20121031

making of extempore halloween

Tiedätkö sen hetken ja tunteen kun on kotona virttyneissä verkkareissa, kohmeisesti flunssaisena ja juuri päättänyt, että tämän seuraavan teekupillisen jälkeen voisi hautautua sohvalle viltin alle. Se on juuri täsmälleen se hetki jolloin hyvä ystävä soittaa ja kysyy, että lähdetäänkö Halloween-kemuihin, meillä on nimet listassa.Sanoin tietenkin kyllä, kunnes minulle valkeni sen tarkoittavan sitä, että muutaman tunnin sisällä pitäisi olla täydessä tällingissä, naamiaisasussa ja keskustan hyytävässä pakkasessa. Minusta on ihanaa laittautua ja revitellä meikillä, hiuksilla ja vaatteilla silloin kun siihen tilaisuus tarjoutuu mutta useimmiten ne vaativat hieman etukäteissuunnittelua tai ainakin jonkin asteisia tarvikehankintoja. Kaikki ärjyimmät teinivuosien hiuslisäkkeet, tekoripset ja kosmetiikka joilla niitä fantasiameikkejä on aiemmin toteutettu, ovat aikojen saatossa kadonneet mystisesti joten saatavilla oli ihan normaali meikkipussin sisältö.Ja tietenkin juuri silloin kun on kiire ja mitään kunnollisia välineitä sellaisen tekemiseen ei ole saatavilla, on pakko yrittää kyhätä (minua jo aiemminkin viehättänyt) sugar skull -henkinen naama. Tai ainakin jotain hyvin etäisesti sitä muistuttavaa. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen. Rikoin varmaan joka ainoaa tällaisen meikin tekemisessä olevaa sääntöä, suuntaa tai koulukuntaa vastaan kyhätessäni kaiken  tavallisista luomiväreistä ja liian pehmeillä rajauskynillä.Suttaa, pyyhi, suttaa uudestaan, pyyhi uudestaan. Kas siinäpä slogan tälle projektille. Pehmoisen rajauskynän viivat levisivät milloin mihinkin suuntaan ja sormilla tuputeltua luomiväriä oli kroonisesti väärässä paikassa. Viivat ovat huteria ja liian paksuja. Tarkoitus oli alunperin tehdä kokonaan mustavalkoinen meikki mutta musta glitter-luomivärini ei löytynyt kertakaikkiaan mistään joten pääväriksi nousi lopulta likainen kulta sen sijaan. Sieluni silmin olin tietenkin nähnyt sellaisen terävällä, hyvällä tussilla tehdyn taidokkaan kuvion ja päädyn loppujen lopuksi kellon juostessa tekemään edes jotain.Lopputuloksen kuorrutin pöyheällä nutturalla, jonkun pressikassin uumenista löytyneellä hiushärvelillä, kasalla ketjua kaulassa ja ikivanhalla korsetilla joka näin leveyssuuntaan vuosien varrella kasvaneena on varmaan istunut paremminkin joskus.
Tuntikausien uurastuksen jälkeen, matkalla keskustaan on tietenkin juuri täsmälleen se hetki kun muistan, että minähän sain juuri työn puolesta sellaisen tussirajauskynän.

Miltä sinä näytit Halloweeninä? Vai suunnitteletko vasta tulevalle viikonlopulle jotain?

///

Aiemmat kuvat koko lookista täällä.

11 kommenttia:

 1. Hienohan siitä tuli. :) Istun täällä itse tällä hetkellä vähäsen gorena zombie-Alicena Wonderlandista.

  VastaaPoista
 2. Hienoa!

  Valitettavasti ei halloweenjuhlia minulle tänä vuonna :/

  VastaaPoista
 3. Ui miten siisti, naaman maalaaminen on kyllä hauskaa puuhaa kun saa luvan kanssa vetää överiksi!

  Itse olin viime viikonlopun Halloween-pirskeissä Ring-elokuvien Sadako: http://goingtorain.blogspot.fi/2012/10/this-is-halloween-sadako-ring-elokuvista.html
  Harmi kun kuvallinen todistusaineisto jäi taas vähän vähiin.

  VastaaPoista
 4. Wow! :) Itse osaan laittaa naamaan hädin tuskin ripsiväriä, tuollaista luomusta en lähtisi edes yrittämään. Upea mun mielestä!

  VastaaPoista
 5. http://koti.phnet.fi/petripaavola/kekripyhainpaivahalloween.html

  Halloweenin juuret ovat muinaisessa Babylonissa.

  VastaaPoista
 6. Meillä on vasta lauantaina luvassa Halloween-kemut ja tänä vuonna menin sieltä mistä aita on matalin...harmaat pitkät hiukset,harmaa parta ja harmaa kolttu...arvaatko?
  No Gandalf Harmaa tietysti;)

  VastaaPoista
 7. Ei uskoisi että tuo maskeeraus on ihan lonkalta tehty, niin hieno se on!

  VastaaPoista
 8. Kynä kuin kynä, tämä on kyllä tosi upea meikki! Jo ensimmäisellä kerralla nappasin yhden kuvan inspiskansiooni, nyt piti ottaa toinenkin. :) Ja vielä parempi kultaisena kuin kokomustana. Vau.

  VastaaPoista
 9. Hienon näköistä! :) Käy kateeksi, kun oma halloweeni jäi vain sille tasolle, että koiralle tuli puettua asu :D

  VastaaPoista
 10. Meillä myös suhtaudutaan halloweeniin varsin vakavasti, tässä kuvat meidän perheen halloween lookeista http://limudisco.blogspot.fi/2012/11/hyvasti-halloween-ensi-vuonna-taas.html
  tosin hieman vähemmän hienostuneet nämä meidän maalaukset!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!