20120901

välitilassa

Kuten vihjailin, erinäisiä muutoksia on tulevaisuudessa luvassa. Paljastetaan nyt sen verran, että työhuoneeni muuttaa vihdoin vähän lähemmäs kaikkea actionia tuonne Helsingin keskustan tuntumaan. Lokakuun alusta lähtien minut löytää Lönnrotinkadulta. Muutos on suuri ja ihana mutta käytännön toteutus vaatii toki vielä hiomista. Mitä ja miten pakata kaikki tarvittava. Mitä pitäisi jättää kotiin, mitä siirtää uusiin tiloihin.

Kamalinta on olla välitilassa, jossa muutto on jo varmaa mutta aikataulu on vielä auki. Täällä tutussa työhuoneessa ei kannata enää satsata, järjestää ja sisustaa kun kohta kaikki muuttuu. Uudessa paikassa ei pääse vielä mittailemaan saati kalustamaan, edellisen työskentelijän arkistokaapit (ja kaikki muutkin tavarat) kun ovat vielä tiellä. Vähän kävin kuitenkin jo eilen silmäilemässä, myönnän.

Välitilassa on myös monta projektia. On viilailtava vanhoja valmiiksi jotta pöydällä on tilaa uusille. Tosin pöydän siivoaminenkin tuntuu jo vähän turhalta kun kohtahan se pitää tyhjentää kuitenkin. On vaikea priorisoida koska kaikki projektit ovat yhtä kiinnostavia ja kutkuttavat aivonystyröitä yötä myöten niin ettei malta nukkua.

Syksy on välikautta myös aikataulullisesti. Siinä missä osa asiakkaista hiljenee melkein totaalisesti saatuaan kaiken kesän aikana valmiiksi, alkavat toiset vasta aktivoitua. Kalenteri on täynnä mutta siellä on myös omituisia aukkoja. Lisäksi sinne on buukattu niin uusia tuulia etten itsekään meinaa pysyä mukana. Kuun puolivälissä on mm. luvassa yllätysmatka Tukholmaan. Istun varmaan lentokoneessakin uuden työtilan sisustusta päässäni suunnitellen. Löytääkseni tasapainon en panisi pahakseni paria shoppailuvinkkiäkään kyseiseen kaupunkiin.

Siirtymävaiheessa on toisaalta myös puolensa, on annettava henkisesti aikaa hienoillekin muutoksille. Totuteltava uuteen elämänrytmiin ja erilaisiin oloihin. Halusin itse lykätä virallista muuttoa lokakuun alkuun jotta saan aikaa ajatella. Ja tietysti myös konkreettisesti muuttaa. Kokemuksesta muistan, että vaikka kuukausi tuntuu nyt pitkältä ajalta kun se on vasta alussa, menee se lopulta niin nopeasti ohi ettei ehdi huomatakaan.

Yritän kynsin ja hampain pysytellä nykyhetkessä vaikka se näiden mullistusten keskellä onkin vaikeaa. Välitilassa pysytteleminen hyppäämättä kummallekaan puolelle on raskasta. On päästettävä irti vanhasta totutusta ja tehtävä komea ilmalento uuteen tuntemattomaan. Ja pystyttävä vielä hetki sietämään kaaosta jota ei kannata siivota, tavaroiden epäjärjestystä joka ulottuu ajatuksiin asti ja jokaiseen projektiin sivuääneksi tunkevia sisustus- ja tulevaisuuden suunnitelmia joiden sekaantumista asioiden kulkuun ei voi estää.

3 kommenttia:

 1. Tukholmassa Urban Outfitters (Röda Kvarn Cinema, Biblioteksgatan 5) ja jos vain kukkaro kestää niin siellähän on parikin Desigualia.

  Mutta kiva saada sut ytimeen ;) Kutsu kylään kun sopii!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä muuttopuuhiin :)

  Tukholmavinkiksi annan www.lagerhaus.se josta ainakin itse olen nettikaupan perusteella halunnut jo pitkään vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 3. On varmasti huikea juttu muuttaa, kun on tottunut työskentelemään kotona. Onnea uuteen elämän vaiheeseen. Muista sitten myös jättää - ainakin suurin - osa töistä sinne varsinaiselle työpaikalle, tai yritä ainakin. ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!