20130401

toissavuotisia

Hetkenkin pidempään blogiani lukeneet (ja kaikki muutkin) tietävät, etten ole mikään viherpeukalo. Joka vuosi lähipiirini seuraa henkeä haukkoen haukotellen kun aloitan saman shown, jonka lopputulos on tiedossa jo.


Minä olen se tyyppi, jonka sitruunamelissa homehtui ruukkuunsa päivittäisestä hoidosta huolimatta ja se tyyppi, joka onnistui tappamaan paitsi aloen, myös lukuisia kaktuksia. Siis kaktuksia! Niitä piikikkäitä juttuja, jotka voivat parhaiten silloin kun niille ei tee yhtään mitään.


Niin, että ihan luonnollinen jatkumohan tälle kaikelle on löytää kaapista Ikeasta ostettuja toissavuotisia lisää vain vesi -siemeniä ja toivoa jälleen tänä vuonna parasta.


Oikeasti en elätellyt tällä historialla (niin omallani kuin näiden purkkienkaan) kyllä juuri minkäänlaista toivoa mutta ajattelin, että O:sta voisi olla hauskaa laittaa näitä kasvamaan ja ehkä hyvässä lykyssä sieltä nousisi nyt vaikka yksi vihreä pieni asia keskeltä multaa. Niin olisi sitten sitä jännitystäkin. Minua ainakin jännitti.


En tiedä onko kyse siitä, että O:lla on huomattavasti vihreämmät peukalot kuin meikäläisellä (vai siitä, että istutusasioissa ne sijaitsevat minulla vain hieman keskemmällä) vai siitä, että ruotsalaiset tekevät kaiken niin hyvin, että toissavuotisetkin valmissiemenpakkaukset toimivat kuin tuliterät.

Niin, en tiedä. Mutta sieltä niitä puskee jo kasapäin. Niitä vihreitä asioita. Tänä vuonna minua ei pidättele enää mikään!

My preciousssssss!


7 kommenttia:

 1. Itse laitoin edellisviikolla kaksi, kolme vuotta vanhat pääsiäisohrat itämään. Nyt sieltä purkista pilkistää kohta parin viikon kasvatuksen jälkeen kymmenisen alkua ja yhteensä ohraa on nippanappa kaksi senttiä..
  Chilin kasvatin kaksi vuotta sitten siemenestä ja viime marraskuussa sain yhden puolitoista senttisen chilin! Niiden pitäisi kyllä tehdä satoa joka vuosi..
  Ja kaktukset olen minäkin tappanut. Ja jokapäiväisellä kastelulla KUIVATTANUT kukan, jota ei voi kastella liikaa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/4/13 14:27

  Ja sitten pientä harvennusta niin kasvavat vielä lisääkin :)
  Olen ollut itse yhtä onneton viherpeukalo. Ihan sama onko siemen vai kaupasta ostettu yrttipuska jonka tökkään multaan. Ei ole kasvanut.
  Kunnes.
  Edellisen asunnon paahtavassa auringossa suostui kasvamaan niin basilika, persilja, meloni(juu ei ole yrtti, mutta oli niin komia) kuin ties mitkä muutkin. Kastelemassa piti olla koko ajan ja vaihtaa isompaa ruukkua, mutta niin vaan oli yrttiä tarjolla pitkin kesää.

  Onnea siis teidänkin kasvatuksille. Kyllä se yritys palkitaan :)

  VastaaPoista
 3. Jahuu! Nyt harvennuskuokka töihin!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1/4/13 15:10

  O:lla on selvästi paremmat peukalot kuin sulla :) Nyt vaa pidätte viljelmät tasaisen kosteina, uittamatta niitä kuitenkaan. Suihkupullo on siinä hyvä. Kyllä te saatte ne kasvamaan.

  VastaaPoista
 5. Mullakin oisi noita multapatruunoita... ja voisi olla viimevuotisia siemeniä kaapissa :D

  pitääkin kokeilla saisko tänä vuonna tomaatit kasvamaan, viime vuonna ne laastu kovin nopeaa...

  t. olen saanut kaktuksenkin kuihtumaan, tosin kai liiallisella kastelullla...

  VastaaPoista
 6. Anonyymi1/4/13 17:49

  Oi mitä onnea se onnistuminen tuottaakaan, moninkertaistuu sitä mukaa kun viherrys lisääntyy.

  Mutta siis toi loppukaneetti (tms) sai kyllä tänään parhaat pisteet. Oot löytänyt oman rinkulasi.

  VastaaPoista
 7. meillä oli noita samoja viime vuonna. Oli ainoat yrtit jotka kasvoivat, joten kyllä Ikea osaa! :)

  Itselläni kaikki tyssää siihen auringon puuttumiseen. Tai sitten kissat kaataa kaikki kupit ja kipot.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!