20130328

pilkullisella potalla

Jos lapsiaiheet ja pissajutut eivät kiinnosta niin siirry vain sujuvasti lukulistasi seuraavaan blogiin. Hiljattain hankitusta DotPotista on nimittäin kyselty käyttökokemuksia ja täältä niitä nyt sitten tulee.


Olen ollut varsin tyytyväinen ostokseeni, DotPot näyttää hyvältä ja toimii. O tykkää uudesta potastaan myös ja koko vessa-asiointi sujuu tällä hetkellä uskomattoman omatoimisesti. Irroitettava pottaosa helpottaa tyhjennystä ja se on helppo huuhdella käytön jälkeen. Supistajarengasta O ei ole halunnut vielä kokeilla mutta se istuu kyllä pöntölle kuin valettu. Eiköhän siihenkin ehditä tutustua kun aika on oikea.

Jakkaratoiminto on tietenkin O:n mielestä parasta koko potassa. Sen ainoa huono puoli on se, että korkealla allaskaapin päällä sijaitsevaan lavuaariin O ei vielä pelkältä jakkaralta ylety. Käsienpesu hoidetaankin siis edelleen nostokurkena toimivan allekirjoittaneen avustuksella. Jäämme odottelemaan pituuskasvussa tapahtuvaa pyrähdystä ja siihen asti jakkaralla voi vaikka tanssia hienosti suoritettujen vessa-asioiden kunniaksi.


Kaikin puolin tein siis mainion ostoksen, lukuunottamatta sitä kammoamaani vihreää väriä. Sekin sointuu kuitenkin kohtuullisesti sinisellä sävytettyyn kylppäriin (ja O:n sukkiin!). Tein myös pienimuotoisia laskelmia, DotPotin oikea hinta kun tuntuu kuitenkin vähän suolaiselta. Yli viisikymppiä maksava potta on kallis, myönnän. Olen kuitenkin sitä mieltä, että koska siitä löytyvät myös nuo lisäosat, olisin loppujen lopuksi pulittanut varmasti melkein saman verran ostaessani jakkaran ja supistajarenkaan erikseen.


Minähän löysin tämän kyseisen yksilön roimalla alennuksella mutta olisin ollut valmis ostamaan sen ihan täyteenkin hintaan. Nyt käyttökokemusten jälkeen olen entistä vakuuttuneempi ja suosittelen tätä kyllä lämpimästi muillekin.

Verskilässäkin on muuten pohdittu potta-asioita juuri.

Millaisia pottia teillä on ja miten sujuu pottailu?

5 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan näppärän näköinen kapistus!

  Itse koin taas (turhaa) huonoa omaatuntoa relun vuoden ajan kun en "saanut aikaiseksi" elohiiren istuttamista pottaan, mutta kun kaksi vuotta pärähti mittariin ja palkintotarroilla (potan kylkeen) lahjottuna ja "opetettuna" jätkä hoksas jutun ni ei montaa viikkoa kun jo pidätteli potalle asti. Nyt parissa kuukaudessa oppinut niin että vaippa vain ulkoillessa ja yöllä mutta silloinkin lähes aina kuiva!
  Mutta onneksi neuvolassakin lohduttivat silloin etukäteenkun nolostelin "huonoa äitiyttäni" että se pidätystaito syntyy selkärangassa vasta parivuotiaana!!!
  Pottana marketista napattu babybjörn, se selkänojallinen ja irroitettavalla kupilla, värinä hehkeä vaaleanVIHREÄ! ;-)

  Ja ihan on iloiset väriyhdistelmät, ihanat saumat! :-)

  VastaaPoista
 2. Tuommoinen on saatava ja heti! Kiitti vinkistä! Meillä toinen pojista täyttää kohta kolme ja potalla käymisestä ei voi puhua. Täytyykin kokeilla, jos tällä saisi maaniteltua:).

  VastaaPoista
 3. Ai kun ovat veikeän näköisiä. Missä nämä kaikki olivat, kun omat lapset olivat pottaikäisiä? Tiedä vaikka olisivat paremmin viihtyneet toimittamassa asioitaan.

  VastaaPoista
 4. Tätä mä kaipasin, kiitti! Tuo supistajarengas näyttää tosi näppärältä, ja tänhän voisi ottaa mukaan vaikka mökille tms (jos käytäisiin mökillä), jossa ei ole välttämättä pottaa ennestään. Nyt mummoiloista se jo löytyy, mutta tuo supistaja on kyllä oiva keksintö :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on tällainen http://shop.alltforforaldrar.se/media/catalog/product/cache/1/image/600x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/P/o/Potty_Chair_-_Spring_Green_1.jpg. vIHREÄ! =D

  On toiminut loistavasti. Tukeva, ei liu'u lattialla, parivuotias juuri sopivassa asennossa istuessaan potalla, helppo tyhjentää ja pestä.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!