20130127

hulavanne on uusi musta?

Olenkohan nyt pudonnut aivan totaalisesti trendikelkasta vai mistä oikein on kyse. Hulavanne, tuo kirkasvärinen sirkusväline, jonka minä ainakin yhdistän lähinnä lapsuuskesiin mökin pihanurmella, onkin yhtäkkiä kaikkien huulilla, lanteilla ja olalla.

Onhan tammikuu tietenkin uusien harrastusten aloittamisen kulta-aikaa, jumppasalit täyttyvät ja juoksutrikoorekit ammottavat alennusmyynneissä tyhjyyttään. Huppari-arvontaankin vastasi aika moni haluavansa kyseisen vaatekappaleen nimenomaan liikuntaan päälle. Mutta mikä on tämä hulahullutus?

Hulavanteilijoiksi tai hooppaajiksi, kuten heistä osa itseään nimittää, ovat julkisesti tunnustautuneet ainakin lukijani Sallamari Mangos for Flamingos -blogista sekä Tirsat-blogin taustalla häärivä Laura. Kaksi on toki vielä aika pieni otanta mutta syy miksi aloin pohtia vanneasiaa syvällisemmin on se, että äsken näin tuossa Lönnrotinkadulla viiden minuutin sisällä kolme eri suuntiin kulkevaa henkilöä vanne olkapäällään.

Mitä tästä voimme siis päätellä? Perseet on ihan passé ja nykyään vedetään siis sunnuntaisen iltakävelyn sijaan vanteet olalle?

Pitäisiköhän minunkin?5 kommenttia:

 1. Ostin viime kesänä sen sellaisen painavamman hulavanteen jonka pyöritys olisi todella tehokasta JOS se ei sattuisi niin saakelisti. Oma vanteeni painaa noin 10 kg ja sitä kun pyörittää niin tuntuu kuin pienet nyrkit moukaroisi kylkiä. Ihan kamala tunne. Paksu toppaliivi päällä sillä pystyi hetken pyörittelemään, mutta siitä nyt sitten on taas tehokkuus kaukana. Mutta tavallinen hulavanne voisi olla kyllä oiva ratkaisu keskivartalon treenaamiseen. kyllähän siinäkin joutuu paljon tekemään töitä keskivartalon lihaksilla.

  VastaaPoista
 2. Siinä ihan siivouskaupan vieressä lönnrotinkadulla on sellainen mesta kuin himo-klubi (nimestään huolimatta tanssi/ryhmäliikuntatunteja järjestävä paikka), ja niillä taitaa olla sunnuntaisin hula-tunteja. Mystery solved? Siellä tais olla kanssa tutustumistunnit järkevän hintaisia & vannetta voi lainata ekalle tunnille jos uskallat mennä kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Mä ostin myös hulavanteen vuosi sitten, sellaisen 1,2 kg painavan. Ekoilla kerroilla sattuu joo saakelisti, mutta sitten kroppa tottuu siihen. Ostin myös semmosen köykäsen lasten hulavanteen, mutta en mä saanut sitä edes liikkumaan :D Eli vähän painavampi oli mulle parempi.
  Kyllä sen tuntee, että veri lähtee kiertämään keskivartalosta, kun sitä jonkin aikaa pyörittää :)

  VastaaPoista
 4. mä oon koukuttanut mun työkaveritkin hulavanteiluun.
  mun vanne eksyi kerran töihin ihan vaan vahingossa ja teki tehtävänsä :)

  VastaaPoista
 5. hahaa, mä saatoin olla yksi näkemistäsi henkilöistä, kuljin Siivouskaupan ohi eilen vanne olalla... Lönkalla on useampikin vannetunti sunnuntaina, sekä tuolla Himolla että Saiffalla (sama opettaja kyllä). Aivan sairaan hauskaa hommaa, vaikka aika pirun haastavaa motorisesti ei kovin lahjakkaalle tyypille. Mukaan vaan! :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!