20120910

suosikkisetti sinikeltaisilta sivuilta

Koska puolet makuuhuoneemme seinäpinta-alasta on tällä hetkellä peitetty sinikeltaisen sisustusjätin laatikoin, päätin ottaa haastevammasta huolimatta kopin ihanan Aniliinin heittämästä Ikea-haasteesta. Laatikothan odottelevat, että P toipuu tarpeeksi ja alkaa taas olla ikeakalusteenkokoamiskunnossa. Olen tosin melko varma, että P varmaan pyytää lääkärintodistusta siitä, ettei missään nimessä ole vielä siinä kunnossa. Pitkään pitkään aikaan.


Laatikot ovat nyt kuitenkin sikäli olennainen osa tätä haastetta, että tarkoituksena on listata kolme suosikkia ja yksi hitti Ikean uutuuksista. Omista suosikeistani kaksi näkyy jo kuvassa jonka nappasin tuolta ihanan eleettömästä ja tyylikkäästä makuuhuoneestamme jonne laaja pahvipinta-ala tuo mukavan lämpimän ja orgaanisen säväyksen. Tai no, pilkkulakanoiden lisäksi se toinen on tietenkin vielä siellä pahveissa mutta listan kaksi ensimmäistä sijaa vievät ehdottomasti nuo mahtavat pellavalakanat upealla minimalistisella printillään sekä tietenkin erikoiserä Malm-lipastoa peilipintaisena. Siis tuo tuolla laatikossa. Toisessa laatikossa on klassikkosarja Bestå:n tv-taso, se pääsee nukkekotia kannattelemaan mutta ei se ei nyt liity tähän.


Peilipintaisen Malmin ja pilkkulakanoiden lisäksi oma kolmas suosikkini on ehdottomasti metallinen pieni sivu- tai sohvapöytä pyörillä. Voisin kuvitella tämän niin kotiin kuin tulevalle työhuoneellekin, Råskog-tarjoiluvaunun kaveriksi.

Hitiksi ennustan joko jotain yllä mainitsemistani suosikeista (mielestäni niissä kaikissa on hittipotentiaalia) tai sitten koko uutta Hektar-valaisinsarjaa. Industrial-henki on henkinyt jo jonkin aikaa joka suunnasta (eikä vähiten omassa haavemaailmassani ja haavetyöhuoneessani) ja selkeä, hieman pehmennetty muotokieli vienee vielä monia sydämiä.

Etenkin PS-mallisto tuntuu vuodesta toiseen viehättävän, siinä on jotenkin ajan hermolla olevia ratkaisuja ja allekirjoittaneeseen vetoavaa leikkisyyttä. Sen sijaan Ikean sivuilta etsiminen ei edelleenkään ole kovin ajan hermolla, uutuuksia ei näemmä löydy enää ollenkaan yhden namiskan alta, mikä näin uutuuksiin keskittyneen haasteen tai ylipäätään uutuuksista kiinnostumisen kannalta oli hieman hankalaa. Lisäksi mainitsemiani pilkkulakanoita en onnistunut enää löytämään sivuilta kuin tummemmalla myyrän-ei-minkään-värisellä pohjalla ja tuplamallina, noista valkoisista ei näkynyt pilkkuakaan ja siksi kierrätin itse ottamani kuvan niiden kohdalle.

Haastan kuitenkin haasteen suorittamiseen liittyneistä haasteista huolimatta mukaan leikkiin myös Lapsellista-Sascian ja Oi mutsin joista molempien tiedän vierailevan Ikeassa ja jokerina pohjalla Paperiliittimen Riikan jonka Ikea-suhteesta en tiedä vielä mitään mutta palan halusta kuulla.

Kuvat pilkkulakanoita ja laatikoita lukuunottamatta lainattu kauniisti niiaten Ikean sivuilta.

7 kommenttia:

 1. hah, mä kun kävin taannoin esikoisen (kohta 10v) kanssa ikeassa niin kun ihastelin tuota peili-malmia huonekalunäyttelyssä, jätkä totesi "turhan blingi. ja sitäpaitsi tuohon jää törkeet sormenjäljet". testasin, jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, mietin itsekin, että se on siinä rajalla, että onko liian blingi vai ei. Päätin, että tarvitsen tämän verran blingiä elämääni, sormenjälkien uhallakin. :D

   Poista
  2. no se on vaan kunnon mikrokuiturätin paikka! mutta että mun poitsu oli käytännöllisempi kuin minä, ei oo todellista :D

   Poista
 2. onhan tuo peili-malm hieno, mutta en tiedä onko sulla jo kokemusta noista malm-lipastoista muuten? mmun kokemus valitettavasti on se että ovat aika hepposia: laatikoiden pahvipohjat ja takaseinä eivät kestä juuri mitään ja maalipintaan on tullut kulumia ja naarmuja ihan törkeästi vaikka lipasto on vain pari vuotta vanha (toisaalta tätä tuotetta ei ilmeisesti ole tarkoitettukaan kestämään kauempaa). mutta toivottavasti sinun yksilösi osoittautuu paremmaksi!

  ja sori nyt kun olen nillittävä anonyymi, on vain niiiin paljon huonoja kokemuksia noista malmeista (itsellä ja muilta kuultuna) että en saa pidettyä suutani kiinni. mielestäni tuo on aika törkeän hintainen myös (verrattuna muihin vastaaviin malmeihin jotka maksavat 69e) että miettisin tosissaan pitkään, onko tuo peilipinta sen väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki kommentoida ja kertoa. Minulla ei itseasiassa ole Malm-lipastosta aiempaa kokemusta. Uskalsin budjetoida tähän malliin koska peilijäljitelmäpinnan takia rakenteita on vahvistettu normaalista huomattavasti ja laatikostojen kiskoissa on pieniä muutoksia jotta ne jaksavat kannatella tuon peilipinnan tuoman lisäpainon.

   Varsinainen kestäminen käytössä jää kyllä nähtäväksi, toivon, että tämä ei ole maanantaikappale ja hinnastakin olen sikäli samaa mieltä, että kyllä se kieltämättä kirpaisi minunkin kukkarossani aika reilusti.

   Asiallinen kommenttihan tämä oli ja mielenkiinnolla kuulen kyllä lisääkin, muistakin himoitsemistani Ikea-kalusteista. Meillä olevista tällä hetkellä osa on kestänyt valtavan hyvin ja osa ei niin hyvin, hajonta on itseasiassa aika suurta.

   Poista
  2. kiva että et ottanut itseesi, tarkoitus ei tosiaan ollut dissata ostostasi mutta olen vain hyvin pettynyt tuohon omaan valkoiseen malm-lipastooni. ehkä siis kannattaa olla kaukaa viisas ja sijoitta lipastoon jotain kevyempää tavaraa, ja miksei tietty esim. jo saman tien vahvistaa niitä laatikoita jotenkin (jesari?). laatikot sinänsä ovat tukevia, mutta ainakin noissa muissa malleissa ongelma on se vanerinen takaseinä ja laatikoiden pohjat, jotka eivät kestä juuri mitään ja putoavat sieltä takareunasta heti. mutta toivottavasti tähän asiaan on kiinnitetty tuossa peili-mallissa huomiota.

   allekirjoitan kyllä tuon kommenttisi hajonnasta laadun suhteen, ikeasta saa hintaansa nähden ihan uskomattoman hyviä ja kestäviäkin tuotteita.

   Poista
 3. Ei nyt jostain syystä anna linkittää tähän, mutta sieltä löytyy Ikean sivuilta lakanat kun avaat sen tuplakoon väärän värisenä ja vaihdat speksit sitten vetolootista. :) olen todennut tämän monia monia monia tuotteita etsiessäni.. Mielestäni melkoinen lapsus.. Että eri kokoiset ja väriset saman mallin jutut ovat ilmeisesti vain ja ainostaan yhden reitin takana.. Melko moni juttu jäänee juuri samaan ansaan.. :P mutta tämänkin naputteluajan olisin voinut käyttää palautteen antamiseen heille .. :D

  Malmista sen verran, että niissä laatikoissa on varmaankin joku painorajoitus jonka ne tavaraa kunnolla kantaa kiskoilla.. En tiedä, mutta luulisin, koska mulla on osassa laatikoita pelkkiä kevyitä vaatteita ja laatikot toimii aivan hyvin ja ne laatikot jotka olen täyttänyt jumalattoman painavilla valokuva-albumeilla tuntuu että tippuu kiskoiltaan joka kerta kun avaa... Ja uutena ennen painolastia toimivat siis hyvin nekin.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!