20120918

ihastusjatkumo

Jotkut ihmiset tuntuvat pääsevän suunnittelussan niin syvälle minun pääni sisälle ettei mitää rajaa. Ja samaan aikaan vielä ylipäätään tosi pitkälle. Vuosia sitten Ofelia Marketissa eräällä pöydällä oli laukku, jonka materiaalina oli käytetty vanhaa sähkökaaviopaperia. Hullaannuin ensi näkemältä. Kävin silittelemässä tuota ihanuutta monta kertaa ja lopulta ostin sen mukaani. Suunnittelija kertoi haluavansa venyttää materiaalin rajoja ja tukea kestävää kehitystä ja ekologia arvoja hyödyntämällä jo olemassa olevaa materiaa pelkän uuden tuottamiseen sijaan. Ja hei oikeasti, sähkökaaviolaukku!


Niin se aika rientää ja tänään minut oli kutsuttu kello 16 Lasipalatsille, samaisen suunnittelijan Pop up -putiikin avajaisiin ja tässä välissä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Se sama ensi-ihastus on kuitenkin tallella ja vuosien varrella Mari Himmanen osuvasti nimetyllä First Crush -merkillään on hurmannut minut jo monta kertaa, aina vain uudestaan. Mari on siitä uskomaton tyyppi, että joka kerta kun maailmankaikkeus tuo meidät yhteen, hänellä on esitellä jotain uutta joka on kuin suoraan minulle suunniteltua. Varsinainen ihastusjatkumo.


Siitä mainitusta Ofeliastakin ehti kulua vuosi tai kaksi kunnes tiemme kohtasivat taas Design Marketilla ja silloin Marin rekissä roikkui jotain, joka vieläkin sykähdyttää minua. Kahdesta kierrätetystä miesten kauluspaidasta ommeltu pussihelmainen hemaiseva mekko jossa on paitsi tyyliä, myös ideaa. Tilasin siltä seisomalta mekosta oman mittatilauskappaleeni ja edustin se päällä mm. ystäväni tohtorinväitöstilaisuudessa. Rea-nimeä kantava mekko on oivaltava, kaunis, käytännöllinen ja ihana. Se on myös First Crush -merkin tunnetuimpia vaatteita ja vilahti myös Palonin syysnäytöksessä, jossa yllättäen jälleen Marin kanssa jälleen törmäsimme.

Kuva vuosien takaa.

Koska olimme tasaisin väliajoin törmänneet sattumalta ja koska paloin halusta kuulla uusimmista tuulista, Palonissa tapaamisen jälkeen sovimme treffit Marin yhdistetylle työhuoneelle ja putiikille Punavuoreen ja kuinkas ollakaan. Siellähän se seuraava ihastusvaate odotti. Malliston uusimpia tulokkaita oleva aukollinen tunika, joka suorastaan huutaa päästä minun työvaatteekseni. Tajusin nimittäin tässä ihan hiljattain, että se työhuoneen muuttaminen kotoa pois tarkoittaa myös sitä, että minun pitää alkaa olla töissä hieman ihmismäisemmän näköinen ja pukeutunut esimerkiksi muuhunkin kuin yöpaitaan.


Kuva tänään.

Tunika on nyt kuulemma työn alla ja tänään avajaisissa olin pukeutunut yöpaidan sijaan samaiseen Rea-mekkoon jonka ostin vuosia sitten ja minusta on uskomatonta miten pienillä asustemuutoksilla se sopii edelleen niin arkeen kuin juhlaankin. Ja vuosienkin jälkeen juuri minun vaatekaappiini. Korkokenkien kanssa tukka väkerrettynä efekti on aivan erilainen kuin tennarit jalassa työpäivän päätteeksi. Juuri sellaisiahan parhaat vaatteet ovat, monikäyttöisiä ja muuntautumiskykyisiä. Ja sellaisia joihin ihastuu aina vain uudestaan ensihullaantumisen jälkeenkin.Vaatteiden lisäksi Mari taiteilee ja taittelee koruja paperista, villit kuosit vanhoista kartoista ja nuoteista  kaavapapereihin muuntuvat herkiksi origameiksi. Näitäkin ihastelen joka kerta mutta tänään avajaisissa minun silmäni juuttuivat johonkin ihan muuhun vaikka paperia sekin tietenkin oli. Pöydällä komeilivat sellaiset silmät, joita en vain voinut jättää jollekin muulle. Pari silmiä pääsee piristämään jo tilattua mustaa työtunikaani, toimisikohan niissä sama juttu kuin kynsilakassa, että jos on tarpeeksi creepyt erikoiset korvikset niin saa muuten näyttää vähän vastaheränneeltä?


First Crush ja Ainokainen, joka on myös mielenkiintoinen ekovaatemerkki, löytyvät siis molemmat tämän kuun loppuun asti lasipalatsilta. Suosittelen lämpimästi pistäytymään paikan päällä ja ihastumaan yhtä palavasti kuin minäkin. En malta odottaa mitä Mari keksii seuraavaksi kerraksi kun tapaamme taas jossain. Ja nämä Ainokaisen mahtavat mustarastaatkin houkuttelevat kyllä melkoisesti!


3 kommenttia:

  1. Mä alan ihan just kiljua kun on niin kivoja juttuja.

    VastaaPoista
  2. Waude, tuo sun mekko on ihan mieletön! Upea, upea, upea!

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!