)

  VastaaPoista
 4. Iteltä löytyy kymmenen kumiankkaa :) osa matkamuistoja, osa ostettu ihan vaan niiden suloisuuden vuoksi koristeeksi. Leikkijää niillä tosi ei ole :/

  VastaaPoista
 5. Meillä lapsella on välillä semmoinen pikku vati. Hyvin mahtuu itsekin suihkuttelemaan samalla.

  VastaaPoista
 6. Meilä on lapsilla vadit ja vaihtoehtona sitten sellanen puhallettava kesäuima-allas, mihin laitetaan vettä, menee pieneen tilaan sitten kun tyhjentää, ja sen jaksaa helposti puhallella täyteenkin...

  VastaaPoista
 7. Meillä on Flexibath, se on niin kätevä. Kun ei ole käytössä niin sujautetaan se sängyn alle talteen. Tälläisessä 40-luvun kerrostalossa vessat eivät ole mitään tilaihmeitä, joten unohdin heti alkuunsa kaikki muut amme vaihtoehdot. Suosittelen. Meillä se on käytössä 9 kk ikäisellä lapsosella ja uskon sen palvelevan käyttäjäänsä vielä vuosia.

  VastaaPoista
 8. Meillä kans sellanen puhallettava miniallas. Prismasta löytyi ja alle 4€ maksoi. Sillä voi sitten leikkiä myös olohuoneessa (on mitä mainioin kiipeilyteline) ja ulkona kunhan vähän lämpenee.

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava ankkakavalkadi! :D En ole ehtinyt itse edes vielä miettiä meidän sauna-kylppäri-kodinhuoneosastoa kaiken hetkisyyden keskellä. Ammetta kaipaan minäkin, lapsuudenkodissa oli ja ahh mitä ihanuutta kuuma kylpy onkaan!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!