20130211

absinttimuistoja ja vähän kosmetiikkaakin

Olenko kertonut teille koskaan Absinttibaarista? Ai en? Se sijaitsi Amsterdamissa ja itseasiassa aivan ydinkeskustassa, vain kulman takana Dam Squarelta, Nieuwezijds Voorburgwalilla. Silti sinne oli vaikea löytää, ulospäin näkyivät vain pienet portaat ja yksinkertainen maalilla tehty teksti Absinthe. Yritin kaivaa arkistojani mutta en löytänyt yhtään kuvaa koko paikasta, vaikka siitä tulikin hollanninvuoteni legendaarisimpia paikkoja The Caven sekä Korsakoffin ohella. Kaivoin härskisti googlen kuvahakua ja onnistuin löytämään kaksi kuvaa kyseisestä paikasta.

Ulkoapäin se näytti tältä.

Absinttibaari oli nimensä mukaisesti absinttibaari. Siellä oli absinttimenu ja sen sisäpuoli ulottui kauas kellareihin, sokkeloisina kiviholveina, joita valaisivat pienet kynttiläkeskittymät. Se oli satumaailma, epätodellinen ja sinne me suuntasimme aina ensin, ennen varsinaista juhlimista rauhoittumaan, valumaan tunnelmaan.

Kuvassa takaseinällä näkyvä pieni ovi johti noihin mainitsemiini holveihin. 

Siellä oli hämärää, absinttimenusta löytyi melkein mitä vain kuvitella saattaa. Perinteistä vihreää taitavin käsin baaritiskillä poltettavine sokeripaloineen ja omaa suosikkiani, kahvinmakuista. Holvisyvennyksissä oli viileää ja yllättävän hiljaista vaikka baaritiskillä musiikki soikin ja peilipallo katossa loi seinille valokuvioita.

Harmillista kyllä, kyseinen paikka on sittemmin suljettu ja sen tilalle on avattu jokin tusinadisco nimeltä Tropicana. Nimenkin paikalle on maalattu pari kökköä palmua ja meri. Syy miksi absinttibaari nousi mieleeni juuri nyt, on pari päivää sitten saapunut the Body Shopin* tiedote, jossa uutuutena valikoimiin on tullut absinttituotteita*. Absinttibaari jätti minuun rakkauden tuota klassikkojuomaa kohtaan joten kiinnostuin näistä heti.

Onko kukaan ehtinyt testata jo? Toimivatko? Tuoksuvatko nämä aidosti absintilta? Tuo Purifying Hand Cream* olisi vielä kantistarjouksessakin. Tekisi kamalasti mieli kokeilla ihan vain vaikka absinttibaarin muistoksi.


Mikä jo kadonnut paikka sinulle on jäänyt mieleen ja miksi?
Kultaako aika muistot, haikailetko koskaan takaisin?

///


*mainoslinkki, bannereita tänne ei ole edelleenkään tulossa mutta mielenkiinnosta kokeilen miten nämä toimivat

2 kommenttia:

  1. Keravan Wanha Kino.
    Aina muistoissamme lukioajoilta. Nyyh.

    VastaaPoista
  2. Mun muistoni absintin litkimisestä eivät ole yhtä kultaiset, vaan ovat lähempänä traumoja. :D Sain tuota käsivoidetta juuri ystävänpäivälahjaksi ja onnekseni tuoksu ei aiheuttanut yökkäysrefleksiä, vaan tuoksu oli raikas ja yrttinen. Voide on kosteuttavaa ja mukavan kevyttä (verrattuna esim. hamppukäsivoiteeseen), joten imeytyykin nopeasti. Käsiin jäi sellainen jännä raikas tunne, tuo tuote kun on samalla puhdistava. Tykkäsin. :)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!