20130421

väriä elämään

Mitä isommaksi O tulee, sitä villimpiä kuosi- ja väriyhdistelmiä päällä nähdään. Perinaiselliseen tapaan yhdistelmiä myös syntyy useita päivässä. Vähän liiankin useita jos vaatemyttyjä lattialta keräävältä äidiltä kysytään.

Jos kaikki oikeat syyt vaatteidenvaihtoon on jo käytetty, ovela O keksii niitä itse lisää; "äiti, tää sukka on märkä, pitää vaihtaa toiset sukat." Ja kun sukat on vaihdettu, pitää tietenkin vaihtaa housut ja kun ne on vaihdettu, ei paita enää sovi ja niin edelleen.

Lastenvaatteissa kannatan kyllä itsekin en niinkään jatkuvaa vaihtamista mutta värikkäitä yhdistelmiä. O:n vaatekaappiin on viime aikoina saapunut täydennyksenä vielä lisää kirkkaita kuoseja ja veikeitä värejä. Pyrin siihen, että kaikki noin niinkuin periaatteessa sopii toisiinsa tai ainakin uudet ostokset johonkin jo olemassa olevaan vaatekappaleeseen. Tuoreella kaksivuotiaan näkökulmalla näitä voi toki sitten yhdistää toisiinsa ihan miten päin vain.


Kohta me pakataan kimpsut ja kampsut ja suunnataan Oi Mutsilaan. Saa nähdä mitä O haluaa tällä kertaa laittaa päälle. Minulla on vahva veikkaus, että sillä ei ole mitään tekemistä käytännöllisyyden kanssa.

Villiinnytäänkö teillä vaatteista ja väreistä? Äiti, jälkikasvu vai molemmat?
17 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä niin iloinen postaus että tulin itsekin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 2. Äiti villiintyy ;). Saa nähä miten tuon tyttösen kanssa käy, poika kun ei huvikseen vaihtele vaatteita, tosin tykkää kyllä vaatteista joista äitiki tykkää :D.

  Täälä mie jo oottelen kovasti, että pääsisin niitä O:n vaatteita meän Nellille käyttämään ;). Myyt sitte mulle nuot harlekiinihousut ko O kasvaa niistä yli :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jotenkin tämä vaatteidenvaihto lähtenyt ihan käsistä. En ainakaan myönnä itse antavani tällaista mallia. :D

   Pidetään harlekiinit sulle tallessa. ;)

   Poista
 3. Voi KÄÄK miten siistit Marianne-leggarit, mistämistä? ja miten noi harlekiinit voi vielä mahtua O:lle, eikö ne ollu korkeintaan 86 kokoiset? Eli siis voinko vielä metsästää ne jostain myös Ykköselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin nuo harlekiinit menee vielä 88cm pituiselle lapselle, eikä ole vielä edes mitenkään lyhyet lahkeista... Tai siis liian lyhyet ainakaan!! Musta nuo elefantenit on jotenkin reilumpaa kokoa muutenkin, kun nyt kaupoissa olevat "haaremipökät" on jopa reilut meidän lapselle... :)


   Poista
  2. Mariannet ovat viime kesältä H&M:n alekorista. Harmittelen itsekin etten ostanut kuin yhdet!

   Harlekiinit menevät itseasiassa mainiosti juuri nyt ja ovat tuo 86-koko, mittailin kokoa kaupassa ja päätin ottaa riskin. Ne ovat hyvän malliset ja ainakin vielä lahkeissa riittää pituus. En tiedä onko kyseessä ylläkin mainittu isompi mitoitus vai äidiltä perityt persjalat. :D

   Poista
  3. No hitto, sitte pitäis jostain metsästää nää kummatkin! :)

   Poista
  4. Ainiin ps. Jos joskus oot vähän vähemmän superkiireinen, voisin ottaa ihan oikeasti apua vastaan muullakin kuin kiitospalkalla ;) http://valeaiti.blogspot.fi/2013/04/vapauta-sisainen-suunnittelijasi.html

   Siis esim suklaalla.

   Poista
 4. Tykkäisin ostella kaikkea ihanaa vaatetta pojalle mutta hän on sitä meiltä että nakuna on paljon parempi ;)
  En suuresti siis stressaa kesävaatteita koska niitä tuskin päällä näkee (ja kun asutaan puskassa, poissa toisten silmistä, niin en välitä puuttua nakuiluun ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa. Repesin jotenkin ihan täysin kun luin tämän. Voin NIIN kuvitella! :D

   Poista
 5. Oih ihanat Marianne-legginsit! Mistä ne on? Pakko saada semmoset!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailinkin tuonne ylle jo eli ovat viime kesältä H&M:n alekorista. En ole mistään muualta löytänyt samannäköisiä. :/

   Poista
  2. Noi piparminttu-leggarit ois sellainen äidin-pakko-saada vaate. :) Käytännöllisyydestä ja yhdistettävyydestä viis. Mä haluun noi!

   Poista
 6. Ihanaa ennakkoluulottomuutta! Tuota saisi olla aikuisillakin, koska eihän tuosta voi tulla kuin hyvälle päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Miten sitä muistaisi itsekin tehdä juuri mielensä mukaan eikä mukautua ympäristön asettamiin ahtaisiin lokeroihin.

   Poista
 7. meillä äiti tykkäisi yhdistellä juuri tuollain ennakkoluulottomasti, mutta jotenkin vaan ei kykene. tyhmä aikuisuus! vaikka siis värikkäästi meilläkin pukeudutaan ja varmaan monen mielestä liiankin mutta omaan silmään ei tarpeeksi :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!