20120826

4780 palaa ja legon lumoissa

En usko olevani ainoa lego-sukupolven kasvatti jossa nuo nyppyläiset muovipalikat herättävät nostalgisia muistoja. Siksi niitä varmaan kertyy oheistuotteinakin kotiin koska ne muistuttavat siitä omasta lapsuudesta. Itse olin aivan onnesta soikeana kun olin vihdoin tarpeeksi vanha periäkseni isoveljen oikeat legot Duplojen jälkeen. Siis ne sellaiset mistä voi rakentaa vaikkapa avaruusalus Enterprisen.


Äitinä olen tietenkin tehnyt paluun näiden värikkäiden palikoiden maailmaan, O kun on nyt siinä parhaassa duploiässä. Aikuisen näkökulmasta duplot ovat hieman kolhoja ja se sama into rakennella kytee kuitenkin edelleen. Tämän on tajunnut myös Lego, joka toi vihdoin Suomeenkin nämä huikeat, aikuisia silmällä pitäen lanseeratut Lego Architecture -rakennussarjat.


Käväisin Stockmannilla tutustumassa sarjan rakennelmiin ja täytyy myöntää, että aika huikeita ovat nuo tunnetut maamerkit legoversioina. Ja huikein oli ehdottomasti Stockmannista tehty legomalli jota on kasattu kuukausia ja jossa on 4780 palaa. Siis ihan käsittämätöntä! Ja aika kutkuttavaa myös. Jos melkein viisi tuhatta palikkaa tuntuu turhan tiukalta haasteelta alkuun, voi rakentelun elvyttää vaikkapa Sydneyn oopperatalon 270 palalla tai Guggenheimin 210 palalla.
En kiellä etteikö sarjan visuaalinen ilmekin vetoaisi allekirjoittaneeseen suunnattomasti. Graafiset kuvitukset ja geometriset merkinnät ruutupaperikaavassa kolahtivat tietenkin kuin metrinen halko legorakennelma.


Stockmannin pienoismalli nähtävillä edelleen kyseisen kompleksin hissiaulassa ja Lego Architecturet vaikka joulupakettiin saatavilla samaisesta paikasta. Minä tiedän jo muutaman lähipiiriläisen jolle nämä sopivat kuin legopalikat toisiinsa.

Lego Architecture
Lego Architecture Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä!