20121008

O:n kokeilevassa keittiössä

Juhlaputkesta on palattu arkeen ja sateisenharmaan maanantain valo- ja väripilkku on ehdottomasti heti  paikkansa lunastanut syntymäpäivälahjaksi saatu leikkikeittiö. Reaaliaamiaisen jälkeen sännättiin heti laittamaan ruokaa punaiset padat ja pannut kolisten. O on kokkauspuolella aika luova, P:lle on tarjottu mm. sinistä salaattia ja minä sain tänään paistetun kananmunan viinirypäleillä. Banaani ja sellerikin ne yhteen sopii ja kukapa nyt ei laittaisi keksejä sienimuhennoksen sekaan tai jäätelöannosta uuniin.
Keittiön saapuminen ei tullut meille yli metrin mittaisille yllätyksenä, joten me haalimme erilaisia ruoanlaittoon tarvittavia aineksia ja välineitä O:n lahjapaketteihin. Ikean pehmoruokien ja parin Tukholmantuliaisvoileivän lisäksi kirjahyllyyn ilmestyneellä ruokahyllyllä on mm. mahtavia Ombrellinosta löytämiäni puuvihanneksia ja hedelmiä sekä sinikeltaisen ruotsalaisvahvistuksen aidon näköisiä minikokoisia pannuja ja kasareita, höyrytyskattilaa unohtamatta. Matchaavat punaiset toi lahjaksi Mammi.
Jo aiemmin lahjaksi saatu muumiastiasto on myös kovassa käytössä. Itse kartutin kokoelmaa vielä muutamalla punavalkoraitaisella purkilla, jotka sopivat punaisten keittiökalusteiden kanssa hauskasti yhteen. Tiskiallaspuoli tuli sekin lahjaksi, kummisedältä, ja siellä tiskaantuvat niin salaatinlehdet kuin liemikauhatkin sulassa sovussa.
Oletko muuten koskaan kokeillut laittaa voileivälle juustoa, metwurstia ja kakkuviipaletta?


2 kommenttia:

  1. Voileipä kakkuviipaleella kuulostaa vielä ihan järkevältä verrattuna siihen, että eräs tuttu tyttö paistoi uunissa muumipappaa... :D Mielikuvitus on mahtava juttu!

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!