20121104

yhteistyöstä

Jokainen asiakas ja yhteistyökumppani on hieman erilainen. Toimii eri tavoin, pitää eri asioista. Jollekin voi soittaa keskellä yötä, toiset tapaan tiukasti virka-aikaan. Osa tuntee minut paremmin, joillekin olen vain nimi sähköpostin lähettäjäkentässä. Suurimman osan kanssa yhteistyö on jatkunut kuitenkin jo pitkään, vuosiakin. Silloin kun yhteinen sävel löytyy, on kaikkien etu, että jatketaan tutulla tiimillä ja yhdessä rakennetuilla toimintamalleilla.

 Long, long time ago...

Sitten on niitä joista ei enää tiedä mihin asiakkuus ja yhteistyö loppuu ja mistä vapaa-aika ja ystävyys alkaa. Joidenkin kanssa se sävel ulottuu pelkkää työskentelyä pidemmälle ja toisaalta se muunkin yhteisen löytäminen parhaimmillaan vain buustaa sen työnkin tekemistä. Eräs tähän kategoriaan lukeutuvista asiakkaistani ystävistäni on minulle tuttu jo Amsterdamista vuodelta 07. Samalta vuodelta jolloin aloitin ensi kertaa bloginkin pitämisen.

Mikä nostalgiatuulahdus!

Tämä eriskummallinen britti-DJ on uskomaton sekoitus ammattitaitoa ja niin päätöntä impulsiivisuutta ettei mitään rajaa. Hänen kanssaan puhutaan nimenomaan asioiden buustaamisesta. Siitä, että molemmat antavat oman panoksensa ja lopputulos on eksponentiaalinen. Kun tapasimme ensimmäisen kerran, olin vasta urani alkutaipaleella ja rämmin siellä itsensälöytämisen suossa. Lämmöllä katson tänä päivänä niitä silloin tehtyjä tempauksia ja töitä. Niissä näkyy paljon nuorempi ja kokemattomampi minä mutta sama rakkaus graafisen alaan kuin nykyäänkin. Sama palo tehdä.

Lisää historian siipien havinaa!

Mahtavinta tässä kaikessa on se, että me olemme jatkaneet yhdessä työskentelyä enemmän tai vähemmän kaikki nämä vuodet. Ja se sama inspiroiva kaahotus jatkuu. Eräs viimeisimmistä töistäni hänelle oli hänen oman uuden yrityksensä logo. Ko Kreate antaa visuaalista konsultaatiota ja jossain vaiheessa prosessia minun oli pakko kysyä, että miksi hitossa hän ei suunnittele logoaan itse, yrityksen toimenkuvan huomioonottaen. "You know me better than me." Korulauseen taustaksi on pakko sanoa, että perustelulla on vinha perä. Me olemme työskennelleet niin tiivisti kuin voi yhdessä työskennellä, olematta minkään sortin pariskunta suhdemielessä. Kyllä siinä oppii matkan varrella yhtä sun toista toisesta.
Suunnittelemassani logossa yhteistyö on myös pääosassa, siitä tässä yrityksessäkin on kyse. Merkkiosassa on kaksi k:ta, paitsi Ko Kreaten nimestä, myös kertomassa siitä että ilman toista ei synny tuota yhteisvaikutelmaa kolmiulotteisuudesta. Yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi. Yhdistä voimasi ja saat enemmän. Tämän nykyisen blogini ensimmäinen postaus koskee tätä samaa henkilöä. Omalla tavallaan ympyrät sulkeutuvat koko ajan. Ja uusia piirretään samaan aikaan.

Tällä hetkellä teemme nimittäin jälleen yhteistyötä ja jotain vielä suurempaa. Ainoa Graphic Designin ja Ko Kreaten ensimmäinen virallinen yhteistyöprojekti näkee pian päivänvalon. Siihen liittyy tiikereitä, öisiä keskusteluja ja eräs Amsterdamin sydämessä sijaitseva yökerho. Hän halusi minut tähän projektiin, koska "You know Amsterdam and Amsterdam knows you." Miten minä muka voisin kieltäytyä.

Arvatkaapa kuka selaa juuri sydän läpättäen loppukuun lentoja ebookers.comista.

4 kommenttia:

 1. Huuu, meni ihan vilunväreet!

  VastaaPoista
 2. Vitsit, että sun elämä on jännää! Terveisin kateellinen kolmekymppinen perheenäiti itäisestä Suomesta :)

  VastaaPoista
 3. Oh, mä muistan sen sun vanhan blogin! Vieläkö se on jossakin luettavissa ja jos ei, niin saisko sitä jonnekin luettavaksi?
  Se on niinkuin hyvä kirja jonka haluaa lukea uudestaan aika ajoin (vai aika-ajoin ei ainakaan aikaajoin :P).

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana teksti. Onnekas elämä, jossa saa tehdä rakastamaansa työtä.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!