20120914

purkinpiirtäjä

Olen siinä mielessä ennalta arvattava, että kun Paulig julkisti tämän vuoden kuvitetun kahvipurkkinsa niin pitihän se heti käydä hamstraamassa. Aiemminkin on ollut hyviä purkkivuosia, meiltä löytyvät yhtä vaille kaikki muutkin sarjan purnukat. Jos jollain on se Sanna Manderin kuvittama vaaleansininen viime vuodelta niin se saisi meiltä hyvän kodin lajitovereiden seurasta, en tiedä mikä mielenhäiriö minulle on tullut kun olen jättänyt sen kauppaan.

Tämän vuoden peltirasia piristää keittiötä (ja sopii myös verhoihin!) marjapuuron eri sävyissä ja sen aiheena on matka. Kuvittajankynää on tällä kertaa heilutellut Lotta Nieminen. Purkin kanssa poseeraa Tukholmantuliainen minulle itselleni, ihana lintumuki jonka kuvitus on myös mukaansatempaavaa sorttia ja ruotsalaisen kuvittajan käsialaa.


Kaikkein hauskinta on kuitenkin se, että arvailin tänään aiemmin kuka mahtaa olla ensi vuoden suunnittelija. Tähän asti jälki ja ideat ovat olleet ihanan raikkaita ja valitut kuvittajat myös hyvällä tavalla yllättäviä. Saatuani purkin pöydälle, huomasin sähköpostissani Pauligilta tulleen tiedotteen, jossa kerrotaan, että ensi vuoden purkin voit suunnitella vaikka sinä.

Paulig järjestää nimittäin avoimen suunnittelukilpailun ja arvovaltaisen raadin tiukasta seulasta läpi  luikahtaneet viisi parasta ideaa pääsevät hermojaraastavaan yleisöäänestykseen. Minun tekisi kovasti mieli osallistua myös, en tiedä riittäisivätkö rahkeet lähellekään kärkiviisikkoa mutta rakkaudesta kahviin haluaisin ainakin kokeilla tarttua näin ihanaan haasteeseen. Lisätietoja ja ohjeita kilpailusta täällä.

Miten on? Kenen kuvittajan haluaisit taituroivan ensi vuoden kahvinsäilyttimen? Aiotko osallistua itsekin? Millainen purkin sinun mielestäsi pitäisi olla?

12 kommenttia:

 1. tuo lintumuki on vallan ihana. hivelee teekuppikeräilijän silmää :)

  VastaaPoista
 2. Minulla pölyttyy kaapissa tuo Sanna Manderin sininen purnukka ja postitan sen ilomielin sinulle jos pääsee ihan käyttöön, heitä vaikka mailiin osoite minne laitan tulemaan. :) Suunnittelukilpailunkin pistän pohdintaan. Sellainen harmaasävyinen kaunistus, mielikuvitukselle varaa jättävin ja arvoituksellisin graafisin kuvioin varustettu purnukka sopisi kavereineen tälläisen sisustuksessa värirajoitteisen keittiöön. :P

  VastaaPoista
 3. Hitsinvitsi, just yks päivä mietin, että minkälaisen kahvipurkin sitä itse kuvittais, jos tsäänssi olis. Ehkä tuohon on pakko siis osallistua, jos vain aikaa jostain löytyy.

  VastaaPoista
 4. no tottakai sä siihen osallistut! Ja täällähän on ties kuinka monta äänestäjää sitten kun sinne asti päästään ;)

  VastaaPoista
 5. Haluaisin seuraavan kahvipurkin olevan pelkistetympi ja tummansävyinen, retrovivahteella tietenkin. Tiedän, että osaat suunnitella sellaisen ;)

  VastaaPoista
 6. Osallistut tietysti!

  Itsellä ei välttämättä ole taitoja kilpailuun saakka vaikka visio löytyy....
  mutta mistä sitä koskaan tietää. :D

  VastaaPoista
 7. Osallistu ihmeessä!!! Oot niin taitava :)

  Newbie

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo muki, olisiko sen kuvittajasta saatavissa lisää tietoa?
  Ja ehdottomasti osallistut Pauligin suunnittelukilpailuun!

  VastaaPoista
 9. Osallistut tietekin, mahiksia sinulla on kyllä vaikka voittoonkin asti! :)

  VastaaPoista
 10. Toivoisin, että osallistut! Väreiksi toivoisin keltaista (sitä ei nuissa purkeissa vielä ole ollut) ja senhän saisi näppärästi yhdistettyä mustaan ja harmaaseen. Raitoja ehkä ja jotain... no, enminätiiä, sinä olet kuitenkin lahjakas, joten anna palaa :)

  VastaaPoista
 11. Tää on kyllä niin ihana purkki! Harmittaa ihan hurjasti, etten ole aiemmin näitä älynnyt ostaa. Tyhmä minä. Mutta joo tohon kilpailuun kyllä on pakko osallistua. koulun sähköpostista tulikin kutsu tähän.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!