20121023

talo numero 29

Rakkaudella ja parilla haavallakin kasattu kompleksi eli Projekti Nukkekoti valmistui O:n syntymäpäivää edeltävänä yönä. Enemmän tai vähemmän pidemmän ajan projektina ollut kokonaisuus ei ole loppujen lopuksi ihan niin viimeistelty kuin ajattelin sen olevan eikä ihan niin yksityiskohtainen kuin matkan varrella suunnittelin mutta se tuo omistajalleen iloa joka päivä ja se on pääasia. Ja nyt sain vihdoin aikaiseksi kuvatakin koko pytingin teillekin valmiina.Talo numero 29 on leikkijästä riippuen yhdessä tai kahdessa kerroksessa ja melkein kaikki alkupisteestä pistetty uusiksi varsinaisia rakenteita lukuunottamatta. Pientä pintaremonttia on siis ollut ohjelmassa yhtenä sun toisenakin päivänä yönä. Uskollinen ystäväni DC-fix on ollut suurena apuna niin shakkiruutulattioissa kuin keltaisissa seinissäkin.Pienen katonpalasen sekä etupuolen seinien syvennykset sutaisin liitutaulumaalilla, kaikki puuosat on maalattu valkoisiksi portaita ja ikkunaluukkuja lukuunottamatta. Suoraan sanoen alunperin minua harmitti kun huomasin, etten purkamatta aivan atomeiksi pääse noihin luukkuihin käsiksi ja jouduin jättämään ne punaisiksi mutta loppujen lopuksi kun kalusteetkin ovat paikallaan, sopii väri mainiosti samaan sekamelskaan. Portaiden kanssa oli hieman sama juttu, yritin sekä maalata, että peittää niitä DC-fixillä mutta kumpikaan ei oikein ottanut tulta alleen joten annoin olla.


Lattiaruudutus on oma suosikkini, se tuo heti perusmökkiin sellaista särmää, jota lastenhuoneeseen kaipasinkin. Numerot löytyivät samalla reissulla kun kalustemaalikin, pitäähän talolla nyt oma numero olla.Mummun kirpparilta löytämät Ikea-kalusteet ovat kuin tehtyjä tähän vähän tukevamman mittakaavan tupaan ja kirkkaat värit pääsevät oikeuksiinsa mustavalkokeltaisessa kokonaisuudessa. Lisäyllätyksenä ihana Spatz Kaksin kaunihimpi-blogista laittoi vielä viestiä, että olisiko O:lla tarvetta työpöydälle ja tuolille, jotka heillä lojuvat ylimääräisenä. Niinpä kalustevarasto karttui vielä hieman lisää alkuperäisestä. Suurkiitos! Kovassa käytössä ovat olleet siitä asti kun ne kirjekuoresta esiin kaivettiin.
Terassinnurkkaan kaivoin omista kätköistä maalaustelineen ja pari minitaulua. O oli sitten oma-alotteisesti käynyt piirtämässä pohjiin. Eiväthän ne nyt tyhjinä siellä voi lojua. Tauluissa on kuulemma kissoja.Siellä se siis on, täynnä elämää nyt jo. Talo numero 29. Välillä meinasi usko loppua koko projektin kanssa mutta sisulla loppuun asti kun oli kerran aloitettukin. Raksavaiheita voit käydä kurkistamassa täällä, täällä, ja täällä. Millaisia nukkekoteja teillä on?


10 kommenttia:

 1. Ihan huippu nukkekoti. Meillä myös DIY-settiä, muttei lähellekään mitään näin tyylipuhdasta ja modernia :)
  Perinteinen Lundby, johon on itse tehty pääosin kalusteet tyttären suunnittelun ja maun perusteella. Tapetit olisin halunnut vaihtaa tai tuunata mutta hän ei siihen suostunut...
  http://fieldtraps.blogspot.fi/2012/07/nukkekoti.html
  Pikkuveljen leikeissä on pahvista hetken iloksi askarreltu hökkeliviritys, josta lapset eivät suostu hankkiutumaan eroon millään.
  http://fieldtraps.blogspot.fi/2010/05/leikkihuonetta.html
  Äiti saa sitten varmaan joskus toteuttaa oman visionsa nukkekodista kun lapset eivät ole enää leikki-iässä ja häiritsemässä projektia... olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja tehdä myöskin salaa öisin, niin olisi saanut sellaisen kuin itse haluaa ;)

  VastaaPoista
 2. Meidän nukkekoti on vaiheessa, koska sitä ei saa neidin leikeistä varastettua kuin yön pimeinä tunteina. Ja silloin tuppaan nukkumaan. :D

  Hyvä että kalusteet löysivät perille!

  VastaaPoista
 3. Voi apua, kuinka ihana nukkekoti! Ihan kateeksi käy, olisipa itselläkin tuollainen. :----)

  VastaaPoista
 4. Mulle tulee ihan itse rakennettu nukkekoti, kunhan se valmistuu. Oli ihan pakko osallistua kansalaisopiston kurssille, kun sellaisen bongasin, vaikkei tyttö ole vielä lähelläkään nukkekoti ikää.

  Malliltaan on Lundbyn mallinen, tietenkin omien rakennustaitojen puitteissa. Kovasti odotan jo, että pääsen sitä sisustelemaan :)

  VastaaPoista
 5. Aivan MAHTAVA! Leikkiikö tuolla O vai...?

  VastaaPoista
 6. Saako kysyä miksi juuri numero 29 vai onko ihan sattumaa? :)

  VastaaPoista
 7. U P E A. Olen ihan hämmästynyt, niiiin hieno.

  VastaaPoista
 8. Siis vau! En oo ikinä tykänny nukkekodeista mutta tuo on hieno! Innostuiskohan pojat jos tommoisen tekaisisi kakkoselle kakkossynttäreille? ;)

  VastaaPoista
 9. IHana! Meikän nukkekoti on ihan itselle tehty, ja tooosi vaiheessa vielä... (ja sitä saa lapset vain katsoa;) ) KUn tän nykyisen sais johonkin kuosiin, pääsisi tekemään jotain minimalistisen musta-valko-keltaista modernia taloa, just niin kuin O:lla:) www.paulakum.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!