20130104

nappiostokset

Talvi tuli (ja näemmä loskasta päätellen menikin jo) ja kuten aiemmin kirjoitin, se yllätti minut jotenkin muka aivan puskista kinoksista. Yhtäkkiä pitikin olla yhtä sun toista lämpimämpää kampetta ja meinasi iskeä pieni paniikkikin niiden kanssa. Lopulta tuon aiemman postauksen haaveet toteutuivatkin yllättävän kattavasti. O sai MiniRodininsa kun se erään lukijan vinkistä löytyi 40% alella ja minä löysin oman talvitakkini Etsyn sijaan lopulta Amsterdamista.


Kävin silittelemässä Desigualin Desigualiksi yllättävän yksiväristä takkia moneen kertaan mutta en uskaltanut sovittaa sitä, koska päättelin (aivan oikein kuten myöhemmin kävi ilmi), että jos se on sopiva en kertakaikkiaan voi jättää sitä ostamatta. Kun toiseksi viimeisenä päivänä käteeni lätkäistiin yllätten alekuponki lähestyvän sinterklaasin kunniaksi, uskaltauduin vihdoin sovituskoppiin. Epäsymmetrisesti aseteltu vetoketju, ryhdikäs malli ja hervottomat kaulukset lumosivat minut sillä sekunnilla. Vasta käveltyäni ulos virne naamallani minulle alkoi valjeta, että takki pitäisi saada myös mahtumaan mukaan jo valmiiksi täpötäysiin matkatavaroihin. Fysiikan lakeja uhmaten kyseinen vaatekappale kuitenkin muutti kanssani takaisin tänne kunnon pakkasiin.


O:n musta ihanuus on sekin kuin luotu noihin samoihin pakkasiin. Muhkea haalari on varsin lämmin ja ihastuttavan näköinen. Äidin silmää hivelee hienon printtikuosin lisäksi myös himmeästi kimaltava kultavuori. Ostin tarkoituksella hieman reiluhkon koon ja vaikka ensin näytti siltä, että haalari on liian iso, on se lopulta hieman käytössä jäykkyydestään taivuttuaan oikein sopivan kokoinen ja menee varmasti koko talven ajan. Ehkäpä myös ensi talven alkupuolella.Molemmat ostoksista verottivat kukkaroa erinäisistä alennuksista huolimatta sen verran reippaasti, että odotin kerrassaan mahtavaa laatua. Vaan nyt on kyllä pakko sanoa, että ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Molemmista on nimittäin irronnut jo pienen käytön jälkeen nappeja aivan urakalla. Minun mallistani irtosivat molemmat taskujen kiinni laittamiseen tarkoitetut napit (joita en edes käytä!) ja O:n haalarista karisivat molempien jalkojen kengän alle tulevia kuminauhoja kiinni pitävät napit. Tiedän kyllä sanonnan, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä mutta ei nyt tarvitsisi ihan näin kirjaimellisesti ottaa kuitenkaan.Että teinpä kyllä varsinaisia nappiostoksia. Poislukien niiden ostosten napit. Omani jäänevät korjaamatta kun eivät varsinaiseen käyttöön liity mitenkään. O:n kohdalla tilanne on hieman toinen sillä lumikasassa on vähän ikävä mönkiä jos sylin lisäksi myös kengät täyttyvät kyseisestä aineesta.9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on myös mun suosikki. :D Löytyi joskus kun O oli ihan pikkuruinen ja on ollut kovassa käytössä jo kaksi talvea. Ensi vuonna pitänee löytää jo isompi samanmoinen kun on niin näppärä. :)

   Poista
 2. Musta tuntuu että melkein kaikissa vaatteissa saisi napit ommella heti itse uudestaan ettei ne putoa. Miksi lie niin löyhästi sutaistaan paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei ole oikeastaan aiemmin käynyt näin kuin ihan satunnaisesti, tosin meillä on lopulta aika vähän napillisia vaatteita. Olen jotenkin ihan äimänä tästä vieläkin.

   Poista
 3. Meillä on kaikista lasten haalareista irronneet kengän ali menevät kuminauhat. Ja yleensä ennen irtoamista ne kerran vähintään katkeavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arg, onpa ärsyttävää. Meillä irtosi toinen siitä aiemmasta haalarista myös mutta siitä irtosi ainoastaan yksi nappi yhdestä lahkeesta. Nyt lähtivät kaikki neljä kävelemään. Kuminauhat ovat tosin edelleen ehjät ja ehjinä varmaan pysyvätkin niin kauan kunnes saadaan ne takaisin paikoilleen. :D

   Poista
 4. Anonyymi4/1/13 23:39

  Oon kuullut, että tehtailla ommellaan vaatteisiin napit koneella. Niihin ei siis tule solmuja ollenkaan, jotka pitäisi napin paikoillaan. Itsellä on myös joka takista napit lähteny vuoronperään. Ehkä sitä joskus muistaisi jo kotiin tuonnin jälkeen ommella ne paremmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jestas, ihan älytön logiikka. O_O Täytyykin tästä lähin alkaa kiinnittää huomiota. Ja nappeja.

   Poista
 5. Anonyymi7/1/13 09:28

  Avokin takista irtos huppunapit yksitellen irti. Siis peräkkäisinä päivinä vielä. Ei muutako ite ompelemaan kiinni.
  Mun takin hihasta irtoaa myös napit. En oo saanut vielä aikaseks ommella kiinni vaikka ensimmäinen singahti jo viime talvena :D
  Tässä pätee sama juttu kuin töissä, muille kyllä tekee mutta itelle ei sitten viitti/jaksa/huvita. Mitenkäs se nyt menikään..suutarin lapsilla ei ole kenkiä :P

  O: lla on ihan sun hymy :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!