20120825

väripilkkuja

Olemme juoneet kaakaota, pötkötelleet uusilla pilkullisilla lakanoilla, lukeneet siellä kirjoja ja nauttineet vapaahkosta viikonlopusta. Päivän ehdottomia väripilkkuja lakanoiden lisäksi ovat olleet pensseleistä paperille syntyneet höyhenet ja puhelimeen leikisti puhuva O.


"Moi, itä uuluu?"
"Aas ätkii, aas ätkii."
"Itä kuuluu, kiitos kiitos."
"Moo, palataan!"Lakanat ovat nyt ne Ikean uutukaisesta kuvastosta bongaamani ihanuudet. Hintaa oli aika roimasti joskin materiaali on oikein miellyttävän tuntuista täyttä pellavaa. Ainoa iso miinus tulee eurooppalaishenkisestä ratkaisusta, jossa pussilakanan yläreunasta puuttuvat ne pienet aukot joiden avulla peiton saa vedettyä sinne sisälle. Minulla oli ainakin varsin mittavia akrobaattisia vaikeuksia saada nämä paikalleen. Alareunan kiinni laittavasta napituksesta puolestaan plussaa, minulla on tapana työntää yöllä pyöriessäni peitto vähitellen ulos lakanan sisältä, joten se tulee todella tarpeeseen.Näillä on löhönnyt myös perheen karvakomppania, yksi päällä ja toinen alla. Nukkekin tuotiin isoon änkyyn ukkumaan. Nukahti muuten sekin samantien kuten kuvasta näkyy.


12 kommenttia:

 1. Son muuten ihan hullun rasittavaa, jos ei ole niitä reikiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Viimeksi Hollannissa asuessani tuskailin tätä asiaa ja nyt se tulee näemmä taas vastaan. :D

   Poista
 2. Ihana pinkki-ruskea sulka <3

  Äkkiäkös sä ratkojalla avaat sieltä sivusaumasta sen 10cm niin on helpompaa pussittaa peitot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, pitäisiköhän kokeilla. Vähän hirvittää, että kestävätkö sitten pesua jos on osaksi ratkottu auki. Kokemuksia?

   Poista
 3. Ikeassa on kivoja pussilakanoita, mutta myös mua ärsyttää pujotusvaihe, kun ne reiät puuttuu. Ratkoja kyllä löytyy kaapista ;) Ihania höyheniä. Oot niin taitava, että kateeks käy!

  Newbie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikealla on kieltämättä kuosit hallussa. :)

   Kiitos höyhenkehuista, aika monta piti kyllä maalata ennenkuin tuli juuri sellaisia kuin halusin. :D

   Poista
 4. ihanat lakanat. myös mua ÄRsyttää kun ei ole pussilakanan päässä reikiä. käännän siis nykyään Ikean reiättömät pussilakanat puoliksi väärinpäin, otan sitten peiton kulmista kiinni ja toivon, ettei peitto karkaa kun käännän lakanan takaisin oikeinpäin. mur.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hankalalta mutta pitäisi ehkä kokeilla. Itse kiroilin kyllä ääneen melkein näitä laittaessani. :/

   Poista
 5. Kelasin kotiuttavani samat.
  Onkohan niitä myös isossa koossa 200 x 210 vai mikä se jättipeiton koko nyt on?
  Kiva kun testasit puolestani.
  Pellavan on ihana kääriytyä, mutta totta että ne reikien puute on hämmentävää.

  Kerro vielä joskus miten käyttäytyy pesussa!
  ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyi niitä olevan tuplapeittokokoisinakin. :)

   Kerron pesutuloksista kunhan menevät pesuun. Minulla on tämä nukkumattomat lakanat -vamma eli haluan ne käyttöön ensin suoraan paketista. :D

   Poista
 6. No eihän niitä pussilakanoita ratkojalla availla! Kannattaa pestä pussilakana väärinpäin. Sen jälkeen sujautetaan kädet sinne pussilakanan sisään (siellä sisällä siis oikeat puolet vastakkain, otetaan käsillä kiinni peitosta, ja pyöräytetään se pussilakana peiton päälle. Kädet pitää siis yhä peitosta kiinni, pussilakana taittuu peiton päälle homma hoidettu todella siististi. Ei mitään akropatiaa, ratkomisia ja hoituu vielä nopeammin kuin niiden aukkojen kautta.

  Olen yrittänyt opettaa miehelle tätä tekniikkaa jo vuosia. Silti se välillä pesee lakanat oikein päin, ja sitten minä taas tuskastun ;)

  VastaaPoista
 7. Hihhih, en ekaksi huomannut että joku väijyy lakanoiden välissä :) Kauniit lakanat ja hienoja höyheniä, muutenkin ihana tunnelma kuvissa.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!