20120820

liitutaulua ja rakkausjakkara

Asioilla on tapana järjestyä, sanotaan. Minulle se tarkoittaa myös ihan konkreettisia asioita ja käsinkoskelteltavaa järjestystä joka alkaa syntyä tietyin väliajoin. Sen pitää vain päästä vauhtiin jostain päästä. Liitutaulumaalipurkki on lojunut työhuoneessa jo jonkin aikaa, maalatessani nukkekodin osia innostuin sutaisemaan myös yhden jämälevyn toisen puolen sillä. Siellä toisella puolella on hetken aikaa makuuhuonetta elävöittänyt pilvimaalaus jonka värit eivät tunnu enää ajankohtaisilta.


Perjantaina lähetti soitti ovikelloa ja kauan odotettu Helkan kesäjuhlista voittamani aaltojakkara saapui isossa pahvilaatikossa. Olen aivan innoissani herkästä mutta määrätietoisesta kuosista mutta tajusin samantien jakkaraa sijoitellessani ettei se sovi minkään huoneemme väreihin.


Minä olen sisustajana ja muutenkin aika suoraviivainen persoona. Kun laitetaan tehosteeksi keltaista niin sitten laitetaan kanssa kunnolla sitä keltaista. Kaikki muu jää kakkoseksi. Haaveilen aina pelkän sävy sävyyn -matchaamisen lisäksi, että osaisin yhdistellä erilaisia sävyjä ja pintoja kauniiksi kokonaisuuksiksi yhdellä värillä jyräämisen sijaan. Olohuoneen keltaiset elementit paitsi riitelevät rakkausjakkaran kanssa, ovat muutenkin kärsineet silmissäni hienoisen inflaation. Aivan kuin ne pilvimaalauksen turkoosit sävytkin.
Päätin, että Pantone-kortit ja samalla tuo tasapaksu sävymaailma saavat lähteä. Syksyn tullen viehätyn entistä enemmän taas synkemmistä vivahteista ja pikimusta liitutaululevy on oiva ensiaskel siihen suuntaan. Teippailin Pantonen sijaan paikalleen aiemmin ostamani Typography of Helsinki -kortit neonsävyineen ja päästin pienen taiteilijan viimeistelemään olohuoneen ilmeen taululiiduilla.Seuraavaksi pistän pyykkiin partiolaisen innolla palvelleet keltaraitaiset tyynyliinat ja kehittelen niiden tilalle jotain muuta. Se mitä niiden tilalle tulee jää nähtäväksi, idea siihen löytyy aivan varmasti jostain kun pääsen taas vauhtiin ja Ikea-postauksessakin vilahtanut mintunvihreä vaunu sopisi muuten ihan täsmälleen tuon jakkaran kaveriksi vaikkapa O:n kirjoja ja palikoita kannattelemaan. Asioilla on tapana järjestyä. Vielä kun joku järjestelisi vaikkapa vaatehuoneen ja tuon työhuoneen kroonisen kaaoksenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä!