20130310

kissapeto kavereineen

Sohvalle pedattu nukkumapaikka on yllättävän hyvä mutta kyllä minä jo kovasti odotan sitä oikeaa patjaa tuonne makuuhuoneeseen. Tunnelmaa paransivat kuitenkin eksponentiaalisesti muuttosäkistä esiin kaivetut Monkin lakanat, jotka hankin jouluhuumassa samalla kuviolla varustetun mukin kanssa. Olin kaavaillut näistä verhoja (ja siksi jemmaillut paketeissaan avaamatta) mutta pituus ei riitäkään. Pääsivät siis kuitenkin lopulta alkuperäiseen käyttöönsä.

Geometristen muotojen seassa seikkailee ties mitä elukkaa. Ikuistin Instagramiin eilen ainakin kissapedon ja yhden linnun. Muutama jäniskin näkyi juoksentelevan O:n puolella sohvaa.

Ja kyllä muuten nukutti makeasti näissä kuvioissa (siis sitten kun vihdoin pääsin nukkumaan). Kirivät kirkkaasti suosikkilakanoiden ykköspaikalle kiilaten tieltään punaiset teltat ja Ikean pilkut. Ainoa miinus  (hinnan lisäksi) on samainen miinus kuin pilkuissakin, yläreunasta puuttuvat ne käsikolot, joiden avulla peiton pujottaminen on miljoona kertaa helpompaa.


Saa nähdä miten istuvat sitten tuonne makuuhuoneen puolelle. Sängyksihän on nyt alustavasti kaavailtu  (industrial-hengessä, ei suinkaan tilanpuutteen vuoksi) ihan pelkkää patjaa lattialle. Myöhemmäksi vaiheeksi haaveilen jonkinlaista levyä kalustepyörillä. Onko kukaan muuten toteuttanut tällaista itse tai löytänyt jostain valmiina ilman, että hinnassa on kolme nollaa?


///


6 kommenttia:

 1. Onkohan tämä bambulan pyörillä rullailevaa vanerilevystä tehty sänky jo ihan nähty juttu? http://bambulablogi.blogspot.fi/2012/06/juniorivaelle.html

  Nuo lakanat. Ei voi olla totta miten mahtavat!

  VastaaPoista
 2. Tuo sama Bambulan kuva minulla on Pinterestissä muistissa inspiraatiokuvana. Tosin itsellehän siihen joutuisi laittamaan kunnon joustinpatjan päälle, joten vaatisikohan myös pientä reunaa? (On testattu ja ohuella patjalla nukkuessa. selkä sanoo nou...)

  JA lakanat, voih!!!

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Pakko vastata, että on toteutettu itse! Budjettina pari sataa; patja, petauspatja ja kasa lautoja, joista taiteilin n. 10cm korkuisen "sängyn". Toimii, eikä tosiaankaan kuluta sitä rahapussiakaan niin paljoa.

  + On se vasaroiminen oikeestaan ihan kivaa!

  VastaaPoista
 4. Mulle tuli heti mieleen kuormalavat.

  Niitä muutama yhteen, nurkkiin rullat (noita vahvempia rullia löytyy esim. Biltemasta), vaneri kuormalavojen päälle ja sen päälle patja.
  Jos haluaa samaan syssyyn yöpöydän (eikä harrasta hirmuista yöriehumista unissaan) voi lavasta tehdä vähän isomman niin saa vapaata pöytätilaa patjan viereen tai päätyyn johon voi laittaa lampun, kirjoja, lehtiä, teekupposen tms tms. Pääty vois kyllä olla turvallisempi.. :D

  Tässä hieman osviittaa miten homman voisi tehdä vaikka sänky on hieman erilainen:

  http://scraphacker.com/diy-sofa-bed/

  VastaaPoista
 5. Mulla tuli kanssa mieleen nuo kuormalavat patjan alla, ainaski tuo vihreeksi maalattu näytti ihanalle http://chicshabbycottage.blogspot.fi/2012/11/pallets-bed.html
  ite laittasin sinne viel lukittavat renkaat alle nii helpottas siivoomista kun saa siirrellä pikkasen. Olkkarista löytyy kuormalava sohvapöytä, jonka renkaat on kyllä pelastus imuroidessa.

  VastaaPoista
 6. ooh noi Monkin lakanat on ihanat. Mäkin monesti kävin niitä pyörittelemässä, pyötäliinaksi ajattelin. Mutta en ikinä raaskinut maksaa täyttä hintaa.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!